banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner225
03 Mayıs 2024 Cuma

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Yeni Zelanda’da çok büyük deprem

Yeni Zelanda'da 7.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntıdan sonra tsunami uyarısı yapılması nedeniyle ülkede panik havası hakim.

14 Kasım 2016 Pazartesi 04:29
Yeni Zelanda’da çok büyük deprem
banner322
Yeni Zelanda’da çok büyük deprem

Yeni Zelanda'da 7.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntıdan sonra tsunami uyarısı yapılması nedeniyle ülkede panik havası hakim. İlk dalgalar Güney Adası kıyılarına ulaştı. Hafif atlatılan ilk tsunami dalgasının arkasının gelebileceği ve daha sert etki yapacağı yetkililer tarafından açıklandı.

Deprem Christchurch kentinin 91 km kuzeydoğusunda yerin 15 km altında gerçekleşti. Yerel saatle gece yarısından hemen sonra (TSİ 14.02) meydana gelen sarsıntıda, can veya mal kaybı olup olmadığı henüz bilinmiyor.

Yeni Zelandalı yetkililer depremden hemen sonra bölgede yaşayanlara tsunami tehlikesi nedeniyle kıyılardan uzaklaşmaları uyarısı yapmıştı.
İLK TSUNAMİ DALGASI ÜLKEYE ULAŞTI

Tsunami uyarıları doğru çıktı… Depremden iki saat sonra iki metre yüksekliğindeki ilk dalgalar Güney Adası üzerindeki Kaikoura’ya ulaştı.

Sivil Savunma ve Acil Durumlar Bakanlığı bir sonraki dalgaların Chatnam Adası’na kısa süre içinde ulaşacağı uyarısında bulundu. Önümüzdeki saatlerde insanların yüksek yerlere gitmeleri ve kıyılardan uzak durmaları istendi.

Twitter’da insanların dağlık bölgelere çıkmaya çalışırken araçlarla kuyruk oluşturduğuna dair paylaşımlar yapıldı.

DOĞU KIYILARININ TAMAMI TEHLİKE ALTINDA

Sivil savunma Bakanlığı’nın Twitter hesabından tsunaminin ülkenin tüm doğu kıyıları için tehlike taşıdığı açıklanırken, “İlk dalga çok büyük olmayabilir. Tsunaminin etkisini önümüzdeki saatlerde devam edecek” denildi.

Bakanlık tsunami sırasında yapılması gerekenlerle ilgili Twitter’dan bir uyarı listesi yayınladı:

– Acilen en yakındaki yüksek yerlere çıkın ya da yapabildiğiniz kadar kıyılardan uzaklaşın. Mümkünse yürüyerek ya da bisikletle ulaşımınızı sağlayın

– Eğer bulunduğunuz yerden uzaklaşmak için yeterli vaktiniz yoksa üst katlara çıkın. Çatılara ya da ağaç tepelerine çıkabilirsiniz

– Tsunamiyi izlemek için sakın kıyılara gitmeyin!

– Radyoyu dinleyin ve acil durum servislerinden yapılacak talimatlara uyun

– Yetkililer güvenli olduğunu açıklamadan riskli bölgelere dönmeyin

DEPREM BAŞKENTTE DE HİSSEDİLDİ

Şiddetli deprem ülkenin tamamında hissedildi. Başken Wellington’da sirenler çaldı ve insanlar binalardan dışarıya kaçıştı.

İlk bilgilere göre depremin merkez üssü olan Cheviot kasabasında bazı binalarda hasar meydana geldi.

AFP’ye konuşan bir Christchurch sakini depremin çok uzun sürdüğünü ifade etti.

Ülkenin ikinci büyük kenti Christchurch’te 2011 yılında 6,3 büyüklüğünde meydana gelen depremde 185 kişi hayatını kaybetmişti.

Yeni Zelanda, Pasifik Okyanusu’nda “Ateş Çemberi” olarak adlandırılan sık sık depremlerin ve volkanik olayların yaşandığı, jeolojik açıdan hareketli bölgede yer alıyor.
DAKİKA BAŞI ARTÇI DEPREM OLUYOR

Amerikan Jeolojik Araştırmalar Merkezi USGS’nin verilerine göre depremden hemen sonra, bölgede 6.2, 5.7, 5.8, 5.0, 4.9 ve 5.2 büyüklüğünde artçı sarsıntılar yaşandı. Depremin üzerinden 1.5 saat geçmesine rağmen bölgede dakika başı büyük artçı depremler meydana geliyor.




beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV