banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

01 Mayıs 2024 Çarşamba

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Türkiye'nin en büyük şirketine polis baskını!

Tüm listelerde Türkiye'nin en değerli şirketi olarak görülen ve KOÇ Holding'in sahibi olduğu TÜPRAŞ'a mahkemeden alınan kararla baskın düzenledi.

25 Temmuz 2013 Perşembe 00:43
Türkiye'nin en büyük şirketine polis baskını!
banner299
Türkiye'nin en büyük şirketine polis baskını!
Tüm listelerde Türkiye'nin en değerli şirketi olarak görülen ve KOÇ Holding'in sahibi olduğu TÜPRAŞ'a mahkemeden alınan kararla baskın düzenledi.

Maliye ekipleri İSO 500 zirvesindeki Tüpraş'a kaçak akaryakıt üretimi iddiası ile polis eşliğinde baskın yaptı.

TÜPRAŞ'ta bazı evraklara el konulurken, kaçak akaryakıt olup olmadığı da araştırılıyor.

El konulan numuneler incelenmek üzere TÜBİTAK'a gönderilecek. TÜPRAŞ, 'Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu' 2012 yılı raporunun sonuçlarını açıkladı. Koç Grubu'na ait TÜPRAŞ, İSO 500 listesinde Türkiye'nin en büyük 500 sanayi kuruluşu arasında ilk sırada yer alıyor.

Baskın haberinin ardından TÜPRAŞ’ın borsada işlem gören hisse senetlerindeki düşüş hızlanırken kayıp yüzde 2′yi aştı. TÜPRAŞ’ın ana hissedarı olan Koç Holding hisse senetlerinde de yüzde 3′e yaklaşan kayıplar yaşanıyor. Tüpraş'tan gelen açıklamanın ardından hisseler bir miktar yükseldi.

TÜPRAŞ'TAN AÇIKLAMA

Tüpraş Genel Müdürü Yavuz Erkut Maliye ve Emniyet yetkililerinin Tüpraş’ta inceleme yaptığına yönelik iddialar üzerine The Wall Street Journal’a şu açıklamalarda bulundu: “Bu EPDK yetkililerinin yaptığı fiziki envanter denetimidir. Her zamanki gibi yapılıyor. Her zaman bu denetimler bi grup halinde yapılır” dedi.
Kocaeli Valisi: Mali açıdan TÜPRAŞ'a inceleme başlatıldı


Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Ankara'dan gelen ekiplerin, mali açıdan Türkiye Petrol Rafinerileri'nde (TÜPRAŞ) inceleme başlattığını söyledi.

Topaca, yaptığı açıklamada, olayın ayrıntısına ilişkin bilgilerinin olmadığını belirterek, şunları kaydetti: "İlimiz açısından önemli bir şirket. Böyle bir denetimin olması normal. Temennimiz, denetim sonuçlarından da olumsuz bir şeyin çıkmaması. Önümüzdeki günlerde denetim sonuçları çıktıktan sonra bir açıklama yapabiliriz."

Bilindiği gibi; Koç Grubu'na ait Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşu TÜPRAŞ'a, Maliye Bakanlığı gelirler kontrolörleri inceleme başlatmıştı. İncelemeye, kontrolörlerin yanı sıra 20 polis ve akaryakıt uzmanı ve ilgili uzmanların katıldığı ifade edilmişti. İnceleme kapsamında, TÜPRAŞ'ta bazı evraklara el konulduğu, kaçak akaryakıt olup olmadığı da araştırıldığı kaydedilmişti. El konulan numuneler incelenmek üzere TÜBİTAK'a gönderileceği aktarılmıştı.


MALİYE BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Maliye Bakanlığı, arama ve incelemelere ilişkin şu açıklamayı yaptı:

Bugün medya organlarında Maliye ekiplerince bazı vergi mükelleflerinin işyerlerinde Emniyet birimleri ile birlikte denetim yapıldığına dair haberlere yer verilmiştir. Bu çerçevede bu açıklamanın yapılması zaruri görülmüştür.

Vergi Denetim Kurulunca, mahkeme kararına dayanarak, bazı mükelleflerin kanuni merkezlerinde aramalı inceleme faaliyeti yürütülmekte olup, bu hususta Vergi Usul Kanununun Vergi Mahremiyetini düzenleyen 5'inci maddesi hükümlerine göre detaylı bilgi verilmesi mümkün bulunmamaktadır.

Ayrıca, ödenmesi gereken vergilerin doğruluğunu araştırmak, tespit etmek ve sağlamak amacıyla 05/02/2013 tarihinde yürürlüğe giren "Vergi Denetim Kurulu 2013 Genel Çalışma Planı" nda, 2013 yılı içerisinde yapılacak vergi incelemelerine ilişkin genel stratejiler belirlenmiş olup, bir çok sektörde
vergi incelemeleri de başlatılmış bulunmaktadır.

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV