banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner319
05 Mayıs 2024 Pazar

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

100 milyon TL’lik vurgunda FETÖ bağlantısı!

Gaziantep’te iflas erteleme kararı sonrası sattıkları 850 daireyi teminat gösterip aldıkları 100 milyon TL kredi ile ortadan kaybolan inşaat şirketi ortağının, FETÖ ile bağlantısı çıktı.

26 Şubat 2017 Pazar 17:10
100 milyon TL’lik vurgunda FETÖ bağlantısı!
banner265
100 milyon TL’lik vurgunda FETÖ bağlantısı!

Gaziantep’te iflas erteleme kararı sonrası sattıkları 850 daireyi teminat gösterip aldıkları 100 milyon TL kredi ile ortadan kaybolan inşaat şirketi ortağının, FETÖ ile bağlantısı çıktı.


Habertürk'ten Leyla Ünal'ın haberine göre Habertürk’ün 22 Kasım 2016’da, “Müteahhit 100 milyonla kaçtı, koca mahalle ortada kaldı” başlığıyla duyurduğu inşaat vurgununda tapusuz ev sahiplerine kötü haber geldi.

Beylikdüzü Tabela

Gaziantep’te 850 ailenin yıllarca emek verip sahip olduğu evlerini tehlikeye sokan süreç, 2012’de başladı. 2002-2010 yılları arasında sözleşmeyle 850 aileye ev satan inşaat firması, 2012’de mahkemeye başvurup iflas erteleme davası açtı. Dava 2014’te kabul edildi ancak Yargıtay 2016’da kararı bozdu. Müşterilere sattığı ancak tapularını vermediği evleri teminat gösteren firma, değişik bankalardan 100 milyon TL kredi çekti. Evler üzerine de ipotek konuldu. Tapuları verilmeyen ev sahiplerinden yarısı mahkemeye başvurup dava açtı. Açılan davalar sürerken, 2016’daki 15 Temmuz darbe girişiminin ardından inşaat firması ortaklarından bazılarına FETÖ soruşturması açıldı.



FETÖ SORUŞTURMASI

Firmanın 5 ortağı hakkında, terör örgütü FETÖ ile bağlantılı oldukları gerekçesiyle soruşturma yürütüldüğü ortaya çıktı. Kanun hükmünde kararname (KHK) kapsamında, diğer ortak M.C.U.’nun ortaklık payına da el konulduğu anlaşıldı. FETÖ bağlantısı, inşaat firmasına verdikleri kredi karşılığı evlere ipotek koyan bankaları da harekete geçirdi. Terör örgütü üyelerinin mallarına el konulmasıyla ilgili KHK maddesini gerekçe gösteren bankalar, iflas erteleme davası sırasında verilen ihtiyati tedbir kararının kaldırılması için mahkemeye başvurdu. Mahkeme de tedbir kararını kaldırdı ve böylece evlerin satışının önü de açılmış oldu. Kararın ardından ipotek alacaklısı bankalar, satış işlemlerine başlayarak icra takibi başlattı. İcra takip dosyaları üzerinden kıymet takdiri yapılmaya başlandı. Şimdiye kadar tapularını alamayan 850 aile sokakta kalacak.

Mağdurların avukatı Coşkun Demir, “Bankalar, bu evlerin inşaat firmasının malı olmadığını biliyor. Bankalar kredi vermiş ama prosedürlere uyulmamış. Kredi vermeden önce, kredi talep eden şirketin mali durum incelemesi ve risk analizleri yapması lazım” dedi.

Yıllarca kredi taksidi ödeyip evlerinde oturmaya başlayan ancak tapuları bulunmayan ev sahibi vatandaşlar ise evden çıkarılma korkusuyla yaşıyor.


beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV