banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner296
29 Nisan 2024 Pazartesi

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Ahmet Davutoğlu AB'ye rest çekti

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin hayata geçirdiği 'hücre yenilenmesi' ile güçleneceğini belirterek, 'Biz cihan devletinin mirasçılarıyız. Biz değilsek bile bizden sonraki nesiller, cihan devletinin vatandaşları olacak' dedi.

01 Nisan 2013 Pazartesi 06:35
Ahmet Davutoğlu AB'ye rest çekti
banner265
Ahmet Davutoğlu AB'ye rest çekti
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin hayata geçirdiği 'hücre yenilenmesi' ile güçleneceğini belirterek, 'Biz cihan devletinin mirasçılarıyız. Biz değilsek bile bizden sonraki nesiller, cihan devletinin vatandaşları olacak' dedi.

 Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Bugün dünyada, Türkiye gündeme gelmeden tartışılabilen bir tek uluslararası meselenin kalmadığını belirterek, ''AB yolumuzu açarsa başımızın üstünde, stratejik hedefimizdir, devam ederiz; açmazsa, onlar yoluna, biz yolumuza. Herkes nereye gidecek göreceğiz'' ifadeleriyle AB'ye rest çekti.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin hayata geçirdiği ''hücre yenilenmesi'' ile güçleneceğini belirterek, ''Biz cihan devletinin mirasçılarıyız. Biz değilsek bile bizden sonraki nesiller, cihan devletinin vatandaşları olacak'' dedi.''Biz, cihan devletinin mirasçılarıyız. Biz değilsek bile, bizden sonraki nesiller, cihan devletinin vatandaşları olacak'' dedi.

Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile katıldığı AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı tarafından Salihli ilçesinde bir otelde düzenlenen Manisa Teşkilat İçi Eğitim Programı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye olarak tarihdaşlar ülkelerle bağlantılarını güçlendirmeye çalıştıklarını belirtti.

Bunu yaptıkları için bazı çevrelerce ''yeni Osmanlıcı'' olmakla suçlandıklarını ifade eden Davutoğlu, göreve geldikleri ilk günden bu yana, dünyanın neresinde olursa olsun, tek bir şehidin dahi olduğu topraklarda, Türkiye'nin temsil edilmesi konusunda çok hassas davrandıklarını, insan onuru ve adalet adına şehit düşenlerin hislerini anlamayanların ve paylaşmayanların, böyle bir politikayı da anlamalarının mümkün olmayacağını söyledi.

-Tarihten gelen büyüklüğüyle güçlenen Türkiye-

Davutoğlu, şehitlerinin olduğu her diyarda, Türkiye'nin de sesi ve sözünün olacağını dile getirerek, ''Şehidimizin olduğu bölgelerde sınır tanımayacağız, sınırların duvar olmasına izin vermeyeceğiz. Biz bunları söylediğimizde, 'yeni Osmanlıcı' diyorlar. Osmanlı'nın her değerine saygı duyarız. O değerler uğruna yola çıkan ecdadımızın, ayağının tozu olmaktan onur duyarız'' dedi.

Avrupa Birliği'nin (AB), 2. Dünya Savaşı ardından kurulduğunu, AB içinde bir ülkeden diğerine geçerken kimseye pasaport sorulmadığına dikkati çeken Davutoğlu, ''Kimse bunları yaparken, onları hayalperestlikle Kutsal Roma Germen İmparatorluğu'nu canlandırmakla itham etmiyor'' diye konuştu.

Davutoğlu, dışişleri bakanı olarak dış politikaya ilişkin ''hattı diplomasi yoktur, sathı diplomasi vardır ve o satıh bütün dünyadır'' yaklaşımını benimsediğini ifade etti.

Kendi iç hücre yenilenmesini tamamlayan Türkiye'nin, önce yakın çevresi, ardından da dünya ile bağlarını olabildiğince güçlendireceğini dile getiren Davutoğlu, ''Biz cihan devletinin mirasçılarıyız. Biz değilsek bile, bizden sonraki nesiller, cihan devletinin vatandaşları olacak'' dedi.

Konuşması sırasında zaman zaman dinleyicilerle anılarını da paylaşan Davutoğlu, dışişleri bakanı olarak en büyük sınavlarından birini Libya'daki iç karışıklık döneminde yaşadığını, kendi, vatandaşlarını tahliye kararı alan Türkiye'ye, 63 ülkenin yardım başvurusu yaptığını kaydetti.

Toplantıya Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile AK Parti Manisa milletvekilleri, partinin Manisa merkez ve ilçe yönetimlerinin temsilcileri katıldı.

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV