banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

01 Mayıs 2024 Çarşamba

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

4 ildeki operasyonlarda 27 PKK'lı etkisiz hale getirildi

Genelkurmay Başkanlığı devam eden operasyonlarda 27 PKK'lının etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

01 Nisan 2016 Cuma 20:16
4 ildeki operasyonlarda 27 PKK'lı etkisiz hale getirildi
banner304
4 ildeki operasyonlarda 27 PKK'lı etkisiz hale getirildi
Genelkurmay Başkanlığı devam eden operasyonlarda 27 PKK'lının etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı devam eden operasyonlarda dün Mardin Nusaybin'de 5 PKK'lı, Şırnak'ta 3 PKK'lı ve Hakkari Yüksekova'da 16 PKK'lı ve Bitlis Mutki'de 3 PKK'lının etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Mardin Nusaybin'de devam eden operasyonda;dün 5 PKK'lı terörist etkisiz hale getirilirken 29 el yapımı patlayıcı imha edildi. Operasyonda bugüne kadar 148 PKK'lı etkisiz hale getirilirken toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısının 294
olduğu belirtildi.

Şırnak'ta devam eden operasyonda dün 3 PKK'lı etkisiz hale getirilirken 9 el yapımı patlayıcı imha edildi. Operasyonlarda bugüne kadar 126 PKK'lı etkisiz hale getirilirken toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 272 olduğu belirtildi.





Hakkari Yüksekova'da devam eden operasyonda; dün 16 PKK'lı etkisiz hale getirilirken 1 PKK'lı yakalandı. 9 el yapımı patlayıcı ise imha edildi.Yapılan aramada bir Kaleşnikof piyade tüfeği, 5 şarjörü ve çok sayıda fişeği, 10 adet havan mühimmatı, 3 adet el bombası, 7 adet bomba atar mühimmatı ve muhtelif yaşam malzemesi ele geçirildi. Operasyondatoplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 115 olduğu belirtildi


Bitlis Mutki’de düzenlenen operasyonda operasyonda, 3 PKK'lı etkisiz hale getirildi.Yapılan aramalarda 1 Biksi makineli tüfek ve 89 adet fişeği, 1 RPG-7 roketatar ve 3 mühimmatı, 2 Kaleşnikof piyade tüfeği ve 245fişeği, 3 el bombası, 1 el telsizi ve 1 dürbün ele geçirildi.


Diyarbakır Dicle’de, PKK'lılar tarafından bir menfezin içine tuzaklanan bir adet el yapımı patlayıcı bulundu, arazi araması esnasında tespit edilen 21 el yapımı patlayıcı ile birlikte toplam 22 adet el yapımı patlayıcı imha edildi.

Ankara’da 1, Şanlıurfa Suruç’da 1 olmak üzere, toplam 2 PKK'lı yakalandı.

Şanlıurfa Halfeti’de 1, Şanlıurfa Birecik’te 5 olmak üzere, bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık yaptıkları tespit edilen toplam 6 kişi yakalanarak göz altına alındı.

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV