banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner326
27 Nisan 2024 Cumartesi

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

13 ilde yasa dışı dinleme operasyonu

İzmir merkezli 13 ilde yasa dışı dinleme iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında haklarında arama kararı çıkarılan 32 emniyet mensubundan 25'i gözaltına alındı.

19 Ağustos 2014 Salı 13:25
13 ilde yasa dışı dinleme operasyonu
banner304
13 ilde yasa dışı dinleme operasyonu
Büyük Tabela Neon

İzmir merkezli 13 ilde "yasa dışı dinleme" iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında haklarında arama kararı çıkarılan 32 emniyet mensubundan 25'i gözaltına alındı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, geçen haftalarda "paralel yapı" tarafından dinlenildiği iddia edilen kişilerin şikayeti üzerine soruşturma başlattı.

Bu kapsamda 19'u İzmir'de, diğerleri İstanbul ve Yalova'nın da aralarında bulunduğu 13 ilde toplam 32 kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Sabaha karşı söz konusu adreslere eş zamanlı operasyon düzenleyen ekipler, şu ana kadar 25 kişiyi gözaltına aldı.

Operasyonun, bu aşamada, "Liman" ve "Askeri bilgi belge bulundurma" davasıyla ilgili olmadığı, sadece dinlenilen kişilerin şikayeti üzerine başlatıldığı öğrenildi.
Şüpheliler arasında İzmir'de şube müdürüyken tayin olduğu şehirde emniyet müdürlüğüne terfi eden 1 kişinin de olduğu belirtildi. Hakkında gözaltı kararı bulunan birinci sınıf emniyet müdürünün de geçmişte İzmir İl Emniyet Müdürlüğü'nde İstihbarat Şube Müdürlüğü, ardından İstihbarat Daire Başkan Yardımcılığı görevlerini yapan, 2011 yılı Temmuz ayında Batman İl Emniyet Müdürü olarak atanan, 17 Aralık sürecinden sonra ise görevden alınan Hasan Ali Okan olduğu öğrenildi.

AVUKATTAN AÇIKLAMA

Gözaltına alınanlardan her ikisi de komiser olan E.Ç. ile R.B.'nin avukatı İsmail Hakkı Küçük yapılan operasyona tepki gösterdi. Müvekillerinden E.Ç.'nin Aydın'ın Germencik İlçesi'ne bağlı Ortaklar'da, R.B.'nin ise Erzurum'da gözaltına alındığını belirten Avukat Küçük, "E.Ç. gözaltına alınırken ben de oradaydım. Evraklarda gördüğüm kadarıyla müvekkillerim 'örgüt kurmak, örgüte üye olmak ve evrakta sahtecilik' suçlarından gözaltına alınıyorlar. Ancak bunlar gerçeği yansıtmıyor. Müvekkillerimin yaptıkları önleme dinlemesidir. Daha çok uyuşturucu ve terör operasyonlarında görev aldılar. Bu suçlama ve gözaltılar hukuksuz yapılan işlemler. Bunun örneğini İstanbul'da da yaşadık. Fazla sayıda insanı gözaltına alarak mağdur ediyorlar" dedi.

"İZMİR'E UYUŞTURUCU GİRMESİN DİYE GÜNLERCE SOKAKTA YATTIM"

Gözaltına alınan polislerden, İzmir Emniyet Müdürlüğü'nün Bozyaka semtindeki binasına getirilenlerden biri basın mensuplarına doğru, "İzmir'e uyuşturucu girmesin diye günlerce sokakta yattım" dedi. Şüpheli polis daha sonra emniyet binasına sokuldu.

BAŞSAVCILIK'TAN AÇIKLAMA

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan "yasa dışı dinleme" iddialarına ilişkin bugün İzmir merkezli 13 ilde başlatılan operasyona ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, 2010-2013 yıllarında İzmir Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğünde görevli olan bir kısım personel tarafından, kamu kurumlarında görevli bazı memurların farklı isim ile meslek grupları adı altında ve asılsız suç isnatları ile yasaya aykırı olarak usulsüz dinlendiklerinin denetimlerde tespit edilmesi üzerine konunun cumhuriyet başsavcılığına iletildiği belirtildi.

Aynı yönde ulusal medyada çıkan haberlerin de ihbar kabul edildiğinin ifade edildiği açıklamada, şöyle denildi:
"Cumhuriyet başsavcılığımızca başlatılan soruşturma kapsamında, toplanan delillere göre haklarında yeterli şüpheye ulaşılan aralarında rütbelilerinde bulunduğu ve bir kısmı değişik illerde görev yapmakta olan 32 emniyet personeline yönelik olarak 19 Ağustos 2014 tarihi itibariyle gözaltına alınma talimatı verilmiş olup konuya ilişkin soruşturma devam etmektedir."

VALİLİK: 62 KİŞİ BAŞVURUP ŞİKAYETÇİ OLDU

İzmir Valiliği, bugün sabaha karşı İzmir merkezli başlatılan istihbarat şubeye yönelik operasyonla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada ulusal bir gazetenin 18 Mart 2014 tarihli haberinde çeşitli kurumlarda çalışan kamu görevlilerinin telefonlarının yasadışı dinlendiğinin bildirilmesi üzerine gazete haberinde isimleri geçen an itibariyle 62 müştekinin başvurup şikayetçi olmaları üzerine soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Ayrıca yasadışı dinleme iddiaları üzerine İzmir İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde mülkiye ve polis başmüfettişlerince inceleme ve soruşturma başlatıldığı, soruşturma neticesinde de hukuka aykırı telefon dinlemesi yapan görevliler hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulduğu kaydedildi.

Bu doğrultuda İzmir Cumhuriyet Basaşvcılığı'nca yapılan adli tahkikat sonucunda suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek, kurulan örgüte üye olmak, görev ve yetkinin kötüye kullanılması yoluyla sahte ve gerçeğe aykırı belge düzenleyip mahkemelerin dinleme kararları vermesini sağlayarak kamu görevlilerinin resmi belgede sahteciliği, kamu görevlisine ait araç ve gereçleri suçta kullanmak, iftira, suç uydurmak, özel hayatın gizliliğini ihlal, verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek, elde edilen ilgisiz ve özel yaşama ilişkin verileri suç örgütünün çıkar ve amaçlarına hizmet etme odaklı olarak arşivleme ve kullanma suçlarıyla ilgili tahkikat başlatıldığı da belirtildi.

Operasyon kapsamında İStihbarat Şube Müdürlüğü'nde görevli 1 birinci sınıf emniyet müdürü, 1 ikinci sınıf emniyet müdürü, 1 üçüncü sınıf emniyet müdürü, 1 dördüncü sınıf emniyet müdürü, 2 emniyet amiri, 8 komiser, 2 komiser yardımcısı, 4 başpolis, 12 polis memuru olmak üzere 32 emniyet görevlisi hakkında 2010-2013 yılları arasında bu suçları işledikleri gerekçesiyle gözaltı kararı çıkardığı açıklandı.

13 İLDE EŞZAMANLI OPERASYON

Yasadışı dinleme yaptıkları iddiasıyla İzmir merkezli Adıyaman, Ankara, Aydın, Denizli, diyarbakır, Erzurum, Hakkari, Kayseri, Malatya, Şırnak, Van ve Yalova'da 32 adreste eşzamanlı operasyon yapıldı. Şu ana 25 şüpheli gözaltına alındı. 7'sinin arama ve yakalama işlemleri devam ediyor.

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV