banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner326
04 Mayıs 2024 Cumartesi

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

AB'den Türkiye'ye vize müjdesi

AB'nin Genişlemeden Sorumlu üyesi Stefan Füle, Türklere vize kolaylığı müjdesi verdi.

13 Ekim 2011 Perşembe 15:18
AB'den Türkiye'ye vize müjdesi
banner299
AB'den Türkiye'ye vize müjdesi
AB'nin Genişlemeden Sorumlu üyesi Stefan Füle, Türklere vize kolaylığı müjdesi verdi.
AB'nin Türkiye İlerleme Raporu'nu açıklamasının ardından Avrupa Birliği Komisyonu'nun Genişlemeden Sorumlu üyesi Stefan Füle, NTV'nin sorularını yanıtladı. NTV Brüksel Temsilcisi Güldener Sonumut'un sorularını yanıtlayan Fülle, Türkiye'nin Avrupa Birliği için kilit ülke olduğunu belirterek, "Vize kolaylığı için çalışma başlattık" dedi.

Füle, Türkiye'nin katılım sürecindeki olumlu noktalarına örnek olarak şunları gösterdi: Gayrimüslim vakıfların taşınmaz mülkiyetlerini geri verilmesi, HSYK'nın bağımsızlığının sağlanması ve ordu üzerindeki sivil kontrolün güçlendirilmesi.

BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ YOK
Genişlemeden sorumlu üye Füle, Türkiye'nin aşması gereken sorunlar olarak da, Türk yasalarının belirsizliği nedeniyle pek çok sayıda gazetecinin tutuklu olmasını gösterdi. Füle, "Ne yazık ki geçen yılki İlerleme Raporu'nda belirttiğimiz bir şeyi yinelemek zorunda kaldık. Hali hazırdaki yasalar basın özgürlüğünü sağlamıyor" dedi.

VİZE İÇİN HAREKETE GEÇTİLER
AB'nin Türkiye'ye vize kolaylığı sağlamak için harekete geçtiğini hatırlatan Füle şunları söyledi: "Bu konuda yapabileceğimiz pek çok şey var, Komisyon'un önümüzdeki günlerde yapacağı birçok çalışma var. Örneğin ilki vize başvurularında gereken belgelerin listesiyle ilgili. Komisyon üyesi meslektaşım Cecilia Malmström , benim de desteğimle vize yasası ve Shengen alanı hakkında adımlar atmaya kararlı. Amaç daha fazla öğrenci ve iş adamının önümüzdeki zaman diliminde daha rahat vize, hatta çoklu giriş vizesi alabilmesi. Eminiz ki üye devletler de vize kolaylığı sağlanmasının avantajlarını görüp çalışmaları bunun ötesine vizesiz dolaşıma çekebilecekler."
 

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV