banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner287
02 Mayıs 2024 Perşembe

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Emeklilere çifte prim uyarısı

Almanya'nın Köln barosuna kayıtlı avukat Oğuz Sarıkaya hem Türkiye hem Almanya'da yaşayan emeklilerin çifte prim ödeme zorunluluğu olmadığını belirtti.

19 Aralık 2011 Pazartesi 15:48
Emeklilere çifte prim uyarısı
banner312
Emeklilere çifte prim uyarısı

 

Almanya'nın Köln barosuna kayıtlı avukat Oğuz Sarıkaya hem Türkiye hem  Almanya'da yaşayan emeklilerin çifte prim ödeme zorunluluğu olmadığını belirtti.

 

Çifte prim ödemenin avantaj ve dezavantajlarını anlatan Sarıkaya “Yeni uygulamayla Almanya'nın yanı sıra Türkiye'den sosyal sigortalardan da emekli olan kişiler eğer burada yaşamıyorlarsa Almanya'daki primlerini ödememe hakkına sahipler.

 

Bizim emeklilerimizin yüzde 70-80'i yılın çoğunu Türkiye'de geçirdiği için bu kişilerin hepsi bu uygulamadan faydalanabiliyorlar. Dolayısıyla kendilerinden kesilen 14,9'luk primi ödemek zorunda kalmıyorlar” dedi.

Sarıkaya şöyle devam etti:

 

“Bunu kestirip kestirmeme konusunda herkesin bireysel olarak karar vermesi lazım. Kararı verirken de bazı unsurları dikkate almaları gerekiyor.

Türkiye'de yaşadıkları sürece Türkiye'deki sigortadan istedikleri gibi faydalanabiliyorlar yani her hastalıklarında hastane ya da doktora gidebilirler.

 

Fakat yurt dışına çıktıklarıda şöyle bir sıkıntıyla karşılaşıyorlar. Bu iki ya da üç aylığına Almanya'ya geldiği zaman Türkiye'deki sigortayı sadece acil ve mecburi olan hususlarda kullanabiliyor.

Kişi buraya geldi örneğin kaza yaptı hastaneye yattı Türkiye'deki sigorta karşılıyor. Ancak emeklinin kronik bir hastalığı varsa bunun tedavisini Türkiye'nin dışında karşılamıyor. Kronik hastalığı olan kişilerin yüzde 15 kar yapmak için Almanya'daki sigorta primini iptal etmesini tavsiye etmem.

 

Sadece acil durumlarda tedavi görmek isteyenlere ise buradaki primlerini iptal etmelerini tavsiye ederim."

Resim’de: Sarıkaya, Köln’deki ofisinde DHA muhabiri Mesut Zeyrek ve Gazeteci Dursun Boran'a Türkiye ve Almanya'daki sigorta ve emeklilik konularını anlatırken görülüyor. ( Foto: Serdar DOĞAN- KÖLN )



web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV