banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

02 Mayıs 2024 Perşembe

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

17 Aralık soruşturmasında tahliye

17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamında suç işlemek amacıyla örgüt kurmak suçlamasıyla tutuklanan Rüçhan Bayar tahliye edildi.

30 Ocak 2014 Perşembe 20:40
17 Aralık soruşturmasında tahliye
banner312
17 Aralık soruşturmasında tahliye
17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamında suç işlemek amacıyla örgüt kurmak suçlamasıyla tutuklanan Rüçhan Bayar tahliye edildi.

17 Aralık soruşturmasında Muacet Korkmaz ve Emir Eroğlu'nun tahliye edilmesinin ardından bugün de Rüçhan Bayar tahliye edildi.

17 Aralık soruşturması kapsamında suç örgütü kurmak ve yönetmek suçlamasıyla tutuklanan Rüçhan Bayar, avukatlarının tutukluluğuna yaptığı itiraz sonucu serbest kaldı. Soruşturmada Rüçhan Bayar’ın Barış Güler ile Reza Zarrab arasında köprü olduğu iddia ediliyordu.

REZA ZARRAB'IN İFADESİNDE RÜÇHAN BAYAR'IN ADI GEÇİYORDU

Soruşturmadaki iddialara göre Rüçhan Bayar Reza Zarrab’ın yanında çalışıyor ve Barış Güler’le irtibatı sağlıyordu. Soruşturmada 1 numaralı sanık olan Reza Zarrab, Rüçhan Bayar ve Barış Güler’le olan ilişkisini şöyle anlatıyordu:
İşlemlerimin kolaylaşması için kimseye para vermedim. Bu suçlamayı kabul etmiyorum. Çünkü Çin’deki şirketler bana ait değil. Ben sadece Çin’deki şirketlerin müşterisiyim. Oradaki işlemlerin nezareti içinde Rüçhan Bayar beyi daha fazla para kazanıp borçlarını ödeyebilmesi için Çin’e yönlendirdim. Rüçhan orada işlerinin başındadır. Rüçhan bana bağlı olarak çalışıyor. Kendisi de oradaki işlemlerden para alıyor. Benim okuduğunuz adli ve istihbari çalışma yapılıp yapılmadığı konusundaki sorunuzla ilgili hiçbir bilgim yoktur. Bunlar için Muammer Güler bey’e veya oğlu Barış Güler’e herhangi bir para vermedim. Rüçhan Bey’in elde ettiği primlerden bana 200 bin dolar para verdi. Bunların da kayıtları tape kayıtlarında vardır. Bunu Barış Güler beyefendiye verdim. Çünkü Rüçhan Bey’in Barış Bey’e borcu vardı. Daha önce Barış Bey bu konuyla alakalı olarak benimle görüştü. Rüçhan Bey’le konuştuktan sonra Barış Bey ile görüştüm. Teyidini aldıktan sonra bu şekilde davrandım. Tape kayıtlarında da bu konu bellidir. Hatta tape kayıtlarında okunur ise bütün borçlarını bu şekilde yavaş yavaş ödemesini tavsiye ettim.

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV