banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner296
29 Nisan 2024 Pazartesi

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Ali İsmail Korkmaz'ın davasında ilk duruşma

Eskişehir'de Gezi eylemleri sırasında dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz'ın davasının ertelenen ilk duruşması bugün Kayseri'de görülmeye başlandı.

03 Şubat 2014 Pazartesi 10:03
Ali İsmail Korkmaz'ın davasında ilk duruşma
banner299
Ali İsmail Korkmaz'ın davasında ilk duruşma
Eskişehir'de Gezi eylemleri sırasında dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz'ın davasının ertelenen ilk duruşması bugün Kayseri'de görülmeye başlandı.

Eskişehir'de geçen yıl 2 Haziran’da Gezi Parkı protestoları sırasında saldırıya uğrayıp 38 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren Ali İsmail Korkmaz’ın ölümüyle ilgili açılan davanın görüldüğü Kayseri’de bugünkü ilk duruşma öncesi güvenlik önlemleri alındı. Kayseri Adliyesi önünde TOMA'lar ve binlerce polis nöbette... Kent dışından gelen otobüsler durduruldu, içindekiler tek tek arandı. Bir otobüsün üzerine aranmayı önlemek için esprili bir dille ''İHH ve MİT'e aittir'' diye yazıldığı görüldü. Duruşma salonunda yer yokluğu nedeniyle zaman zaman tartışmalar yaşandı. Ali İsmail'in acılı ailesi duruşma salonuna alkışlarla girdi.

2 BİN POLİS GÖREVDE

Kentte her türlü gösteri valilik tarafından yasaklandı. Yaklaşık 2 bin polis memuru, 2 TOMA ve bir polis helikopterinin görev yaptığı duruşma öncesi, şehrin giriş ve çıkışlarına arama noktaları kuruldu. Davada 1’i polis olmak üzere 5’i tutuklu 8 kişi kasten adam öldürmek ve bu suçu kolaylaştırmaktan 10 yıl ile ömür boyu hapis arasında ceza istemiyle yargılanıyor.

KAYSERİ’YE 9 OTOBÜS

Ali İsmail Korkmaz’ın ölümü ile ilgili 5’i tutuklu 8 sanığın Kayseri’de yapılacak olan ilk duruşması izleyecek olanlar Eskişehir’den 9 otobüsle Kayseri’ye hareket etti. Yaklaşık 300 kişi dün akşam saat 22.00 sıralarında Eskibağlar Mahallesi Espark Alışveriş Merkezi önünde toplandı. Kalabalık sık sık 'Ali İsmail Korkmaz onurumuzdur', 'Ali İsmail Korkmaz ölümsüzdür' şeklinde slogan attı. Eskişehir'in yanı sıra, İstanbul, Ankara, Bursa ve Mersin'den de otobüsler Kayseri'ye hareket etti.

OTOBÜSLERDE ARAMA

Birçok kentten duruşmayı izlemek için otobüslerle Kayseri'ye doğru yola çıkan vatandaşlar, kentin girişinde durdurularak arandı.

Sosyal medyada ise Ali İsmail Korkmaz davası için Kayseri'ye gelen otobüslerde güvenlik güçlerinin arama ve kimlik kontrolü yaptığı anlara dair kareler paylaşıldı.

ARAMAYI ÖNLEMEK İÇİN

Bir otobüsün üzerine durdurulmasın diye ''İHH ve MİT'e aittir'' diye yazıldığı da görüldü.

ADLİYE ÖNÜNDE YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ

Kayseri'de sabah erken saatlerinde Adliye önünde de çok yoğun güvenlik önlemi alındı. Polis araçları ve TOMA'ların beklediği görüldü.

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV