banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

26 Nisan 2024 Cuma

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

49 Türk rehine serbest

IŞİD tarafından alıkonulan Musul Başkonsolosu ile beraberindeki 48 kişi bu sabah serbest bırakıldı.

20 Eylül 2014 Cumartesi 15:24
49 Türk rehine serbest
banner299
49 Türk rehine serbest
IŞİD tarafından alıkonulan Musul Başkonsolosu ile beraberindeki 48 kişi bu sabah serbest bırakıldı.

Akçakale Sınır Kapısı'ndan serbest bırakılan 49 rehine, güvenlik güçleri tarafından teslim alındıktan sonra Şanlıurfa'ya getirildi.

Irak'ın Musul kentinde IŞİD militanları tarafından alıkonulan Musul Başkonsolosu ile beraberindeki 48 rehine bu sabah Türk güvenlik güçlerine teslim edildi. Irak'ta rehin alınmalarının ardından Suriye'ye geçirildiği bildirilen 49 rehine bu sabah Akçakale Sınır Kapısı'na giden Şanlıurfa Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı, MİT Bölge Başkanı'nın da aralarında bulunduğu görevliler
tarafından teslim alındı. Güvenlik önlemleri arasında teslim alınan 49 rehine araçlarla kent merkezindeki bir kamu kurumu misafirhanesine getirildi.

Rehinelerin tutulduğu kamu kurumu misafirhanesi çevresinde önlemler artırılırken, rehin tutulanlardan bir kişinin yakını da bölgeye geldi. Yeğeninin özel harekatçı olduğunu ve Irak'ta rehin alındığını ifade eden ismini açıklamayan kişi, rehinelerin serbest bırakılmasının ardından beklemeye başladığını ifade etti.

VALİ KÜÇÜK: HEPSİ ÇOK İYİ, SORUN YOK

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, 101 gün sonra özgürlüklerine kavuşarak Türkiye’ye getirilen ve Şanlıurfa’daki bir kamu kuruluşunda kısa süre dinlenen 49 rehineyi ziyaret etti. Vali Küçük, 40 dakika görüşme yaptığı rehineleri ziyaretinin ardından çıkışta gazetecilere kısa açıklama yaptı. Vali İzzettin Küçük, "Rehinelerin hepsinin ve çocukların sağlığı iyi yerinde. Herhangi bir sorun ve sıkıntı yok. Sayın Başbakanımız gelince havaalanında görebileceksiniz. Ancak şunu belirteyim hepsinin sağlığı gayet iyi. Gerekli açıklamayı havaalanında Başbakanımız yapacak" dedi.

YENİ KIYAFETLER GETİRİLDİ

Vali Küçük’ün ayrılması ardından rehinelerin götürüldüğü kamu kurumuna bir araçla yeni kıyafetler de getirildiği de görüldü. Polisler tarafından otomobillerle getirilen yeni kıyafetler görevliler tarafından rehinelerin bulunduğu binaya götürüldü.

DAVUTOĞLU, REHİNELERİ ÖZEL UÇAĞI İLE ANKARA'YA GETİRDİ

Davutoğlu, Irak'ta rehin alınan ve Türkiye'ye getirilen rehinelerle buluşmak üzere Bakü'den Urfa'ya geçti. Şanlıurfa GAP Havaalanında serbest kalan rehinelerle bir araya gelen Davutoğlu, daha sonra rehineleri özel uçağı "TUR" ile Ankara'ya getirdi.

Rehin alınanları, Ankara Esenboğa Havalimanı'nda aileleri karşıladı. Serbest kalan Türkler uçağın kapısında göründüğünde yakınları çığlık çığlığa sevdiklerine koştu.

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV