banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner300
03 Mayıs 2024 Cuma

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Dolarda tarihi rekor

Piyasalar haftaya dalgalı giriyor. Gözler borsa için ABD şirket bilançolarında olacak.

08 Temmuz 2013 Pazartesi 11:48
Dolarda tarihi rekor
banner263
Dolarda tarihi rekor
Piyasalar haftaya dalgalı giriyor. Gözler borsa için ABD şirket bilançolarında olacak. Bilançoların iyi çıkması borsada düşüşü tetikleyebilir. 1.97 TL'ye yaklaşan dolara gelecek Merkez Bankası müdahaleleri ise merak konusu.

Global borsa endeksleri, Mısır’daki darbe, Portekiz’deki siyasi istikrarsızlık, petrol fiyatlarındaki yükseliş piyasalardakki dalgalanmaları artırdı. Avrupa MB’nın faiz indirimine işaret ederek düşük faizlerin uzun süre korunacağı söylemesi, ABD’de beklentilerden hayli iyi gelen istihdam verilerinin varlık alımlarının azaltılacağını göstermesi kapsamında dalgalı hareket etti.

DOLARDA YENİ REKOR GELDİ

Dolar Cuma günü ABD istihdam verilerinin ardından uçuşa geçmiş ve 1.9680 TL ile yeni tarihi rekorunu kırmıştı. Bugüne hafif düşüşle başlayan dolar yüzde 0,15 düşüşle 1.9630 TL seviyesinde bulunuyordu. Kısa süre sonra tekrar yükselişe geçen dolar 1.9720 TL ile yeni rekor seviyeye ulaştı. Uzmanlar Merkez Bankası'nın bu hafta da doları 2 TL'ye yaklaştırmayacağını ve agresif şekilde ek döviz satım ihaleleriyle dolara müdahale edeceğini tahmin ediyor.

Uzmanların beklediği açıklama Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'dan geldi. Başçı bugünden itibaren güçlü bir ek parasal sıkılaştırma uygulamasına başlanacağını söyledi. Başçı "Ek parasal sıkılaştırmanın güçlü, etkili ve geçici olması esastır. Uygulamanın süresi döviz piyasalarındaki gelişmelere bağlı olarak belirlenecektir." dedi.

Merkez Bankası geçtiğimiz haftalarda 2.5 milyar doların üstünde döviz satım ihalesiyle dolara müdahale etmişti.

ABD BİLANÇOLARI OLUMLU GELİRSE

Bu hafta açıklanacak ABD şirketlerinin ikinci çeyrek bilançoları borsalar üzerinde etkili olacak. Şirketlerin çeyrek bilançolarının iyi gelmesi durumunda gelişmekte olan borsaların olumsuz etkilenmesi bekleniyor. Bu beklentiler ışığında Asya Pasifik borsaları da güne eksiyle başladı. Şangay borsası yüzde 2'nin üzerinde kayıpla seyrediyor. Uzmanlar BIST 100'ün bugün 73 bin seviyesinin üstünde kalmaya çalışacağını söyledi.

Borsa bu bilgiler ışığında haftaya yüzde 0,20 oranlı primle 73 bin 257 puanla yatay bir seyirle başladı.


'PARASAL SIKILAŞTIRMA BAŞLAYACAK'

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, bugünden itibaren güçlü bir ek parasal sıkılaştırma uygulamasına başlanacağını açıkladı.

Merkez Bankası Erdem Başçı’nın yaptığı yazılı açıklama şöyle; "Bugünden itibaren güçlü bir ek parasal sıkılaştırma uygulamasına başlanacaktır. Ek parasal sıkılaştırmanın güçlü, etkili ve geçici olması esastır. Uygulamanın süresi döviz piyasasındaki gelişmelere bağlı olarak belirlenecektir.


web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV