banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner288
26 Nisan 2024 Cuma

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Tunus'ta müzeye saldırı: Çok sayıda ölü var

Asker kılığında Tunus'taki Bardo Müzesi'nde giren militanların çoğu turist en az 17 kişiyi öldürdüğü bildirildi. Polisin yaptığı operasyonda saldırıyı düzenleyen 2 militan da öldürüldü.

18 Mart 2015 Çarşamba 19:29
Tunus'ta müzeye saldırı: Çok sayıda ölü var
banner264
Tunus'ta müzeye saldırı: Çok sayıda ölü var
Asker kılığında Tunus'taki Bardo Müzesi'nde giren militanların çoğu turist en az 17 kişiyi öldürdüğü bildirildi. Polisin yaptığı operasyonda saldırıyı düzenleyen 2 militan da öldürüldü.


Tunus Başbakanı Habib Essid, Bardo Müzesi'ne düzenlenen saldırıda ölen sayısının 19 olduğunu söyledi. Saldırıyı düzenleyen iki militan güvenlik güçlerince öldürüldü. Hayatını kaybedenler arasında bir polis ile yabancı turistler bulunuyor.

Başbakan Essid, ölenlerin neredeyse tamamının turist olduğunu açıkladı ve hayatını kaybeden turistlerin İtalyan, Alman, İspanyol ve Polonyalı olduğunu belirtti.

Tunus Devlet Televizyonu, Meclis binasının yanındaki Bardo Müzesi'nde silahlı saldırı düzenleyen iki kişinin güvenlik güçlerince öldürüldüklerini bildirmişti. Operasyonda bir polis de hayatını kaybetti.

Tabela

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Muhammed Ali Laroui, saldırganların öldürdüğü kişilerden birinin Tunus vatandaşı olduğunu; ölen turistler arasında İngiltere, İtalya, Fransa ve İspanya vatandaşlarının bulunduğunu belirtti.

Tunus'tan gelen ilk haberlerde, saldırıda Meclis'in hedef alınmış olabileceği belirtilmişti.

Kalaşnikof tüfeklerle Bardo Müzesi'ni basan saldırganlar ilk anda yedisi turist sekiz kişiyi öldürmüştü. Saldırganlar, müzede bulunan yaklaşık 30 kişiyi de rehin almıştı.Tunus Devlet Televizyonu müzedeki tüm rehinelerin ise artık serbest olduklarını duyurdu.

REHİNELER KURTARILDI

Yetkililer en az iki militanın Bardo müzesine kalaşnikof tüfeklerle saldırdığını açıklamıştı. Olaydan hemen sonra güvenlik güçleri Tunus Parlamentosu'nun yanındaki müzenin etrafını çevirdi.

Saldırı esnasında müzede 200'den fazla ziyaretçi bulunuyordu. 160 kişinin arka kapıdan kaçtığı, içeride yaklaşık 30 kadar rehinenin kaldığı tahmin ediliyordu. Güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonda tüm rehineler kurtarıldı.

SALDIRI PARLAMENTO BİNASININ HEMEN YANINDA

Daha önceki haberler, saldırının parlamentoya olabileceğini bildiriyordu. Ancak müze parlamento binasının yanında olduğundan yanlış anlaşıldığı ve oldukça turistik bir mekan olan müzenin hedef olduğu netleşti.

Bardo Müzesi'ne düzenlenen saldırı sırasında Meclis'te "Terörle mücadele yasa tasarısının" görüşüldüğü öğrenildi. Silah seslerinin duyulmasının ardından parlamento boşaltıldı.

Antik eserlerin sergilendiği Bardo müzesi, turistlerin sıklıkla ziyaret ettiği bir mekan. Ekonomisi turizme dayanan Tunus için bu saldırının olumsuz etkiler doğurabileceği belirtiliyor.

RADİKAL DİNCİ TERÖR TEHLİKESİ

Ülkede radikal İslamcı militanlarla daha önce de sorunlar yaşanmış ancak son dönemde yapılan seçimlerle başarılı bir siyasi geçiş dönemi geçirdiği ileri sürülmüştü. Ancak ülkedeki güvenliğin Libya'da yaşanan siyasi istikrarsızlık ve çatışmalar nedeniyle tehlikeye girdiği belirtiliyordu.

Arap Baharı'nın ardından Tunus'tan çok sayıda kişi Suriye ve Irak'ta savaşmaya katılmış, militanların ülkeye dönüp saldırılar düzenleyebileceği yönünde endişeler artmıştı.

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Anahtar Kelimeler: TunusBardo Müzesi

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV