banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner287
29 Nisan 2024 Pazartesi

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

AK Parti ve CHP Adana Milletvekilleri, siyasi parti ve iş dünyasının temsilcileri 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

19 Mayıs 2013 Pazar 06:26
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı
banner299
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı
AK Parti ve CHP Adana Milletvekilleri, siyasi parti ve iş dünyasının temsilcileri 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

AK Parti ve CHP Adana Milletvekilleri, siyasi parti ve iş dünyasının temsilcileri 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı, AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, yayımladığı mesajında, 19 Mayıs 1919'un, Türk tarihinde özgürlük ve milli irade için Kurtuluş Savaşı'nın başlaması için atılan ilk adım olarak tarihe altın harflerle kazındığını belirtti.

Tam 94 yıl önce ülkenin dört bir yanı düşman kuvvetleri tarafından işgal altındayken ülkenin geleceği ve milletin menfaati için bağımsızlık meşalesinin ateşlendiğini anımsatan Ünüvar, şöyle devam etti:

"Bu konuda üstün bir çalışma ve başarı gösteren Mustafa Kemal Atatürk geleceğe atılan bu adımı yine geleceği temsil eden bu ülkenin gençlerine hediye etmiştir. Millet olarak gençliğe çok güvenmemiz ve inanmamız gerekmektedir. Hızla gelişen çağ ve teknolojide, milletimiz gençliğine sahip çıkmalı ve bu baş döndürücü gelişmelerin zararlarından korumalıyız. Gençlik bizim millet ve ülke olarak yakın geleceğimizi görmemizi sağlayan aktörlerdir.

Bilişim ve internetin dünyada hızla ilerlemesi insanlığı çok ileri noktalara yönlendirirken, beraberinde birçok zararları da yanında getirmiştir. Bu zararlardan en fazla etkilenen kesim gençlerimizdir. Bu konuda bize düşen görev gençlerimizi birçok yararlı alana yönlendirerek zararlı etkilerden korumaktır. Hükümetimiz her alanda gençlere güvenmekte ve her alanda gençlerimizi ön plana çıkarmak için düzenlemeler yapmaktadır."

AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan da hükümetin gençlerin her alanda yetişmesi ve sağlıklı nesiller oluşması için önemli adımlar attığını vurguladı.

Gürkan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun'a çıkışının, milletin kaderini değiştiren, aynı zamanda bağımsız ve güçlü bir Türkiye'nin temellerinin atıldığı tarihi bir süreç olduğunu ifade etti.

Gürkan, bugün yine aynı ruh ve heyecanla Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlığını, birliğini ve bütünlüğünü korumak, ülke çıkarlarını en üst düzeyde tutarak, sosyal, kültürel ve ekonomik yönden bölgede ve dünyada gelişmiş ülkeler seviyesine ulaşmak için var gücüyle çalıştıklarını bildirdi.

Gençlerin milletin umut kaynağı olduğunu belirten Gürkan, şunları kaydetti:

"Milletimizin umut kaynağı olan gençlerimizin de ecdadımıza layık bir nesil olarak ülkemizi çok daha iyi bir seviyeye taşıyacaklarına inancımız tamdır. AK Parti iktidarında Sayın Başbakanımızın liderliğinde geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin her alanda yetişmesi ve sağlıklı nesiller oluşması için önemli adımlar atılmıştır. Gençlik ve spor alanında yapılanları kısaca özetlersek; öncelikle gençlerimize kaliteli hizmet üretilebilmesi için bu hizmetleri yürütmeye çalışan Devlet Bakanlığı, icracı bakanlık olan Gençlik ve Spor Bakanlığı haline dönüştürülmüştür. Gençlik ve Spor Yatırımlarına bütçeden ayrılan pay 2002'de 63 milyon TL iken bu rakam 2012'de 967 milyon TL'ye yükseltilmiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Aziz Milletimizin Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, başta Büyük Önder Atatürk olmak üzere kahraman silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, şükran ve minnetle anıyorum."

CHP Adana Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Üyesi Ali Demirçalı da 19 Mayıs 1919 tarihinin Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihindeki dönüm noktalarından biri olduğunu belirtti.

Bu kadar anlamı ve önemi olan bu güne, Türk milleti olarak bu emanete, sahip çıkmanın herkesin en önemli görevi olduğunu bildiren Demirçalı, "Bayram sevinçlerini bu ülkenin gençliğine çok görerek yasaklamaya çalışanlar bilsinler ki, Cumhuriyetimizin korunması, geliştirilmesi ve bunun haklı gururunun yaşanması için gençliğimizin her türlü yasağa rağmen, bayraklarımızla birlikte, meydanlarda, caddelerde, sokaklarda, alanlarda olacaktır. Geleceğimizin teminatı sevgili gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

-Siyasi parti temsilcileri-

CHP Adana İl Başkanı Orhan Sümer, yayımladığı mesajda "Çıkış yolumuz Atatürk devrim ve ilkeleri, hedefimiz tam bağımsız Türkiye" ifadelerini kullandı.

Sümer, 19 Mayıs tarihinin, Türk ulusunu aydınlığa kavuşturan, cumhuriyet ile buluşturan bir dönüm noktası olduğunu, Büyük Önder Atatürk'ün, "Vatanının ve milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır" diyerek, sonunda bağımsızlığın geldiği bu şerefli ve onurlu yolculuğa başladığını belirtti.

Cumhuriyet'in ilanıyla tarihin en büyük aydınlanma savaşının başlatıldığını, siyasal, ekonomik, hukuksal ve toplumsal reformların kısa sürede yaşama geçirildiğini anlatan Sümer, "Bugün Cumhuriyet ve Atatürk düşmanlarının savaşı, 19 Mayıs ruhunu yok etme savaşıdır. Emperyalizim ve onların işbirlikçilerinin ortak hedefi 19 Mayıs'ta yakılan bağımsız, çağdaş ve laik ateşin söndürülmesidir. Bu hain amaçları etrafında birleşenler bilmelidirler ki, Atatürk'ün kurduğu bağımsız, laik ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti yaşamaya devam edecektir" ifadelerine yer verdi.

MHP İl Başkanı Mustafa İzgioğlu da mesajında, bundan 94 yıl önce, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün zamanlama itibariyle muazzam bir hamlesi olan Samsun'a çıkışının, bağımsızlığa musallat olan mihraklara asla teslim olunmayacağının tam bir irade beyanı olduğunu vurguladı.

"Bugün de ne acıdır ki, hilalin karşısında saf tutmuş düşman cephesi, içeride gönüllü işbirlikçiler bulmanın sevincini yaşamaktadır" ifadelerini kullanan İzgioğlu, şöyle devam etti:

"Türk gençliği ihanete bilenmektedir ve ülkemizin yönetimini devralarak 21. yüzyılın en büyük silahı haline gelen bilgiyi kuşanıp yeni çağların kapısını aralayacağına olan inancımız da sonsuzdur. Bu duygu ve düşüncelerle istikbalimizin güvencesi başta değerli gençlerimiz olmak üzere bütün Adanalı hemşehrilerimin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nı içtenlikle kutluyorum. Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Anadolu'yu ebedi vatan yapan silah ve dava arkadaşlarını, gazilerimizi ve şehitlerimizi şükran, minnet ve rahmetle anıyorum."

AK Parti Çukurova İlçe Başkanı Ramazan Çırak da sıkıntı ve zorluklarla binlerce şehit vererek kurulan Türkiye Cumhuriyetinin gençlere emanet edildiğini bildirdi.

Tüm gençlerin bayramını kutlayan Çırak, "Bu eşsiz emaneti, vatanı, bayrağı ve devletiyle yaşatmak ve korumak en öncelikli vazifeniz olmalıdır. Günümüzde ve bundan sonra da bu değerli emanete içte ve dışta saldırılar olacaktır. Bu durumda büyük Atatürk'ün gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak ve sahip olduğumuz milli şuurla birbirimize her zamankinden daha fazla kenetlenmeliyiz" ifadelerini kullandı.

CHP Seyhan İlçe Başkanı Reşit Karakuş ise 19 Mayıs tarihinin direnişin ve devrimin ilk adımı olduğunu bildirdi.

Karakuş, mesajında "19 Mayıs 1919 Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük umutlarının inanca dönüştüğü, ulusal değerlerin yeşerdiği, kurtuluş ateşinin yakıldığı, bağımsızlığa, aydınlığa ve geleceğe olan inancın adı olmuştur. 19 Mayıs, Türk ulusunu aydınlığa, Cumhuriyet'e ve çağdaşlığa ulaştıran zorlu yolun başlangıcıdır. Samsun'da başlayan Milli Mücadele hareketi, buradan tüm yurt geneline yayılmıştır" ifadelerine yer verdi.

-İş dünyası-

TÜMSİAD Adana Şube Başkanı Deniz Köse, Atatürk'ün önderliğinde dünyaya örnek bir kurtuluş mücadelesi veren Türk milletinin yediden yetmişe kadın-erkek, büyük-küçük demeden savaşarak, bu toprakları vatan yaptıklarını belirtti.

Köse, Kurtuluş Savaşı'nın, esareti kabullenmeyen bir milletin yarattığı, eşine az rastlanır bir kahramanlık destanı olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bu savaş, Türk Milletinin kahramanlığının, vatan sevgisinin ve bağımsızlık aşkının, onursal bir belgesidir. Vatan sevgisini tüm değerlerin üstünde tutarak, bağımsızlığından ödün vermeyen Türk Milleti, dünya üzerindeki varlığını, sahip olduğu bu yüksek vatan aşkı ve hürriyet özlemine borçludur. Kurtuluş mücadelemizin meşalesi olan 19 Mayıs'ın 94'üncü yıl dönümünde, tüm Adanalıların 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum." - Adana

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV