banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner287
30 Nisan 2024 Salı

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

ABD'nin borcu piyasaları gerdi

ABD'de borç tavanının yükseltilmesi görüşmeleri çıkmaza girerken bu durum piyasaları gerdi.

30 Eylül 2013 Pazartesi 10:29
ABD'nin borcu piyasaları gerdi
banner291
ABD'nin borcu piyasaları gerdi
ABD'de borç tavanının yükseltilmesi görüşmeleri çıkmaza girerken bu durum piyasaları gerdi. Dünya borsaları ve BİST 100'de düşüş var. Dolar ise 2.04 TL'ye dayandı.

ABD'de bütçe kesintilerinin başlamasına bir gün kala piyasalar yeni haftaya gergin bir atmosferde başladı. ABD'de otomatik bütçe kesintilerinin yarından itibaren devreye girmesiyle birlikte bu ülkede büyük bir siyasi bir kriz kapıdayken bu gerginliğin etkisi tüm piyasalarda kendisini gösteriyor.

Geçtiğimiz hafta büyük kayıplar yaşayarak 75 bin puanın altına gerileyen borsa güne yüzde 0,78 kayıpla 74 bin 179 puandan başladı.

Dünya borsalarında da ABD kaynaklı gerginlik hakim olurken yüzde 0,50 artan Çin'in Şangay borsası dışında neredeyse tüm borsalar haftayı ekside açtı.
DOLAR 2.04 TL'YE DAYANDI

Geçtiğimiz hafta 2.03 TL'nin hemen altında kapanan dolar/TL kuru da ABD'de gerçekleşen bütçe krizinden etkilenerek yukarı yönlü hareketini yeni haftaya taşıdı. Şu dakikalarda dolar 2.0390 TL'den işlem görürken 2.04 TL sınırını zorluyor.

ALTIN DA YÜKSELİYOR
Altında ise ABD'de yaşanan siyasi gerginliğin etkisiyle yukarı yönlü hareket var. Borç krizinin çözülememesi sebebiyle bir ara 1350 dolara kadar yükselen altın şu dakikalarda 1339 dolardan işlem görüyor.

Analistler yurtdışında ABD borç tavanı gelişmelerinin ve bu hafta ABD'de açıklanacak kritik verilerin piyasaların gidişatında önemli rol oynayacağını belirtiyor. Öte yandan Başbakan Erdoğan'ın açıklayacağı Demokrasi Paketi'nin içeriği de piyasaların radarında olacak.

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV