banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner306
19 Mart 2024 Salı

Milli Yol Partisi Beylikdüzü Gümbür Gümbür Geliyor

10 maddede imar barışı hakkında her şey

Başbakan Binali Yıldırım’ın 30 Nisan’da müjdesini verdiği imar barışında başvuru, 8 Haziran’da başlıyor. 13 milyon konutu ilgilendiren imar barışında başvuru nereye, nasıl yapılacak? İşte detayları

03 Haziran 2018 Pazar 19:13
10 maddede imar barışı hakkında her şey
banner312
10 maddede imar barışı hakkında her şey
Başbakan Binali Yıldırım’ın 30 Nisan’da müjdesini verdiği imar barışında başvuru, 8 Haziran’da başlıyor. 13 milyon konutu ilgilendiren imar barışında başvuru nereye, nasıl yapılacak? İşte detayları
Tapusuz 13 milyon konutu ilgilendiren imar barışıyla ilgili düzenleme geçtiğimiz günlerde Meclis’ten geçerek yasalaşmıştı. Başvurunun zamanı ve şartları ile ilgili detaylar da belli oldu. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, “Yapı kayıt belgesi başvurularını, 8 Haziran Cuma günü almaya başlıyoruz. Başvurular 31 Ekim 2018’de sona erecek” diye konuştu.

MÜRACAT NASIL YAPILACAK?
Vatandaşların kendi rızasıyla müracaatı ve kendi beyanının esas alınacağını belirten Mehmet Özhaseki, “Müracaatlar, e-devlet üzerinden veya bakanlığın yetkilendireceği kuruluşlara yapılacak. Vatandaşlar, başvurusunu e-devletten takip edebilecek. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı il müdürlükleri hem başvuruları kabul edecek hem de bilgi ve destekte bulunacak” dedi.

YAPI KAYIT BELGESİ BEDELİ
Yapı kayıt belgesi başvuru bedeli, arsa emlak değeri ile yapı yaklaşık maliyeti toplamı üzerinden konutlarda yüzde 3, ticari kullanımlarda ise yüzde 5 olarak tahsil edilecek. Yapı kayıt belgesinden elde edilen gelir, deprem ve afete hazırlık çalışmalarında ve kentsel dönüşümde kullanılacak. Kentsel dönüşümde yerli inşaat malzemesi kullanması halinde belediyeye faizsiz kredi sağlanacak.

İMAR BARIŞI HAKKINDA HER ŞEY
1-) İmar barışı hangi yapıları kapsar? 31 Aralık 2017’den önce yapılmış yapıları kapsar.

2-) Yapı kayıt belgesi nedir? İmar barışı kapsamında değerlendirilmiş olan yapılar için oluşturulacak belgedir.

3-) Yapı kayıt belgesi, kalıcı imar hakkı sağlar mı? Yapı kayıt belgesi imar açısından ekstra bir hak sağlamaz, müktesep oluşturmaz. Yapı kayıt belgesi düzenlenen yapıların yenilenmesi durumunda, yürürlükte olan imar mevzuatı hükümleri uygulanır.
4-) İmar barışından önce alınmış yıkım kararları ve idari para cezaları ne olacak? Yıkım kararları ve idari para cezaları varsa iptal edilecek.

5-) Yapı kayıt belgesi alan yapılara su, elektrik ve doğalgaz bağlatılabilecek mi? Evet bağlanabilecek.

6-) İmar barışı kapsamında kat mülkiyetine geçiş olacak mı? Yapı kayıt belgesi aldıktan sonra isteyen malikler, tapuya müracaat ederek ve yapı kayıt belgesi için ödenen bedel kadar ilave ödeme (yüzde 3) yaparak, cins değişikliği ve kat mülkiyeti tesis edebilecek.

7-) Başvuru yapıldığı takdirde yapı kayıt belgesi bedeli ne zamana kadar yatırılabilecek? Bedelin 31 Aralık 2018’e kadar yatırılması gerekiyor.

8-) Hangi yapılar imar barışından faydalanamayacak? Üçüncü kişilere ait özel mülkiyete konu taşınmazlarda bulunan yapılar. Hazine’ye ait sosyal donatı için tahsisli arazilerdeki yapılar. 3194 sayılı İmar Kanunu’nun Geçici 16’ncı maddesinde belirtilen istisnai alanlardaki yapılar faydalanamayacak.

9-) Hazine taşınmazı üzerindeki yapıların durumu ne olacak? Hazine taşınmazının sosyal donatı için tahsisli olması hali hariç olmak üzere bu yapılar da imar barışından faydalanabilecek. 10-) Yapı kayıt belgesi ne zamana kadar geçerli? Yapının yeniden yapılmasına veya kentsel dönüşüm uygulamasına kadar geçerli.

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV