banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

26 Nisan 2024 Cuma

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

1 Mayıs'ta Taksim'e çıkan tüm yollar kapalı

1 Mayıs kutlamaları öncesi Taksim'e çıkan tüm yollar sabahın erken saatlerinde kapatıldı.

01 Mayıs 2015 Cuma 08:07
1 Mayıs'ta Taksim'e çıkan tüm yollar kapalı
banner311
1 Mayıs'ta Taksim'e çıkan tüm yollar kapalı
1 Mayıs kutlamaları öncesi Taksim'e çıkan tüm yollar sabahın erken saatlerinde kapatıldı.

Taksim ve çevresine yerleştirilen polis bariyerleri, dün sabahtan itibaren dizildi. Taksim Meydanı ve çevredeki yollar, dün yaya geçişlerine kısmen kapatıldı. Meydan bugün ise tamamen kapatılacak. İstanbul Valisi Vasip Şahin, Taksim Meydanı’nda etkinlikler kapsamında sadece çelenk konulmasına izin vereceklerini belirterek, “Yalnız o gün sembolik olarak işçi temsilcilerimizin veya siyasi parti temsilcilerimizin çelenk ve çiçek koyarak Kazancı Yokuşu’nda anma imkânı tanınacak. Onun ötesinde
herhangi bir faaliyet olmayacak” dedi.

İstanbul genelinde 62 TOMA görev yapacak. TOMA’ların 3’ü ‘Ejder’ olarak adlandırılıyor. Bunlar su topu atabilen son model TOMA’lar.

TAKSİM'E ÇIKAN TÜM YOLLAR KAPATILDI

1 Mayıs nedeniyle Taksim'e çıkan tüm yollar demir bariyerlerle yaya ve araç trafiğine kapatıldı.

DİSK başta olmak üzere bazı sendikalarının 1 Mayıs'ı kutlamak istediği Taksim Meydanı, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da İstanbul Valiliği tarafından gösterilere kapatıldı. İstanbul Valiliği'nden 1 Mayıs'ın Taksim'de kutlanmasına izin çıkmayınca sendikaların yaptığı çağrı üzerine güvenlik önlemleri üst düzeye çıkarıldı. Görevlendirilen polisler ise sabahın ilk ışıklarında görev yerlerini aldı. Taksim'e çıkan bütün sokak ve caddeler de demir bariyerlerle kapatıldı. Polisler taksim girişlerinin kapalı olduğunu söyleyerek sürücüleri alternatif güzergahlar yönlendirdi. Araçlardan bazıları kapatılan yollardan geri dönmek zorunda kaldı.

YOLLAR 05.30'DA KAPATILDI

Sabah saat 05.30 itibariyle Taksim Meydanı ve çevresine İETT otobüsleriyle çok sayıda çevik kuvvet polisi getirildi. Ayrıca Beşiktaş Barbaros Bulvarı ve Dolmabahçe Başbakanlık Ofisi önünde de çevik kuvvet polisleri ve TOMA'lar tedbir aldı. Başbakanlık Ofisi'nin önü demir bariyerler ile kapatıldı. Polislerin aldığı güvenlik tedbirleri artarak devam ediyor.

KAPALI OLACAK GÜZERGAHLAR

Şişli ve Mecidiyeköy, Ortaklar Kavşağı’ndan itibaren Taksim istikametine kapatıldı. Şişli Bomonti Tüneli Dolmabahçe yönüne, Piyalepaşa Bulvarı da Okmeydanı yönüne kapalı.

1 Mayıs günü Taksim güzergahından geçen İstanbul Metrosu da çalışmıyor. Sadece Hacıosman-4 Levent arasında hizmet veriyor.
Taksim Kabataş arasındaki Finüküler hat da hizmet dışı. Nişantaşı Kavşağı’ndan Rumeli Caddesi’ne de geçiş yok, araçlar Fulya istikametine yönlendiriliyor.

Beşiktaş Meydanı da Barbaros Bulvarı’ndan itibaren trafiğe kapalı. Ortaköy'e gidecek araçlar Dereboyu Caddesi’ne yönlendiriliyor.

Başbakan Davutoğlu: Ben de karanfil bırakacağım

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 1 Mayıs kutlamaları kapsamında temsili grupların Taksim’e karanfil bırakabileceğini belirterek “İlk fırsatta ben de gidip bir karanfille vatandaşlarımızı anacağım inşallah” dedi. Davutoğlu, Ankara Spor Salonu’nda Karayolları İşçileri ile Buluşma Toplantısı’nda şunları söyledi:

1977’DE ÖLENLER İÇİN TAZİYE

“1 Mayıs 1977’de Taksim’de hayatını kaybeden vatandaşlarımız için taziyelerimi sunuyorum. O kara bir gündü. O gün Türkiye’yi kaosa yöneltmek isteyenler devreye girdiler ve kanlı bir pazarın yaşanmasına sebebiyet verdiler. Yarın (bugün) meydanlara çıkacak olan bütün işçilerimizi, bir daha bu ülkenin kutuplaşmalara, gerilimlere sahne olmaması için omuz omuza vermeye davet ediyorum. Taksim’e anmak için gidecek sembolik nitelikteki gruplar karanfillerini koysun sonra da gitsinler İstanbul’da yasal olarak gösterilen meydanlarda istedikleri kadar kalabalıkla özgürce 1 Mayıs Günü’nü kutlasınlar. İlk fırsatta ben de gidip bir karanfille vatandaşlarımızı anacağım. 1 Mayıs’ta hayatını kaybeden o vatandaşlarımızın hatırasını istismar ederek kim marjinal gruplar eşliğinde molotofkokteyli ya da araçlar kullanarak şiddet ortamına ülkeyi götürmek isterse, bilinsin ki kamu düzeninden taviz verilmeyecektir. Sadece hükümet olarak biz değil, kamu düzenini korumakla görevli yetkililerimiz değil, ey aziz işçilerimiz hep beraber fırsat vermeyeceğiz değil mi?”

‘1 Mayıs basın kartı’na yasak

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), daha önce toplumsal olaylarda, fiilen gazetecilik yapan ancak sarı basın kartı taşımayanların polisle sorun yaşaması üzerine, İstanbul Valiliği ile yapılan görüşmelerin ardından geçici görev kartı çıkarma kararı aldı. Bundan yararlanmak isteyen medya kuruluşları, 1 Mayıs gösterilerini izleyecek sarı basın kartı bulunmayan gazetecilerin bilgilerini TGC’ye iletti. 486 kişi için, 1 Mayıs basın görev kartı hazırlanarak teslim edildi. Ancak İstanbul Valiliği, yapılan anlaşmaya rağmen, kart verilen gazetecilerin listesini istedi. Bu listenin verilmemesi halinde de sadece sarı basın kartlarının geçerli olacağı belirtildi. TGC yönetimi listeyi vermeyince, 1 Mayıs görev kartları kullanıma girmeden yasaklandı.

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV