banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner319
29 Nisan 2024 Pazartesi

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

30 Ağustos töreninde kavga!

30 Ağustos Zafer Bayramı için Büyükada Atatürk Meydanı’nda düzenlenen çelenk koyma töreninde partilerin çelenk koymalarına izin verilmemesi karşısında aralarında CHP İstanbul Milletvekili Haluk Eyidoğan, CHP Adalar İlçe Başkanı Dündar Tıraş, İl Yönetim Kurulu Üyesi Çiğdem Ünal ve çok sayıda partili, engellemelere rağmen Atatürk Anıtı’na CHP çelengini koydular.

30 Ağustos 2012 Perşembe 12:32
30 Ağustos töreninde kavga!
banner311
30 Ağustos töreninde kavga!
30 Ağustos Zafer Bayramı için Büyükada Atatürk Meydanı’nda düzenlenen çelenk koyma töreninde partilerin çelenk koymalarına izin verilmemesi karşısında aralarında CHP İstanbul Milletvekili Haluk Eyidoğan, CHP Adalar İlçe Başkanı Dündar Tıraş, İl Yönetim Kurulu Üyesi Çiğdem Ünal ve çok sayıda partili, engellemelere rağmen Atatürk Anıtı’na CHP çelengini koydular.

Emniyet görevlilerinin müdahaleleri sırasında başta Haluk Eyidoğan ve Dündar Tıraş olmak üzere partililer yaşanan arbedede aldıkları darbelerle rağmen çelengi anıta kadar taşıdılar.

Tören sonrasında CHP İstanbul Milletvekili Haluk Eyidoğan, CHP Adalar İlçe Başkanı Dündar Tıraş, Adalar Belediye Başkanı Dr. Mustafa Farsakoğlu törene katılan parti üyeleriyle beraber hatıra fotoğrafı çektirdiler.

KADIKÖY'DE DE GERGİN TÖREN

KADIKÖY Kaymakamlığı’nın organize ettiği resmi törende Atatürk Anıtına çelenk koymak isteyen bazı sivil toplum kuruluşlarının adı anons edilmeyince törende gerginlik yaşandı.

Kadıköy deki tören Sabah 09.00 da Kadıköy İskelesi Atatürk Anıtı Önü’nde başladı. İstanbul Vali Yardımcısı Bekir Ergök, 2’inci Zırhlı Tugay Komutanı Tank Kurmay Yarbay Ahmet Akyol, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, CHP milletvekilleri Akif Hamza Çebi ile Kadir Gökmen Öğüt’ün de katıldığı tören Anıta çelenk konulmasıyla başladı. Programı anons eden görevli, Atatürkçü Düşünce Derneği çelenk koymaya hazırlanırken, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunacağını anons etti. Askeri Bando’nun saygı duruşu komutu vermesiyle saygı duruşuna geçildi. Ancak Atatürkçü Düşünce Derneği ve diğer Sivil Toplum Kuruluşları, "Mustafa Kemal’in Askerleriyiz" şeklinde slogan atarak, çelenk koyma törenin sürmesini, saygı duruşu ve istiklal marşının daha sonra okunmasını istediler. Sloganların devam etmesi tartışmaların uzaması üzerine meydana gelen kargaşa ve gerginlik üzerine Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, milletvekilleriyle olaya müdahale etti. Tartışmalar, Öztürk’ün araya girmesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği’nin ve diğer sivil toplum kuruluşlarının çelenklerini Anıta Koymaları ve selamlamalarıyla sona erdi.

Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sona erdi.


KAYSERİ-GAZİLER, KUTLAMALARA TORUNLARIYLA BİRLİKTE KATILDI

30 AĞUSTOS Zafer Bayramı, Kayseri’de de coşkuyla kutlandı. Muharip gaziler, kutlamalara, torunlarıyla birlikte katıldı.

Kayseri’de Zafer Bayramı kutlamaları Cumhuriyet Meydanı’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra Valilik’te, Vali Şerif Yılmaz, Garnizon Komutanı Tümgeneral Ali Demiral, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti’li Mehmet Özhaseki, tebrikleri kabul etti.

Ardından da Mustafa Kemalpaşa Bulvarı’ndaki resmi geçit başladı. Törene katılanların üzerleri tek tek arandı. Çevrede keskin nişancılar kuş uçurtmadı. Resmi geçitin yapıldığı caddedeki çöp konteynerleri geceden itibaren kaldırıldı. Protokol tribününde iki kez arama yapıldı. Daha sonra kara, hava ve jandarmaya ait askerler ve tanklar resmi geçit yaptı. Özellikle çocuklar bayramı ilgiyle izledi. Muharip gaziler de resmi geçite, torunlarıyla birlikte katıldı.

RİZE’DE VALİ TALİMAT VERDİ, PROTOKOL TÖRENİ AYAKTA İZLEDİ

RİZE’de, 30 Ağustos Zafer Bayramı töreninde ilginç bir gelişme oldu. Törenin ilk bölümü sonrasında sunucunun anonsu ile kendilerine ayrılan oturma bölümüne gitmeye hazırlanan protokol üyeleri, Vali Nurullah Çakır’ın talimatı üzerine töreni ayakta izledi. Protokol için ayrılan platform da tören boyunca boş kaldı.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 90’ıncı yıl dönümü, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle kutlandı. Rize Valisi Nurullah Çakır, İl Jandarma Alay Komutanı Albay İsmet Canseren, Belediye Başkanı AK Parti’li Halil Bakırcı ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve öğrencilerin katıldığı tören, Atatürk anıtına çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Törenin daha sonraki bölümünde ise ilginç bir gelişme oldu. Protokol üyeleri anonsla alanda kendilerine ayrılan yerlere çağrıldı. Bu sırada sunucuyla konuşan ve programın içeriğini soran Vali Çakır, ardından da oturulmayacağını ve protokolün tören boyunca ayakta duracağını söyledi. Protokolün yaklaşık 30 dakika boyunca ayakta izlediği program, günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından şiirler okunmasıyla devam etti. Tören alanındaki oturma platformu da boş kaldı. Tören resmi geçitle sona erdi.

BURSA’DA’Kİ KUTLAMALARDA SAYGI DURUŞU KRİZİ

BURSA’da 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarında Atatürk Anıtı’nda saygı duruşu krizi yaşandı. Bursa Valisi Şahabettin Harput, Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tuğğeneral Ümit Yılmaz ve Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdullah Karadağ’ın çelenk koyduğu Atatürk Anıtı’nda saygı duruşunda bulunulmaması, törene katılan Cumhuriyet Kadınları Derneği üyelerinin tepkisine neden oldu. Bursa Valisi Şahabettin Harput, "Yönetmelik değişti. Biz yönetmeliği uyguladık" derken, törene katılan CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan, "Bu yapılan Atatürk’e yönelik bir aşındırma hareketidir" diye konuştu.

Bursa’da 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 90’ıncı yıldönümü kutlamalarına saygı duruşu krizi damga vurdu. Sabah saatlerinde Atatürk Anıtı önünde başlayan kutlamalarda Bursa Valisi Şahabettin Harput, Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ümit Yılmaz ve Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdullah Karadağ, anıta çelenk bıraktı. Çelenk konulmasının ardından, saygı duruşunda bulunulmadan İstiklal Marşı’nın okunduğu tören sonrası protokol üyeleri, bayramlaşma için tarihi Heykel Valilik binasına geçerken, kutlamaya katılan Cumhuriyet Kadınları Derneği üyeleri, bu duruma tepki gösterdi. Cumhuriyet Kadınları Derneği Başkanı Sultan Yurdanul, geçen yıllarda saygı duruşunda bulunulmasına rağmen bu yıl bu uygulamanın kaldırılmasına bir anlam veredemediklerini belirtti. Kadınlar, tepki için Atatürk Anıtı’nın önünde bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Yurdanul, "Nasıl oluyor da saygı duruşu kaldırılıyor? Şehide bugün saygı duymayacağız da ne zaman duyacağız" dedi.

VALİ HARPUT: YÖNETMELİĞİ UYGULADIK

Tarihi Valilik binasında kutlamaları kabul eden Bursa Valisi Şahabettin Harput ise konuyla ilgili olarak gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Daha önce çelenk yönetmeliğinin değiştiği gibi bu konuda da yönetmelik değişti. Saygı duruşu nerede bulunulur, nerede bulunulmaz, biz bu yönetmeliği uyguladık. Bu konular değerlendirilir. Bu konuda gerçekten bir eksiklik, bir ihtiyaç olursa tekrar gündeme getirilir. Program, tamamıyla yönetmeliğin uygun gördüğü hususlarda yapılmıştır. Bizim unuttuğumuz bir durum söz konusu değil."

CHP’Lİ TAYAN: ATATÜRK’E KARŞI AŞINDIRMA HAREKETİ

Valilikteki bayramlaşmaya katılan CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan ise yönetmeliğin değişmesi söz konusuysa bunun gerçekten büyük bir ayıp olduğunu belirtti. Tayan şunları söyledi:

"Bu yapılan, Atatürk’e karşı bir aşındırma hareketidir. Geçmişte yönetmelik yoksa da uygulama vardı. Bu bir gelenektir. Bu geleneğe uyulması gerekiyordu. Eğer bu yönetmelik değişmişse, bu bir facia ve ayıptır. Bayramlarımızın kutlanmasında elleri, ayakları titreyen bugünkü iktidarın, Cumhuriyetimizin temel niteliklerini, taşlarını aşındırmaya yönelik programlı ve planlı uygulamaları neticesinde bugünlere geldik. Anlaşılıyor ki ileride bu bayramlardan bahsetmek, büyük bir fırsat olacaktır. Büyük zorluklar içinde bu bayramlardan bahseder hale geleceğiz. Gelinen noktayı protesto ve esef ediyoruz."

Bursa’daki törenler, daha sonra Atatürk Caddesi’nde düzenlenen resmi geçit ile sona erdi.
 

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV