banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

02 Mayıs 2024 Perşembe

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Kadın Çalıştıran Patrona Müjde

Hükümetin yeni teşvik istihdamı kanunu yürürlüğe girdi. Buna göre 19-29 yaş arası kadın çalıştıranların primlerinin yüzde 20'sini devlet ödeyecek.

17 Şubat 2013 Pazar 20:54
Kadın Çalıştıran Patrona Müjde
banner322
Kadın Çalıştıran Patrona Müjde
Hükümetin yeni teşvik istihdamı kanunu yürürlüğe girdi. Buna göre 19-29 yaş arası kadın çalıştıranların primlerinin yüzde 20'sini devlet ödeyecek.


Hükümet, dokuz ayrı başlıkta verdiği istihdam teşviklerini sadeleştirecek. Kamu dışındaki tüm işyerlerinde 5 puanlık sigorta payı Hazine tarafından ödenmeye devam ederken, kadın, genç, özürlü istihdamı bölgesel düzeyde farklılaştırarak uygulanacak.

Yıl sonunda süresi dolan ve bir daha uzatılmayacağı açıklanan 5084 sayılı Kanun kapsamında verilen istihdam teşviklerinin, işten çıkarmalara yol açabileceği endişesi hükümeti harekete geçirdi. Devlet halen, ARGE ve kültür alanıyla GAP'ta yapılan yatırımlara kadar 9 ayrı alanda işverenlerin sigorta primlerini ödüyor. Bunlardan sadece süresi dolan GAP'taki istihdamın İşsizlik Sigortası Fonu kaynaklarıyla ödenmesi uygulamasına devam edilmeyecek. Ancak diğer tüm başlıklar toplulaştırılarak devam edecek.

FON DESTEK OLACAK

İlk olarak 2004'de çıkarılan ve çeşitli torba kanunlarla süresi uzatılan kamu dışındaki tüm işyerlerinde uygulanan 5 puanlık sigorta priminin (48,9 TL) Hazine tarafından karşılanmasına devam edilecek. Uygulamayla işveren primleri 14,5 olarak ödüyor.

ÇİFTE TEŞVİK İSTİHDAMI

Hükümet, 25 Şubat 2011'de yasalaşan Torba Yasa ile birlikte, genç ve kadın istihdamı ile 5 puanlık prim indiriminin birlikte uygulanmasını öngören çifte teşvik uygulamasını başlattı. Yeni düzenlemeyle, kadın ve 19-29 yaş arasındaki gençleri istihdam eden işverenlerin sigorta primlerinde yüzde 19,5'luk işveren hissesinin tamamı İşsizlik Sigortası Fonu'ndan karşılanıyor. Genç ya da kadın çalıştıranlar toplam sigorta prim oranlarında 5 puan indirimden de faydalanabiliyor.

51 LİRALIK VERGİNİN 49 LİRASI DESTEK

2013 yılının ilk altı aylık döneminde asgari ücretli olarak çalışan bekar her işçi asgari geçim indirimi sonrası her ay devlete 51,38 lira gelir vergisi ödüyor. Resmi Gazete'de yayınlanan yeni asgari ücrete şerh koyan Türk-İş, karşı oy gerekçesinde şunları vurguladı: Vergi yükünün azaltılması doğrultusunda düzenleme yapması gereken siyasal iktidar istihdamı artırmak ve işsizliği önlemek gerekçesiyle harekete geçmelidir
 

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV