banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner323
29 Nisan 2024 Pazartesi

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Türkiye genelinde düzenlenecek bir dizi etkinlikle kutlanacak.

Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 92. yılı ve 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Türkiye genelinde düzenlenecek olan bir dizi etkinlikle çoşku içinde kutlanacak.

19 Mayıs 2011 Perşembe 10:03
19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Türkiye genelinde düzenlenecek bir dizi etkinlikle kutlanacak.
banner304
19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Türkiye genelinde düzenlenecek bir dizi etkinlikle kutlanacak.

Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 92. yılı ve 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Türkiye genelinde düzenlenecek olan bir dizi etkinlikle çoşku içinde kutlanacak.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün, 1919'da Samsun'a ayak bastığı tarih olan 19 Mayıs aynı zamanda "Gençlik ve Spor Bayramı" olarak da tüm yurtta coşku içinde kutlanıyor.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜN '19' ŞİFRESİ

ABD'de Portland Üniversitesi'nde 22 yıldır profesör olan Aziz Ş. İnan Atatürk'ün hayatındaki tarih ve sayılardan yola çıkarak şifre ortaya çıkardı.
HABERİ İÇİN TIKLAYIN

Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarının 92. yıl etkinlikleri kapsamında Ankara ve İstanbul'daki resmi tören programı şöyle:

ANKARA

Saat 09.00'da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve diğer devlet erkanı, Anıtkabir'deki devlet törenine katılacak

Ulus'taki Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasının ardından, Ankara 19 Mayıs Stadyumu'nda, devlet erkanı, öğrenciler ve vatandaşların katılacağı tören düzenlenecek.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, saat 13.00'da Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül ve beraberinde ''29. Gençlik Haftası'' kutlamalarına katılacak gençlik temsilcilerini kabul edecek.

Kara Harp Okulu Komutanlığı'nda, ''Mütakere Dönemi ve İstanbul'dan Samsun'a Uzanan Yolda Mustafa Kemal'' konulu panel düzenlenecek.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, akşam saat 20.00'da 19 Mayıs Gençlik Konseri verecek.

İSTANBUL

İstanbul'daki törenler ise saat 09.30'da Taksim Cumhuriyet Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayacak. Törenler, Türk Telekom Arena Stadı'nda sürecek.

Mayıs, KKTC ve dış temsilciliklerde de törenlerle kutlanacak.

Milli mücadelenin fitili ateşlendi...

Bandırma Vapuru, 16 Mayıs 1919'da İstanbul'dan başlayan tarihi yolculukta 9. Ordu Müfettişi Mustafa Kemal Paşa ve beraberindeki 48 kişiyi Samsun'a ulaştırdı. Milli mücadelenin fitili ateşlendi...

EFSANEVİ VAPURDA 48 KİŞİ DAHA VARDI

ATATÜRK ve silah arkadaşı 48 kişiyi İstanbul'dan Samsun'a götüren ve tarih kitaplarında 'pusulası bozuk' diye yazan tarihi Bandırma gemisi sadece Türk değil, dünya tarihine de damgasını vurdu. İstanbul'da "Geldikleri gibi giderler'' sözünü hayata geçirmek için milli mücadele ateşini yakan Atatürk'ü Anadolu'ya ulaştıran bu bağımsızlık simgesi gemi, 1878 yılında İskoçya'nın Glasgow kentinde inşa edildi. Huston and Cardett Tersanesi'nde 21 sıra numarası ile 279 groston yük ve yolcu gemisi olarak inşa edildi. Sahibi Dussey and Robinson Şirketi'ydi ve Torocarderto adıyla 5 yıl süreyle çalıştırdı.

1910'DA SATIN ALINDI

Yunanlı armatörlere satılan Bandırma, 1894'te Panderma adıyla o zamanki Deniz Yolları İşletmesi olan İdare-i Mahsusa'ya nakledildi ve gönderine Türk bayrağı çekildi. 1910'da İdare-i Mahsusa statü değiştirerek Osmanlı Seyrüsefain yani Osmanlı Denizcilik İşletmesi olunca Pendarma'nın adı da Bandırma oldu, posta vapuru olarak hizmet verdi. Denizaltı çarptı, torpido yedi ve 1924'te hizmet dışı kaldı. Bandırma bir yıl sonra, armatör Bozmacı İlhami'ye satıldı ve 4 ay içinde hurda olarak parçalandı. Bir vefa borcu olarak 2000'de Samsun Doğu Park'ta aslına uygun inşa edildi ve 2003'te müze haline getirildi.

Adı: Bandırma Diğer isimleri: Torocarderto, Kymi, Panderma Yapım Yılı: 1878 Yapıldığı Yer: Glasgow Boyu: 47.70 m Genişliği: 6.83 m Yüksekliği: 4.27 m.




 

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV