banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner296
28 Nisan 2024 Pazar

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

AK Parti'li Vekillere Yurt Dışı Yasak

Başbakan Erdoğan, muhalefet partilerinin gensoru önergeleri nedeniyle AK Parti'li vekillere yurtdışı yasağı getirdi.

05 Kasım 2012 Pazartesi 09:57
AK Parti'li Vekillere Yurt Dışı Yasak
banner311
AK Parti'li Vekillere Yurt Dışı Yasak
Başbakan Erdoğan, muhalefet partilerinin gensoru önergeleri nedeniyle AK Parti'li vekillere yurtdışı yasağı getirdi.
Ak Parti'nin Kızılcahamam kampı, Başbakan Erdoğan'ın kapanış konuşmasıyla sona erdi. Başbakan Erdoğan burada vekillerine yurtdışına çıkma yasağı getirdi. Yasağın nedeni ise muhalefet partilerinin gensoru önergeleri.

Konuşmasında muhalefete yüklenen Erdoğan'ın hedefinde özellikle MHP vardı.

BAHÇELİ'YE 2023 VİZYONU YANITI

Ak Parti'de bir metal yorgunluk asla yok. Heyecanımız, dinamizmimiz en az iktidara geldiğimiz günkü kadar diridir.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 2023 vizyonu kavramını daha önce kendilerinin kullandığını söylüyor. Mülkiyet iddiasında bulunuyor. Ak Parti'ye yönelik suçlamalar bulunuyor. Doğrusu bu kadar sığ bir anlayışa yorum yapmak abesle iştigaldir. Ak Parti'nin ortaya koyduklarına diğer partilerin hayalleri bile yetişemez.

120 BİN ÖĞRETMENE İHTİYACIMIZ VAR

Erdoğan, öğretmen atamalarıyla ilgili, bir anlamda 'atamaları sıfırlayacağız' şeklinde açıklamasına açıklık getirdi: "120 bin öğretmen açığını dolduracağız ama tüm öğretmenleri atayacağız diye bir şey yok..."

VEKİLLERE YURT DIŞI YASAĞI GETİRDİ

Başbakan Erdoğan, ayrıca, MHP'nin, bakanlar hakkında verdiği 6 gensoru ile gensoru sisteminin sulandırıldığını söyledi. Geçen 10 yılda muhalefet partileri tarafından 41 gensoru önergesi verildiğine işaret eden Erdoğan, bunlardan 3'ünün daha sonra geri çekildiğini, 6 tanesinin henüz görüşülmediğini, 31'inin ise görüşülüp Meclis'te düştüğünü vurguladı. MHP'nin, CHP ile arasındaki farkı kapatmak için gensoru atağına geçtiğini savunan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Zannediyor ki bunu yaparsam oyum artacak. Bizimle sandıkta yarışamayanlar şimde gensoru yarışına girdiler. Gensoru denetim mekanizması olduğu yönünde itirazımız yok. Son 6 gensoruya baktığınızda gerçekten komik, trajikomik anlayış. TRT ve AA'nın yayını gensoru olabilir mi ya. 4+4+4 eğitim sistemi sebebiyle okullarda güvenlik azaldı deyip gensoru olabilir mi. Bir de 4+4+4'ü destekledim diyor. Türkiye'de gerçekten bir muhalefet sorunu var. Bizim talihsizliğimiz gerçek muhalefet olmaması. Bir yandan da talihimiz. Böyle muhalefet yapıyorlar biz de yolumuza devam ediyoruz. Güçlü, üretken, çalışkan bir muhalefet olması bizi üzmez. Karşımızda, milletten kaçan, kuralların, kurumların ayarlarıyla oynayarak koşan muhalefet var."

Başbakan Erdoğan, gensoru oylamalarının yapılacağı dönemde AK Partili vekillerin yurt dışına çıkmamasını istedi. Erdoğan, "Milletvekillerine 2 hafta yurt dışı seyahatlerini kaldırıyoruz. Grupla irtibat halinde oluyoruz. Parlamentoda yapılacak oylamalarda nasihati alsınlar." talimatı verdi.

 

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV