banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

04 Mayıs 2024 Cumartesi

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Milyar dolarlık 3. havalimanı ihalesi başladı

10 milyar dolarlık ihalede devler yarışıyor.

03 Mayıs 2013 Cuma 12:50
Milyar dolarlık 3. havalimanı ihalesi başladı
banner265
Milyar dolarlık 3. havalimanı ihalesi başladı
10 milyar dolarlık ihalede devler yarışıyor.
Cumhuriyet tarihinin en büyük ihalesi başladı. İhale için 17 firma şartname aldı; ancak 4 firma teklif verdi. Daha önce kapalı zarf usulü yapılacağı açıklanan ihale açık artırma usulü ile yapılacak.

İhale sürecinde izlenecek yöntem üç aşamalı olarak açıklandı. Önce dış zarf belgeleri açılacak. Daha sonra burada yer alan tüm bilgi ve belgelerin tam ve eksiksiz olup olmadığına bakılacak. Daha sonra yeterlilikleri ilan edilecek.
- 4 firmanın dış zarfı açıldı, iç zarfları notere teslim edildi. Şimdi dış zarflar tek tek komisyon tarafından yeterlilikleri konusunda incelenecek.

- Son olarak TAV'ın dış zarfı açılıyor.10:25:38Üçüncü olarak Makyol İnşaat'ın dış zarfı açılıyor.

- İkinci olarak Limak, Kolin, Cengiz, Mapa ve Kalyon ortaklığının dış zarfı açılıyor

- Fraport IC-İçtaş'ın iç zarfı notere teslim edildi, dış zarf incelenmek için alındı.

- Teslim ediliş sırasına göre ilk olarak Fraport IC İçtaş grubunun dış zarfı açılıyor.
17 FİRMA ŞARTNAME ALMIŞTI

Esenboğa Havalimanı Sosyal Tesisleri'nde yapılan ihale için ikisi yabancı 17 firma şartname aldı. Yatırım büyüklüğünün 9 milyar Euro seviyesinde olması bekleniyor. Yap-İşlet-Devret (YİD) modeliyle gerçekleştirilecek ihalede 4 şirket ve ortak girişim grubunun teklif sunmasına kesin gözüyle bakılıyor. Bunlar TAV, IC-Fraport, Cengiz-Kolin-Limak-Mapa-Kalyon ve Makyol olarak anılıyor.

Projede, işletme ve yapım süreleri değil, idareye belirli bir işletme süresinde ödenecek kira yarıştırılacak. İşin başında işletme süresi 25 yıl olarak sabitlenecek.

Üçüncü havalimanı, İstanbul'un Avrupa yakasında Yeniköy ve Akpınar yerleşim yerleri arasında, Karadeniz sahil şeridinde yer alan yaklaşık 77 milyon metrekare büyüklüğündeki bir alana yapılacak.

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV