banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner323
09 Mayıs 2024 Perşembe

GNL Reklam Bir Adım Önde

Rusya'da tren istasyonunda patlama 13 ölü

Rusya’nın güneyindeki Volvograd kentinde yaşanan patlamada en az 13 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Patlamada, 6 kişinin de yaralandığı belirtildi.

29 Aralık 2013 Pazar 12:39
Rusya'da tren istasyonunda patlama 13 ölü
banner266
Rusya'da tren istasyonunda patlama 13 ölü
Rusya’nın güneyindeki Volvograd kentinde yaşanan patlamada en az 13 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Patlamada, 6 kişinin de yaralandığı belirtildi.


Rusya’da Ekim ayında intihar saldırısı yaşanan Volvograd kentinde yine bir patlama yaşandı. Tren istasyonuna düzenlenen intihar saldırısında 13 kişi öldü, 6 kişi de yaralandı. Rusya Terörle Mücadele Komitesi, saldırının bir kadın intihar bombacısı tarafından düzenlenmiş olabileceğini belirtti.

İntihar saldırısının, son üç yılda gerçekleşen en kanlı terör eylemi olduğu belirtildi. Volvograd’da 21 Ekim tarihinde bir kadın intihar bombacısının üzerindeki bombayı patlatması sonucu da 7 kişi ölmüştü.

Pyatigorsk kentinde iki gün önce bir araca yerleştirilen bombanın infilak etmesi sonucu da 2 kişi hayatını kaybetmişti. Rus yetkililer, Şubat ayında Kış Olimpiyatları'nın düzenleneceği Soçi'nin güneyindeki kentte yaşanan patlama sonrasında alarma geçti.

'KARA DUL' ENDİŞESİ ARTIYOR
Çeçen lider Doku Umarov, Temmuz ayında yaptığı videolu açıklamada, Rusya'nın 2014 Kış Olimpiyatları'nı düzenlemesini engellemek için 'maksimum güç' kullanılmasını emretmişti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de, Volvograd'da yaşanan intihar saldırısının ardından güvenlik önlemlerinin artırılmasını emretti.

Putin, 2000 yılında ilk kez devlet başkanı seçildiğinde Çeçen militanlara karşı operasyon başlatmıştı. Kış Olimpiyatları öncesinde genel af ilan eden ve prestijini korumak isteyen Putin'in, Kuzey Kafkasya'dan gelecek tehditlere güvenlik güçlerinin hazır olmasını istedi. En son saldırı, Çenen kadın militanlardan oluşan 'Kara Dul' örgütüne yönelik endişeleri de artırdı.


beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV