banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner287
19 Mart 2024 Salı

Milli Yol Partisi Beylikdüzü Gümbür Gümbür Geliyor

SİVRİSİNEKLERLE YAYILAN ÖLÜMCÜL VİRÜS BULUNDU

Dünya coronavirüs salgınıyla mücadele ederken, Avustralya'dan korkutucu bir haber geldi.

13 Ocak 2021 Çarşamba 16:25
SİVRİSİNEKLERLE YAYILAN ÖLÜMCÜL VİRÜS BULUNDU
banner311
SİVRİSİNEKLERLE YAYILAN ÖLÜMCÜL VİRÜS BULUNDU

Dünya coronavirüs salgınıyla mücadele ederken, Avustralya'dan korkutucu bir haber geldi.
Geçtiğimiz günlerde Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılan açıklamada, Japonya'da corona virüsünün mutasyona uğramış yeni bir türünün tespit edildiğini açıkladı. SARS-CoV-2'nin mutasyonları yakından takip ediliyor. Aşılara ve tedaviye karşı etkileri araştırılıyor. Bu gelişmeler yaşanırken, Güney Avustralya'dan korkutucu bir haber geldi. Herhangi bir salgına karşı rutin kontroller yapan araştırma ekibi, bir tavukta Murray Valley Ensefalitis Virüsü (MVEv) tespit edildiğini açıkladı.
Yetkili isimlerden biri olan Dr. Fay Jenkins yaptığı açıklamada, "Murray Nehri boyunca sivrisinek sayısında artış olduğunu biliyoruz. Ancak MVEv virüsünün tespiti tehlikeli bir durum. Güney Avustralya'da yaşayan insanların sivrisineklere karşı dikkatli olması gerekiyor" dedi.

MVEv, ateş, baş ağrısı ve mide bulantısı gibi belirtilere neden oluyor. Ancak birçok insan sempton göstermiyor. Dr. Jenkins, MVEv'in belirtileri konusunda da, "MVEv'in enfekte ettiği bazı insanlarda boyunda sertlik, titreme, uyuşukluk gibi ciddi semptonlar görülebilir. Yaklaşık %20 oranında da ölümcül olabiliyor. Ciddi belirtilere sahip olan ama hayatta kalan insanların yaklaşık %40'ında kalıcı nörolojik hasar da oluşabilir" açıklamasını yaptı.

Güney Avustralya'da sivrisinek yoluyla bulaşan hastalıkların aşısı ve tedavisi yok. Hastalığı engellemenin en iyi yolu ise sivrisineklerden kaçınmak. Uzmanlar bu konuda insanları uyarıyor.

Başka bir uzman da yaptığı açıklamada, "Doğada birçok virüs var. Ne kadar olduğunu kesin bir sayıyla söyleyemeyiz, fakat bilinen virüslere karşı en azından çeşitli korunma yöntemlerimiz var. Bilinmeyen virüsleri de araştırıyoruz. Potansiyel bir salgına karşı yoğun şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Daha ileride corona virüsünden daha tehlikeli bir virüs ya da bakteriyle karşı karşıya kalmamak için araştırmaları aksatmamalıyız" dedi.



ESNAF REKLAM PAKETİ


WEB SİTENİZİ YAPTIRIN

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV