banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner288
03 Mayıs 2024 Cuma

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Dolarda yeni rekor

Döviz kurlarındaki hareket bu sabah da devam ediyor.

24 Ocak 2014 Cuma 14:11
Dolarda yeni rekor
banner265
Dolarda yeni rekor

Döviz kurlarındaki hareket bu sabah da devam ediyor.

Dün 2,3050 liralık rekor seviyeye ulaşan dolar, bugüne 2,2940 liradan başladıktan sonra yeniden 2,3360 lirayı görerek yeni tarihi yüksek seviyeye ulaştı.

 

Borsa İstanbul'da dövizde kırılan rekorlara bağlı olarak satışlar hızlandı ve endeks 64.000 desteğinin altına sarkarak 1.534 puan kayıpla 63.895'den kapandı. Endeks en düşük 63.850'yi gördü. Satışların genele yayıldığının görüldüğü piyasada endeks 30 hisselerinde düşüş yüzde 2,50 seviyesinde. Toplam işlem hacmi 1.644.420.470 TL olarak gerçekleşti. En çok işlem gören hisseler arasında bankalar ilk sıraları alırken Emlak GYO, Tupraş, THY ve Sabancı Holding'de de yüksek hacim dikkat çekiyor.

 

SEPETTE YENİ REKOR

Sepet bazında TL (yüzde 50 dolar, yüzde 50 Euro) ise 2,7410 ile rekor kırdı. EURO 3,2 LİRAYI AŞTI Euro da 3,2071 liraya kadar yükselerek tarihin en yüksek seviyesine ulaştı.


GÖZLER MERKEZ BANKASI'NDA

Merkez Bankası'nın dün piyasaya doğrudan döviz satarak müdahalesine rağmen dolar/TL kurunun tarihi zirvesini test etmesinin ardından piyasalar, Merkez'in yeni bir adım atıp atmayacağını takip edecek. Bankacılar, Merkez'in piyasada 3 milyar dolar civarında döviz satış yapmış olabileceğini hesaplarken bugün yeniden doğrudan müdahale olabileceğini belirtiyorlar.

'FAİZ ARTIRMALIYDI'

Bir bankanın döviz masası işlemcisi, "Merkez Bankası'nın atması gereken adım faiz artışıydı. Bu adımı atmayıp düşük faizle doğrudan müdahale yapması olumlu sonuç getirmedi. 2011'deki son müdahale, büyük bölümü ilk gün olmak üzere, dört gün sürmüştü. Bugün de benzer şeklinde bir müdahalesi şaşırtıcı olmayacaktır. Ancak atılması gereken asıl adım düşük kalan faizlerin artırılmasıdır. Geri kalan adımlar ancak geçici çözümdür" dedi.

ERKARA: MERKEZ BEKLENMELİ

İş Yatırım Hazine Uzman Yardımcısı Aras Erkara, “Merkez Bankası’nın atabileceği birkaç adım var. Faiz artırımı bundan biri. Çok büyük faiz artırımı gelmesini beklemiyorum. Altın rezervlerini swaplayarak yurtdışında farklı müdahalelere gidebilir. Yatırımcılar burada 2,30 seviyesinin kritik seviye olduğu ortaya çıktı. 2,27’de de kritik eşik” dedi. Erkara, “İşlerim spekülatif olup olmadığını söylemek güç. Bu açıdan Merkez Bankası’ndan gelecek açıklamaları takip etmek önemli. İki haftaki açıklamalar oldukça önemli olacak” dedi.

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV