banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner225
29 Nisan 2024 Pazartesi

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

İlk ders zili yarın çalıyor

Resmi ve özel okullarda 18 milyon 43 bin 15 öğrenci ve yaklaşık 900 bin öğretmen için ders zili yarın çalıyor

18 Eylül 2016 Pazar 12:58
 İlk ders zili yarın çalıyor
banner321

İlk ders zili yarın çalıyor
Resmi ve özel okullarda 18 milyon 43 bin 15 öğrenci ve yaklaşık 900 bin öğretmen için ders zili yarın çalıyor

Okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokulların 5. sınıflarındaki öğrencilerin eğitim ve öğretime uyum programları da okulların ilk haftasında  yapılacak. Birinci kanaat dönemi 20 Ocak 2017’de sona erecek. Yarı yıl tatili, 23 Ocak-3 Şubat 2017’de yapılacak. İkinci kanaat dönemi, 6 Şubat 2017’de başlayacak ve 9 Haziran 2017’de sona erecek. 2017-2018 eğitim ve öğretim yılı 18 Eylül 2017’de başlayacak.

İLK HAFTA 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ ANILACAK

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2016-2017 eğitim-öğretim yılının ilk haftasında, tüm eğitim kurumlarında, “15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma” temasıyla öğrencilerin seviyeleri dikkate alınarak etkinlikler yapılmasını kararlaştırdı. Okulların bulunduğu yerleşim yerlerindeki gazi ve şehit yakınları, açılış törenlerine davet edilecek. 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma” konularını anlatan broşürler tüm öğrencilere dağıtılacak.

Okulların ikinci günü Türk Dili ve Edebiyatı ve Türkçe derslerinde demokrasi kahramanlarına hitaben öğrencilerin duygu ve düşüncelerini anlatan bir mektubun yazılması istenecek. Üçüncü gün, “Vatan ve Bayrak” konulu şiir dinletisi, dördüncü gün “Milli birlik ve beraberlik, Vatan sevgisi, demokrasi, yurt bilinci” konularında söyleşi veya seminer düzenleneçek. Okulların beşinci günü de vatan savunması, istiklal ve istikbal uğruna canlarını feda eden 15 Temmuz Şehitleri için imam hatip okulları öğrencileri tarafından Kur’an okunacak. “15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma” etkinlikleri yıl boyu sürecek.   

MEB, dershaneler ile öğrenci etüt merkezlerinde görev yapanlar arasından 5 bin sözleşmeli öğretmen ataması yapacak. 15 bin sözleşmeli öğretmen atama sonuçları 10 Ekim’de açıklanacak. 2017 yılı sınav uygulama takvimine göre TEOG kapsamında düzenlenecek 1. dönem merkezi ortak sınavlar, 23-24 Kasım 20016’da, ikinci dönem sınavları 26-27 Nisan 2017’de yapılacak.

YIL BOYUNCA YAPILACAK ETKİNLİKLER

Bakanlığın programında, yıl boyunca yapılacak etkinlikler ise "100 temel eser içerisinden öğrenci seviyelerine göre belirlenen, vatan, milli birlik ve dayanışmayı konu alan kitapların okutulmasına öncelik verilmesi", "İl ve ilçe milli eğitim müdürlüklerince ’Öğrenci Gözüyle 15 Temmuz’ konulu çeşitli dallarda yarışmalar düzenlenmesi", "15 Temmuz gecesi gerçekleştirilen menfur kalkışma hareketinin izlerini taşıyan olay mahallerinin öğrenci ve öğretmenler tarafından ziyaret edilmesi", "15 Temmuz şehitleri anısına ’Demokrasi Şehitleri Hatıra Ormanı’ oluşturulması", "Yapılan etkinliklerin okulların web sayfalarının haber bölümlerinde yayımlanması" olarak belirlendi.

DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğrenci ve mezunlar için ücretsiz açılacak destekleme ve yetiştirme kurslarına öğrenci başvuruları, 22-27 Eylül’de alınacak. Kurslar, birinci dönem, ikinci dönem ve yaz dönemi olarak üç dönemde açılacak. Birinci dönem kursları 3 Ekim’de başlayacak, 15 Ocak 2017’de sona erecek. İkinci dönem kursları 27 Şubat-4 Haziran 2017, yaz kursları ise 3 Temmuz-27 Ağustos 2017 tarihleri arasında yapılacak.

YENİ ÖĞRETMENLERİN ATAMASI

Milli Eğitim Bakanlığı, dershaneler ile öğrenci etüt eğitim merkezlerinde eğitim personeli olarak görev yapanlar arasından 5 bin sözleşmeli öğretmen ataması yapacak. Ayrıca 15 bin sözleşmeli öğretmen atama sonuçları da 10 Ekim’de açıklanacak. Milli Eğitim Bakanlığınca açıklanan 2017 yılı sınav uygulama takvimine göre, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) kapsamında düzenlenecek 1. dönem merkezi ortak sınavlar, 23-24 Kasım 2016’da, ikinci dönem merkezi ortak sınavlar, 26-27 Nisan 2017’de gerçekleştirilecek.
Toplu ulaşım araçları yarın 06.00-14.00 saatlerinde ücretsiz

Toplu ulaşım araçları yarın 06.00-14.00 saatlerinde ücretsiz hizmet verecek. Ağır tonajlı araçlar, okulların açılış haftasında 06.00-10.00 saatlerinde trafiğe çıkamayacak. Şantiyelerde ve yollarda okulların açıldığı hafta çalışma yapılmayacak. Devamı zaruri çalışmalar için gece vardiyası uygulanacak. Kazalar için trafikte çok sayıda çekici hazır bulundurulacak. Trafiğe çıkacak 15 bin okul servisi, yarın İSPARK otoparklarından ücretsiz yararlanacak.

Metro, tramvay, metrobüs, otobüs ek seferleri sayesinde 755 bin yolcu toplu ulaşıma yönlendirilecek ve 500 bin aracın trafiğe çıkmaması sağlanacak. İETT, yarından itibaren kış tarifesini uygulamaya koyacak.

Trafik akışını sağlamak için bin 570 polis görev yapacak. İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde yaklaşık bin personelle (emniyet, trafik, asayiş) görev yapacak. İstanbul genelindeki okullar çevresinde ara sokaklarda bin zabıta memuru trafiğin sağlıklı işlemesine yardımcı olacak.

İstanbul'da okulların açılacağı gün alınacak tedbirler için, AKOM'da ilgili tüm birimlerin katılımıyla toplantı yapıldı. Toplantıya, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı birimlerin yanı sıra İstanbul Emniyet Müdürlüğü, İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Umum Servis Araçları Esnaf Odası temsilcileri de katıldı.

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV