banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner309
28 Nisan 2024 Pazar

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Uçakta telefona büyük ceza

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü yeni idari para cezaları hakkında yeni yönetmelik taslağı hazırladı

12 Ekim 2011 Çarşamba 01:53
Uçakta telefona büyük ceza
banner312
Uçakta telefona büyük ceza
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü yeni idari para cezaları hakkında yeni yönetmelik taslağı hazırladı
Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) yeni idari para cezaları hakkında yeni yönetmelik taslağı hazırladı. Uçakta sigara içmenin cezası 1000 lira, uçaklara lazer tutmanın cezası 10 bin lira, uyarılara rağmen telefon kullanmanın cezası ise 500 lira olarak belirlendi.

SHGM tarafından yapılan yeni yönetmelik taslağına göre; uçakta kavga çıkaran yolcudan, uçuş emniyetini riske sokacak lazer tutmaya, uyarıya rağmen uçakta telefonla konuşmaya kadar farklı ihlallere para cezaları verilecek. Yönetmelik kapsamında verilecek idari para cezaları Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun hükümlerine göre Maliye Bakanlığınca tahsil edilecek.

TEKRAR EDİLEN İHLALDE İKİ KATI CEZA
Kural tanımaz yolcunun ihlallerden birini gerçekleştirmesi durumunda ihlale ait tutanak; uçağın kaptanı, uçağın kabin memuru ve en az bir yolcu olmak üzere toplam üç kişi tarafından hazırlanacak. Bu tutanakta ilgili kişinin adı soyadı, Türk vatandaşı ise TC Kimlik numarası, tespit edilebiliyor ise adres bilgileri yer alacak. İhlalin gerçekleştirildiği tarihi izleyen bir yıl içinde aynı nitelikteki ihlalin tekrarı halinde tekrar edilen ihlal için bu yönetmelikte düzenlenen idari para cezası ile bağlı kalınmaksızın, gerçek kişiler için 5 bin TL'yi aşmamak kaydıyla, belirlenen ceza miktarının iki katı oranında idari para cezası uygulanacak. Yine bakım kuruluşları, bakım personeli, havacılık işletmesine, yer hizmeti personeline, uçuş personeline, sağlık kuruluşlarına, havayolu şirketlerine idari para cezası verilebilecek

UÇUŞ EMNİYETİNİ RİSKE ETMEK 10 BİN TL
Uçuş emniyetini riske edecek şekilde uçaklara lazer tutmak, uçak haberleşmesine müdahale etmek veya benzer ihlallerde bulunmak 10 bin lira, uyarılmasına rağmen taşınabilir elektronik cihazları çalıştırmaya devam etmek 500 lira, uyarılmasına rağmen uçuş güvenliğine tehdit oluşturan diğer davranışlarda bulunmak 1000 lira, uçuş personeline fiziki saldırı 1000 lira, uçak içerisinde sigara içme 1000 lira.
 

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV