banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner248
28 Nisan 2024 Pazar

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

AK Parti, yerel seçimleri erkene almayı görüştü

AK Parti'nin tarihinin en uzun MYK toplantısında erken yerel seçimleri de ele aldı. Muhsin Yazıcıoğlu'nun talihsiz bir şekilde can vermesi de ders olarak alınmaya çalışıldı.

18 Mayıs 2012 Cuma 10:29
AK Parti, yerel seçimleri erkene almayı görüştü
banner263
AK Parti, yerel seçimleri erkene almayı görüştü

AK Parti'nin tarihinin en uzun MYK toplantısında erken yerel seçimleri de ele aldı. Muhsin Yazıcıoğlu'nun talihsiz bir şekilde can vermesi de ders olarak alınmaya çalışıldı.
AK PARTİ, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında pazartesi günü yapılan MYK toplantısında yerel seçimlerin erkene alınmasını ele aldı. Toplantıda 2014 Mart'ında yapılması planlanan yerel seçimlerin, kış şartları nedeniyle 2013 Ekim'ine çekilmesi konuşuldu.

YAZICIOĞLU ÖRNEĞİ

Bazı genel başkan yardımcıları teşkilattan talep geldiğini, çetin kış şartları nedeniyle yerel seçimin altı ay geri çekilebileceğini söyledi. Bu konuda Muhsin Yazıcıoğlu'nun bir helikopter kazasında hayatını kaybetmesi hatırlatılarak, "olumsuz gelişmeler olabiliyor" vurgusu yapıldı.

Bazı MYK üyeleri ise kış şartları nedeniyle de olsa yerel seçimlerin erkene alınmasının erken seçimmiş gibi algılanacağı, bunun ise AK Parti'nin geleneğinde olmadığını vurguladı. Başbakan Erdoğan da "bunun için anayasa değişikliği gerekmez mi? Yeni anayasa çalışmaları var. Yerel seçimlerin son bahara çekilmesi teknik olarak zor görünüyor. Ama tartışılabilir" dedi.

Bunun üzerine MYK'da "muhalefet sıcak bakarsa neden olmasın" yaklaşımı ağır bastı. Seçimlerde muhalefet partilerinin teşkilatlarının da işini kolaylaştıracak bu teklife partilerin sıcak yaklaşacağı düşünülüyor. Ancak muhalefet partileri teklife sıcak bakmazsa yerel seçimlerin kış aylarında yapılmasından ziyade son bahara çekilmesi üzerinde durulmayacak.

Bu arada MYK'da konunun ele alınmasının ardından Başbakan Erdoğan önceki gün yapılan Genişletilmiş İl Başkanları toplantısının basına kapalı bölümünde teşkilata kesin talimatlar verdi. Erdoğan "Yerel seçimlerde Van ve Diyarbakır'a yüklenin" dedi.

Burada AK Parti Kulp ilçe başkanının PKK tarafından kaçırılması gündeme gelince Erdoğan, "kamuoyu araştırmaları bazı yerlerde BDP'nin elinde olan belediyeleri alabileceğimizi gösteriyor. Bu onun telaşı" dedi. Özellikle Güneydoğu Anadolu'daki il başkanlarına seslenen Erdoğan, "biraz daha gayret ederseniz Diyarbakır'ı da, Van'ı da, Kulp'u da, Şırnak'ı da alabilirsiniz" mesajı verdi
 

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV