banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner326
26 Nisan 2024 Cuma

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Son dakika! Hayati bağlantıları kesildi

Kürtler Musul'un batısında IŞİD'e operasyon başlattı. Operasyonu Barzani yönetiyor. Kobani'de de sıcak gelişmeler var.

21 Ocak 2015 Çarşamba 21:15
Son dakika! Hayati bağlantıları kesildi
banner291
Son dakika! Hayati bağlantıları kesildi
Kürtler Musul'un batısında IŞİD'e operasyon başlattı. Operasyonu Barzani yönetiyor. Kobani'de de sıcak gelişmeler var.

Suriye'nin Rojava bölgesi ile Musul çevresinde Kürt güçleri tarafından IŞİD'e yönelik kapsamlı operasyonlar başlatılırken stratejik noktalar ele geçirildi. Peşmergenin Musul'un batısında IŞİD mevzilerine yönelik saldırıyı Irak Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesut Barzani yönetiyor. Operasyonlar kapsamında Musul-Telafer ve Şengal kavşağı Kürt güçlerinin denetimine geçti.
 
Peşmerge Güçleri IŞİD’in işgali altındaki Musul’un batısında Sabahın erken saatlerinde ağır silahlarla operasyon başlattı. Operasyona ABD'nin gönderdiği yeni silahlar da kullanıldı. Operasyonda 2 nahiye ile 7 köy IŞİD'den geri alındı. Rudaw'ın haberine göre, peşmergelerin başlattığı operasyonu Barzani'nin cephede "Başkomutan" sıfatı ile yönettiği ve Musul'un kurtarılması amacıyla Irak ordusunun sürdürdüğü operasyonlara destek amacı taşıdığı belirtildi. Operasyonun ilk saatlerinde IŞİD'in 15 kayıp verdiği, bir örgüt üyesinin esir alındığı, 6 cesedin ise Kürt güçlerinin eline geçtiği belirtildi. Çatışmalarda 4 peşmergenin ise yaralandığı acıklandı. Peşmerge Güçleri, biri saldırmak üzere hareket eden toplam 3 Hummer marka bomba yüklü askeri aracı ise imha etti. Karadan süren operasyonlara destek amacıyla koalisyon ülkeleri ile Irak savaş uçakları bölgedeki IŞİD mevzilerine yönelik yoğun bombardıman yapıyor. Uçakları engellemek için IŞİD güçleri bir çok yerde lastik yakıyor.
 
Peşmergelerin kapsamlı operasyonlarında Musul, Türkmen kenti Telafer ve Şengal yolunun kesiştiği ana kavşak peşmergelerin denetimine geçerken 700 kilometrelik alan IŞİD'ten temizlendiği bildirildi. Şengal ve Telafer bölgelerinde ilerlemeye devam eden Kürt güçlerinin önümüzdeki ay Irak ordusu ile birlikte IŞİD'in işgal ettiği Musul'a kapsamlı kara ve hava harekatına katılması bekleniyor.
 
Bu arada önceki gün stratejik Miştenur tepesini elegeçiren YPG, Kobani'de ilerleyişini sürdürüyor. Kentin güneyinde YPG ile IŞİD grupları arasında şiddetli çatışma yaşanırken koalisyon uçakları da IŞİD mevzilerini havadan yoğun bombalıyor. Kobani'deki IŞİD mevzileri dün 5 kez bombalandı. Kobani'de ilerleyişini sürdüren YPG güçleri kentin güneyindeki IŞİD güçlerini kentin dışına atarken daha önce yaşanan çatışmalarda vurulan üç tank, cephane ve mühimmat elegeçirildi. Çatışmalarda 21 IŞİD'linin ise öldürüldüğü ileri sürüldü.

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV