banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

02 Mayıs 2024 Perşembe

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

1.1 milyon esnaf kapısına kilit vurdu

2005’ten 2013 yılının ilk 6 ayına kadar toplam 1 milyon 145 bin esnaf haksız rekabet yüzünden kepenk kapatmak zorunda kaldı

10 Ocak 2014 Cuma 08:44
1.1 milyon esnaf kapısına kilit vurdu
banner311
1.1 milyon esnaf kapısına kilit vurdu
2005’ten 2013 yılının ilk 6 ayına kadar toplam 1 milyon 145 bin esnaf haksız rekabet yüzünden kepenk kapatmak zorunda kaldı.

Tür­ki­ye Es­naf ve Sa­nat­kar­lar Kon­fe­de­ras­yo­nu (TESK) is­ta­tis­tik­le­ri­ne gö­re, 2005 ile 2013’ün ilk 6 ayı ara­sın­da top­lam 1 mil­yon 145 bin es­naf ve sa­nat­ka­r, kay­dı­nı sil­dir­di. Kay­dı­nı sil­di­ren­ler ara­sın­da sicil ter­ki­ni ya­pan es­naf grup­la­rı­nın ba­şın­da bak­kal­lık, ba­yi­lik, bü­fe­ci­lik, kah­ve­ci­lik, mi­ni­büs­çü­lük, tak­si­ci­lik, ka­dın ve er­kek kua­för­lü­ğü, lo­kan­ta­cı­lık, pa­zar­cı­lık, ser­vis ara­cı iş­let­me­ci­li­ği ge­li­yor.

Ver­gi bez­dir­di

Ege-Ko­op Ge­nel Baş­ka­nı Hü­se­yin As­lan, hak­sız re­ka­be­tin bu du­ru­ma yol aç­tı­ğı­nı be­lir­te­rek, özel­lik­le alış­ve­riş mer­kez­le­ri­nin sa­yı­la­rı­nın ço­ğal­ma­sı ile ken­tin mer­ke­zin­de açıl­ma­la­rı­na göz yu­mul­ma­sı­nın es­na­fın be­li­ni bük­tü­ğü­nü vur­gu­la­dı.
Es­na­fın or­ta sı­nıf de­nen ol­gu­yu oluş­tur­du­ğu­nu vur­gu­la­ya­rak, “Her eko­no­mik kriz­den, olum­suz­luk­tan da ilk on­lar et­ki­le­ni­yor, bir­ço­ğu ça­re­yi ke­penk­le­ri ka­pat­mak­ta bu­lu­yor. Hak­sız re­ka­bet or­ta­mı, fi­nans­man ye­ter­siz­li­ği, ver­gi yü­kü, mes­le­ki eği­tim ye­ter­siz­li­ği, iş hac­min­de da­ral­ma, ver­gi ve sos­yal gü­ven­lik uy­gu­la­ma­la­rın­da­ki so­run­lar, mev­zu­at dü­zen­le­me­le­rin­den kay­nak­la­nan prob­lem­ler, pa­zar­la­ma ve tek­no­lo­ji ko­nu­la­rın­da­ki bil­gi ek­sik­li­ği, iş­ye­ri te­mi­nin­de­ki zor­luk­lar, bü­rok­ra­tik en­gel­ler gi­bi bir­çok so­run­la bo­ğu­şu­yor­la­r” de­di.

Esnafın ömrü 1-3 yıla düştü

TESK Başkanı Bendevi Palandöken, haksız rekabetle esnafın çalışma ömrünün 1-3 sene arasına kadar düştüğünü söyledi. “Artık esnaftan büyüme beklemek hayal” diyen Palandöken, “Eskiden perakendeci önce imalatçı, sonra fabrikatör ve sonunda ihracatçı olurdu. Şimdi bu hayal. Franchise alanlar var. Ancak onların da ömrü 3-5 yıl arası” açıklamasını yaptı.

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV