banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner306
02 Mayıs 2024 Perşembe

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Adalet Bakanı'ndan cezaevlerinde açlık grevi açıklaması

Bakan Ergün açıkladı: Cezaevlerinde 680 civarında hükümlü ve tutuklu açlık grevinde..

24 Ekim 2012 Çarşamba 14:43
Adalet Bakanı'ndan cezaevlerinde açlık grevi açıklaması
banner291
Adalet Bakanı'ndan cezaevlerinde açlık grevi açıklaması
Bakan Ergün açıkladı: Cezaevlerinde 680 civarında hükümlü ve tutuklu açlık grevinde..
Ankara Sincan Cezaevi'nde incelemelerde bulunan Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in Sincan Cezaevi'ndeki ziyareti sonrası gazetecilerin karşısına çıktı.

Türkiye genelinde cezaevlerinde toplam 680 kişinin açlık grevinde olduğunu belirten Sadullah Ergin, 'Eğer bu eylemi yapanların amaçları seslerini duyurmaksa, duyurdular. Hazırladığımız yargı paketleriyle onların da taleplerinin arasında olduğu bazı düzenlemelerle ilgili çaışmalarımız sürüyor. Ancak devletin sorumluluğundaki insanların canları bize emanet. Bu konuda gerekli tüm tedbirler alınmış durumda.' diye konuştu.

İŞTE BAKAN ERGÜN'ÜN AÇIKLAMALARININ SATIR BAŞLARI
Açlık grevinde olumsuz durumların oluşmaması için gerekli tedbirleri aldık. Bu açlık grevi cezaevi şartlarıyla ilgili değildir. Farklı sorun alanlarına yönelik eylemlerdir. Bu talepler bilinen talepler. Ancak Türkiye uzun zamandan beri demokrasi standartlarının yükseltilmesi noktasında çok önemli gelişmeler sağlamıştır. Anadilde savunma için çalışmalarımız var.


Bugün bayram arefesindeyiz. Zor şartlarda görev yapan güvenlik görevlilerimiz var. Toplumun herkesin bayramını kutlarken ceza infaz kurumlarında çalışan personelimizin bayramlarını kutluyorum. Cezaevindeki 126 bin hükümlü ve tutuklularımızın da bayramını kutluyorum.

BU EYLEMLERE GEREK KALMAYACAK
Anadoluda bir söz vardır; yürüyen atın önünde durulmaz. Bu çalışmalarımıza destek olunmasını istiyoruz. Bu eylemi yapan hükümlü ve tutukluklara şunu söylüyorum; sizi seven aileleriniz için bu eylemden vazgeçin. Buna gerek kalmayacak. Türkiye'de atılan adımlar ve AB yolunda atılan adımlar kapsamında ciddi adımları var. Bu hedef için güçlü bir yürüyüş içerisindeyiz.

Açlık grevi yapan kadın ve erkek mahkumlarla da görüştüm. Çok faydalı temaslar oldu. Onların taleplerini de dinledik. Netice itibariyle bu çerçevede diyaloglar yaşandı.

YANGINA BENZİN DÖKENLER SÖZ ORUCU TUTSUN
Bu meselenin çözümü için katkıda bulunmak isteyenlerin desteğini aldık. Ancak bu sürece benzin dökecek durumda olanlar söz orucu tutsunlar. Eylem eğer seslerinin duyulması için yapıldıysa bu ses duyulmuştur. Bu cezaevlerinde bulunan her kişi devlete emanet edilmiştir. Sağlıkları devletin emanetindedir. Onlar için her türlü özen gösterilmektedir. Şu an için çok sıkıntı verici bir tablo yok. Konu önemsiz değildir. Cezaevinde bir tek kişinin burnunun kanamasını istemeyiz.
 

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV