banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

27 Nisan 2024 Cumartesi

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Çelik: Rusyalara yanıt verebilriz ama sabırlıyız

Tarım Bakanı Faruk Çelik, Türkiye'nin Rusya'dan buğday almayarak, Rusya'nın Türkiye'ye uyguladığı meyve-sebze ambargosundan büyük zarar verdirebileceğini ancak sabırlı davrandıklarını söyledi.

01 Şubat 2016 Pazartesi 09:57
Çelik: Rusyalara yanıt verebilriz ama sabırlıyız
banner291
Çelik: Rusyalara yanıt verebilriz ama sabırlıyız

Tarım Bakanı Faruk Çelik, Türkiye'nin Rusya'dan buğday almayarak, Rusya'nın Türkiye'ye uyguladığı meyve-sebze ambargosundan büyük zarar verdirebileceğini ancak sabırlı davrandıklarını söyledi.

Türkiye 24 Kasım 2015'te Suriye sınırında hava sahası ihlali yapan bir Rus savaş uçağını düşürmüş, bu olay Türkiye-Rusya ilişkilerinde ciddi krize neden olmuş Moskova yönetimi Türkiye'ye dönük bazı yaptırım kararları almıştı.

Çelik, Habertürk Televizyonu'nda dün katıldığı canlı yayında, "1 Ocak itibarıyla Rusya'ya meyve-sebze ihracatında bir durdurma var. Rusya'nın Türkiye'den toplam sebze-meyve ithalatı yıllık 750 milyon dolar. Oysa bizim Rusya'dan tek kalem buğday alımımız 1.1 milyar dolar. Biz Rusya'dan buğday alımını kessek daha büyük zarar veririz. Ama bunu yapmıyoruz, sabırlıyız. Yaşananların bedelini çiftçiye ödetmek doğru değil. Hava sahası ihlâlini Rus çiftçisi yapmadı ki" dedi.

beylikdüzü tabela reklam


 

Türkiye Cuma günü de SU-34 tipi bir Rus savaş uçağının Suriye sınırında Türkiye'nin hava sahasını ihlal ettiğini açıklamış, konuyla ilgili olarak Ankara'daki Rus büyükelçi Dışişleri bakanlığına çağrılmıştı.

Rusya Savunma Bakanlığı ise yaptığı açıklamada herhangi bir Rus savaş uçağının Türk hava sahasını ihlal etmediğini savundu.




RUSYA’NIN TEDBİR MADDELERİ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in imzaladığı altı tedbir maddesinde, yasaklardan bahsedilmişti.

İşte o tedbir kararları:

1)Merkezi Türkiye’de bulunan ve hukuken Rusya’ya bağlı olan firmaların Rusya’da güvenliği ilgilendiren alanlarda faaliyet yürütmesi yasaklanıyor.

2) 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren Türk vatandaşlarının, Rusya’da işe alınmasına yasak getiriliyor. Bu arada 31 Aralık 2015 tarihine kadar işveren ile imzalanmış sözleşmesi bulunan Türk işçiler çalışmaya devam edebilecek
.
3) Türkiye’de üretilmiş belirli ürünlere Rusya’ya giriş yasağı getiriliyor. Yasağa dahil olacak ürünlerin Rusya hükümeti tarafından daha sonra belirlenecek listede duyurulması öngörülüyor.

4) Rusya’ya taşımacılık yapan araçlar, sıkı kontrol ve denetim altına alınacak.

5) İki ülke arasında sefer sayısı uçuşlar dışındaki charter seferlerinin tamamı askıya alınıyor. Ayrıca Rusya tur operatörlerinden Türkiye’ye tur satmaktan kaçınmaları isteniyor.

6) 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren vizesiz seyahat uygulaması askıya alınıyor. Rusya’nın milli güvenliğinin koruma altına alınması için Karadeniz ve Azak denizindeki tüm limanlarda güvenliğin arttırılması emrediliyor.




Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV