banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner323
26 Nisan 2024 Cuma

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Merkez Bankası faiz oranlarını değiştirmedi. Karar sonrası dolar 2,8850'ye çıkarak rekor kırdı.

18 Ağustos 2015 Salı 14:52
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
banner291
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz oranlarını değiştirmedi. Karar sonrası dolar 2,8850'ye çıkarak rekor kırdı.

Merkez Bankası, Ağustos ayı Para Politikası Kurulu toplantısının kararlarını açıkladı.

beylikdüzü oto servis

Banka, politika faizini yüzde 7,5'te bıraktı, gecelik borç verme faizini yüzde 10,75 ve gecelik borçlanma faizini de yüzde 7,25 seviyesinde tuttu.

Merkez, piyasa yapıcısı (PY) bankalara repo işlemleri yoluyla tanınan borçlanma imkanı faizini de yüzde 10.25'te tuttu.

Merkez Bankası açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Sıkı para politikası duruşunun ve alınan makroihtiyati önlemlerin etkisiyle kredi büyüme hızları makul düzeylerde seyretmektedir. Dış ticaret hadlerindeki olumlu gelişmeler ve tüketici kredilerinin ılımlı seyri cari dengedeki iyileşmeyi desteklemektedir. Dış talep zayıf seyrini korurken iç talep büyümeye ılımlı düzeyde katkı vermektedir. Kurul, açıklanan yapısal reformların uygulamaya geçirilmesinin büyüme potansiyelini önemli ölçüde artırabileceğini değerlendirmektedir.

''DAHA SIKI BİR LİKİDİTE POLİTİKASI UYGULANACAK''

İşlenmiş gıda ve enerji fiyatlarındaki gelişmeler kısa vadede enflasyonu olumlu etkilemektedir. Bununla birlikte, döviz kuru hareketleri çekirdek enflasyon eğilimindeki iyileşmeyi geciktirmektedir. Bu çerçevede, yurtiçi ve küresel piyasalardaki belirsizlikler ile enerji ve gıda fiyatlarındaki oynaklıklar da dikkate alınarak, gerekli görülen süre boyunca daha sıkı bir likidite politikası uygulanmasına karar verilmiştir.

''ENFLASYON İYİLEŞENE KADAR TEMKİNLİ DURUŞ SÜRECEK''

Önümüzdeki dönemde para politikası kararları enflasyon görünümündeki iyileşmenin hızına bağlı olacaktır. Enflasyon beklentileri, fiyatlama davranışları ve enflasyonu etkileyen diğer unsurlar yakından izlenecek ve enflasyon görünümünde belirgin bir iyileşme sağlanana kadar getiri eğrisini yataya yakın tutmak suretiyle para politikasındaki temkinli duruş sürdürülecektir."

KARAR SONRASI DOLARDA YENİ REKOR

Merkez Bankası'nın faize dokunmaması sonrasında dolar yeni rekor kırdı.

Bankalararası piyasada dolar 2,8850'yle tüm zamanların en yükseğini gördü. Karar önesinde kur 2,8675 düzeyindeydi. Kur siyasi belirsizliğin etkisiyle sabah saatlerinde 2,8776 ile rekorunu tazelemişti.

SEPET DE REKORDA

Kararın ardından sepet bazında TL de 3.0379 ile tarihi zirveyi gördü. İçeride siyasi belirsizlik, dışarıda Fed'in faiz artışına gideceği beklentisiyle dolar TL karşısında bu yıl yüzde 23 değer kazandı.

Euro/TL kuru ise 3,1895 TL düzeyinde...

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV