banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner288
06 Mayıs 2024 Pazartesi

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

İTO, Dünyanın En İyi Odası Seçildi

İstanbul Ticaret Odası (İTO), Meksika'da gerçekleştirilen 7. Dünya Odalar Yarışmasında "En İyi Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesi" birincilik ödülünün sahibi oldu.

11 Haziran 2011 Cumartesi 12:13
İTO, Dünyanın En İyi Odası Seçildi
banner265
İTO, Dünyanın En İyi Odası Seçildi
İstanbul Ticaret Odası (İTO), Meksika'da gerçekleştirilen 7. Dünya Odalar Yarışmasında "En İyi Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesi" birincilik ödülünün sahibi oldu.


İTO’nun İstanbul İl Özel İdaresi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve İŞKUR İstanbul ile birlikte yürüttüğü ÖZİMEK Projesi, bir meslek edindirme ve geliştirme projesi olarak tasarlandı.

ÖZİMEK Projesi’nden, Haziran 2007’den bugüne kadar 27 bin 832 kursiyer yararlandı, 25 bin 851 kişi mezun oldu.

10 Haziran’da Mexico City’de gerçekleştirilen törende ödül, proje sunumunu da bizzat kendisi gerçekleştiren İTO Başkanı Murat Yalçıntaş’a sunuldu.

İTO’dan yapılan açıklamaya göre İTO Başkanı Yalçıntaş büyük ödülü kazanmalarını şöyle değerlendirdi:

"Dünya Odalar Kongresi, dünya odalarının en önemli organizasyonu.

Tüm Odalar iki yılda bir biraraya gelerek hem bilgi ve tecrübelerini paylaşıyorlar, hem de yeni işbirliklerine imza atıyorlar.

Dünya Odalar Kongresi’nin belki de en heyecanlı ve önemli faaliyeti ise ‘odalar yarışması.’ Odalar bu yarışmaya en çok inandıkları, en başarılı projelerini göndererek, en iyi olabilmek için yarışıyorlar.

Biz de bu yıl en çok gurur duyduğumuz projelerimizden biri olan ÖZİMEK ile ‘En İyi Sosyal Sorumluluk Kategorisi’ne başvurduk ve birinci olduk.

Yarışmada gerçekten çok iyi projeler yer aldı. Ancak ÖZİMEK bizim çok başarılı sonuçlar elde ettiğimiz projelerimizden biri.

Dünya Odalarının da projemizi takdir etmiş olması bize çok mutluluk verdi.

Sonuçta, böyle önemli bir uluslararası organizasyonda hem İstanbul’a hem de Türkiye’ye birincilik ödülünü getirebilmiş olmaktan dolayı son derece gururluyuz."

DÜNYA ODALAR YARIŞMASI İKİ YILDA BİR DÜZENLENEN KONGRE’DE DÜZENLENİYOR

Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) çatısı altında faaliyet gösteren Dünya Odalar Federasyonu (WCF) her iki yılda bir Dünya Odalar Kongresi düzenliyor.

Dünya Odalar Yarışması da bu kongrede düzenleniyor.

Bu yıl yarışma dört ayrı kategoride gerçekleştirildi.

Bu kategoriler; En İyi Uluslararası Proje, En İyi KOBİ Projesi, En İyi Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesi ve En Sıradışı Proje.

İTO 2003 yılında Kanada’da yapılan Dünya Odalar Kongresi’nde de, "En İyi KOBİ Projesi"dalında birincilik ödülünü almıştı.

2009 yılında ise Malezya’da yapılan Dünya Odalar Kongresi’nde "İhracata İlk Adım Projesi" ile "En İyi Uluslararası Proje" dalında finalist olmuştu.

PROJEDEN BUGÜNE KADAR 27 BİN 832 KİŞİ YARARLANDI

İTO’nun İstanbul İl Özel İdaresi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve İŞKUR İstanbul ile birlikte yürüttüğü ÖZİMEK Projesi, bir meslek edindirme ve geliştirme projesi.

Proje işsizlik sorununun çözümüne mesleki eğitim kursları ile destek vermeyi amaçlıyor.

Projeye katılan kursiyerler, 260 ile 400 saat arasında teorik ve pratik eğitim alıp, mesleki uzmanlık gerektiren pozisyonlara eleman arayan işverenlerle buluşturuldu.

2007 yılı Haziran ayında başlayan projeden bugüne kadar 27 bin 832 kursiyer yararlandı ve 25 bin 851 kişi mezun oldu.

Bu süre zarfında 171 kurs dalı açıldı, 83 meslek lisesinde eğitim verildi.

Ayrıca, işverenler ve iş arayan kursiyerler arasında bir köprü görevi gören İnsan Kaynakları Borsası adı altında bir web sitesi de kuruldu.
 

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV