banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner326
07 Mayıs 2024 Salı

Benzin ve motorine indirim geliyor

Simite beklenen zam geldi

Susamın karaborsaya düşmesi simit fiyatlarını da etkiledi; yeni fiyatı cep yakacak.

25 Kasım 2013 Pazartesi 20:08
Simite beklenen zam geldi
banner321
Simite beklenen zam geldi
Susamın karaborsaya düşmesi simit fiyatlarını da etkiledi; yeni fiyatı cep yakacak.
Susamın fiyatının iki kattan fazla artmasıyla başlayan simite zam tartışmaları neticelendi ve beklenen zam geldi. 1 lira 40 kuruşluk yeni simitler, simitçi tezgahlarındaki yerlerini aldı.
VATANDAŞ ZAMMA TEPKİLİ

Zammı olumlu karşılayan simitçiler, "3 seneden beri zam olmuyordu. Susama yapılan zamda bunun etkisi oldu. Vatandaşlar simit aldıklarında fiyatı duyunca şaşırıyorlar, bazıları da tepki gösteriyor. Vatandaşlara biraz ağır geldi bu zam" diye konuştu.

Simit alan bir vatandaş da, fiyatın zamlandığını öğrenince şaşkınlık yaşadı. "Artık zamlara alıştık" diyen vatandaşa, "Çok ağır bir fiyat. Ama son zamanlarda haberler yapılıyordu 'susama zam geldi' diye. O yüzden bu zam bekleniyordu. Bundan sonra simit yememiz biraz zorlaşacak" ifadelerini kullandı.
TARTIŞMALAR NASIL BAŞLADI

Simit zammı ile ilgili tartışmalar susam fiyatlarındaki aşırı artışlarla birlikte geçen hafta başladı. Susam ithalatında yaşanan zorluklar ve fiyatların ikiye katlanmasının ardından ilk olarak İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İSTESOB), simite zam talebini dile getirdi. İSTESOB simit fiyatının 2011 yılından bu yana 1 lira olduğunu, ancak susam ve una gelen zamlar nedeni ile sinit fiyatının da artması gereketiğini açıkladı. İSTESOB'un simite zam beklentisi ise yüzde 50 düzeyindeydi.

İstanbul Un-İş Esnaf Odası Başkanı Ali Yücel de hem susamda hem de undaki artışa dikkati çekerek zammın kaçınılmaz olduğunu vurgulamış ve '3 yıldır zam almadık. Ancak susamdaki yüzde 100'lük artış ve undaki artıştan dolayı mecbur kaldık. Girdi maliyetlerindeki artışlardan dolayı bu hafta ortasında birliğimize yüzde 50 zam talebimizi yazılı olarak bildireceğiz' ifadelerini kullanmıştı.

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV