banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner287
02 Mayıs 2024 Perşembe

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

'Yoğun bakım' evi

İngiltere'de büyük skandal! Bristol'de engelli ve otistik hastaların tedavi edildiği bir bakımevinde çekilen görüntüler ortalığı ayağa kaldırdı. Hastalara sistemli olarak şiddet uygulayan 4 çalışan tutuklandı.

02 Haziran 2011 Perşembe 05:04
'Yoğun bakım' evi
banner267
'Yoğun bakım' evi

İngiltere'de büyük skandal! Bristol'de engelli ve otistik hastaların tedavi edildiği bir bakımevinde çekilen görüntüler ortalığı ayağa kaldırdı. Hastalara sistemli olarak şiddet uygulayan 4 çalışan tutuklandı.
BBC televizyonu tarafından ifşa edilen işkence görüntüleri, İngiltere gündemine oturdu. Öğrenme güçlüğü yaşayan ve otistik hastaların tedavi edildiği 24 yataklı Winterbourne View adlı özel bakımevinin eski hemşirelerinden birinin kaygılarını ifade etmesi BBC'yi harekete geçirdi. Kanalın beş hafta boyunca yaptığı gizli çekimler, hastanedeki en savunmasız hastaları, omuzlarından tutulup yere yatırılırken, tokatlanırken, kıyafetleriyle duşa sokulurken gösteriyor. Bakımevinin sahibi Castlebeck şirketi, yaşananlar için özür diledi ve 13 çalışanının hastalara sistematik şiddet uyguladıkları gerekçesiyle açığa alındığını açıkladı. Polis ise, soruşturma çerçevesinde üç erkek ve bir kadın çalışanın gözaltına alındığını teyit etti. Öte yandan, İngiltere York Düşesi Sarah Ferguson, 2008 yılında Türkiye'deki çocuk bakımevlerinde gizli çekim yapmış, skandal görüntüler ortaya çıkmıştı. Türkiye, Ferguson'a büyük tepki göstermişti.

Hastalar artık güvende
Wınterbourne View'in sahibi Castlebeck şirketi, başlattığı iç inceleme kapsamında 56 birimde kalan 580 hastanın dosyalarını inceliyor. BBC tarafından görüntülenen hastaların güvenli yerlere götürüldüğü belirtiliyor.

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV