banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner306
03 Mayıs 2024 Cuma

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Yıkım uyanıkları

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşüm uyanıklarıyla ilgili artan şikayetler üzerine vatandaşı bilinçlendirmek için kamu spotu hazırlıklarına başladı.

20 Kasım 2012 Salı 02:14
Yıkım uyanıkları
banner299
Yıkım uyanıkları
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşüm uyanıklarıyla ilgili artan şikayetler üzerine vatandaşı bilinçlendirmek için kamu spotu hazırlıklarına başladı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İrfan Uzun, “Kentsel dönüşüm yıkımları için herhangi bir kişiye yetki vermedik. Biz ancak yetkiyi belediyelere, özel idareye ve TOKİ’ye veririz” diye konuştu.

KENTSEL dönüşümde yetkisiz kişilerin “Ben bakanlıktan geldim” diyerek tuzağa düşürdüğü kişilerden gelen şikayetler üzerine harekete geçen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan vatandaşa “Yıkım için anlaşma yapmadan önce bir bilene sorun” uyarısı geldi. Bakanlık, “dönüşüm uyanıklarıyla” ilgili artan şikayetler üzerine vatandaşı bilinçlendirmek için kamu spotu hazırlıklarına da başladı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İrfan Uzun, kentsel dönüşüm yıkımları için herhangi bir kişiye yetki verilmediğini söyledi. Bazı kişilerin vatandaşın yanına giderek “Ben bakanlıktan yetki aldım. Burayı ben yapacağım” dediğini belirten Uzun, bu konuda çok sayıda şikayet aldıklarını belirtti.

HİÇ KİMSEYE YETKİ VERMEDİK

“Kimseye yetki vermedik” diyen Uzun şöyle konuştu: “Böyle birşey yok. Yıkımlar o bölgede yaşayan kişilerin özgür iradeleriyle yapılır. Ya da kendileri biraraya gelerek yapar. Sen şurada yetkilisin diye birşey yok. Biz ancak yetkiyi belediyelere, özel idareye ve TOKİ’ye veririz. Onun dışında kimseye yetki vermeyiz. Bu konuda şöyle gelen şikayetler var. Bizden bilgi almak üzere müracaat ediliyor. ‘Şu kuruluşu yetkilendirdiniz mi?’ diye. Belediyeler ve üniversiteler dışında 61 kuruluş lisanslandırıldı. Herkes bizim sitemize girip hangi kuruluşları görebilir. Dolayısıyla bu kuruluşların hangisine giderse gitsin vatandaş istediğine yaptırabilir. Her bina istediği lisanslı kuruluşa müracaat edebilir.”

BİLMEYENLER GELSİN SORSUN

Vatandaşın dönüşümle ilgili uyarıları dikkate alması gerektiğini kaydeden Uzun, “Şimdi mesela bana geliyor Emniyet Genel Müdürlüğü ‘Sizi arayan sahte kişilere kanmayın’ diyor. Birsürü uyarılar geliyor. Her türlü şey olabilir. Bunlara vatandaş dikkat edecek. Soracak, internet kullanamayan gitsin il müdürlüklerine sorsun. Böyle bir kurum lisanslanmış mı baksın. Hiçbir bölgede şu görevlendirildi kesinlikle yok. Bilmiyorsan sorarsın. Herhangi birisi ya da kuruluş vatandaşa geldiği zaman önce bunu araştırması lazım. Lisanslı kuruluş mu değil mi? Düzgün çalışan lisanslı kuruluş da olabilir ama önce bir sorun. Bir müteahhit de yapabilir, başkası da yapabilir. Sizin binanızı inceletelim sakatsa ben talibim diyebilir” dedi.

VATANDAŞI SPOTLA UYARIRIZ

İrfan Uzun, uyaralın yapıldığını ve kuruluşların hepsinin listelerinde olduğunu belirterek, “Hiçbir şey bilmiyorsanız bir bilene sorun. Bir de vatandaşı bilgilendirecek kamu spotu çalışmamız var. Bu anlamda da yayınlanacak olanlar var. Dönüşüm sırasında vatandaşın sorumluluğu nelerdir, nerelere müracaat etmesi gerekiyor. Gerçek bilgiyi oradan ulaştıracağız. Böyle iddialar da mümkün mertebe gidecek. Kime gidecek onların hepsi spot da olacak. Ünlü yüzler de rol alabilir. Biz vatandaş bu gibi yanlışlara gitmesin istiyoruz” dedi.

1998’den önceki yapıların tümü riskli

MÜSTEŞAR Yardımcısı Uzun, 1998’de yayınlanan yönetmelikten önce inşa edilen tüm yapıların riskli olduğunu belirterek, “Bundan endişe duyuyorum” dedi. Uzun, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu konuda 74 yönetmelik var. En son 1998’de bir yönetmelik daha çıktı. Bu yönetmeliklere göre yapılmayan yapılar zaten risk taşıyor. Bunlara göre yapılan yapılar önemli. Şimdiki yapılar hep 1998’den önce yapıldığı için endişe duyuyorum. Eğer deniz çakılı, kumu kullanılmamış olsaydı yine endişem olmazdı. Çünkü insanlar o binadan sağ çıkardı. Deniz kumunda tuz var. Tuz da oksitlenmeye neden oluyor. Yani demiri korozyona uğratıyor. Böylece yapı sakat hale geliyor.7

hürriyet 

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV