banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner288
29 Nisan 2024 Pazartesi

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Anadolu Ajansı İbrahim Kalın haberiyle ilgili düzeltme geçti

Anadolu Ajansı, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü İbrahim Kalın'ın Daily Sabah'ta kaleme aldığı köşe yazısının bir bölümünü abonelerine yanlış çeviri ile servis etti.

05 Ağustos 2015 Çarşamba 20:21
Anadolu Ajansı İbrahim Kalın haberiyle ilgili düzeltme geçti
banner291
Anadolu Ajansı İbrahim Kalın haberiyle ilgili düzeltme geçti
Anadolu Ajansı, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü İbrahim Kalın'ın Daily Sabah'ta kaleme aldığı köşe yazısının bir bölümünü abonelerine yanlış çeviri ile servis etti.


Yazıda yer alan, 'Abdullah Öcalan, ilk çağrısını yaptığı Mart 2013'ten bu yana...' kısmı, ajans editörleri tarafından 'Abdullah Öcalan, ilk telefon görüşmesini yaptığı Mart 2013'ten bu yana...' şeklinde çevrildi. Ajans, yaklaşık 5 saat sonra hatasını fark etti ve düzeltme yayınladı.

Anadolu Ajansı, bugün 11.41'de 'İbrahim Kalın, PKK ve DAEŞ'e yönelik operasyonları değerlendirdi' başlığıyla, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın, Daily Sabahgazetesinde kaleme aldığı İngilizce köşe
yazısını abonelerine servis etti.

Oto Servis

YANLIŞ ÇEVİRİ

Ajans, İbrahim Kalın'ın yazısının bir bölümünde geçen, "PKK'nın hapisteki lideri Abdullah Öcalan'ın PKK'nın silah bırakması için ilk çağrısını yaptığı Mart 2013'ten bu yana, KCK silahsızlanma sürecini reddeden sayısız açıklama yapmış ve daha fazla sokak şiddeti ve saldırıları çağrısında bulunmuştur" ifadesini yanlış çevirdi. İfadede yer alan, 'ilk çağrısını yaptığı Mart 2013'ten bu yana...' kısmı, ajans editörleri tarafından 'ilk telefon görüşmesini yaptığı Mart 2013'ten bu yana...' şeklinde servis edildi.

DÜZELTME

Ajans, yaklaşık 5 saat sonra yaptığı hatanın farkına vardı ve 'düzeltme' yayınladı. Saat 16.52'de servis edilen düzeltme metninde, "İbrahim Kalın, PKK ve DAEŞ'e yönelik operasyonları değerlendirdi’ başlıklı haberimizde ‘PKK'nın hapisteki lideri Abdullah Öcalan'ın PKK'nın silah bırakması için ilk telefon görüşmesini yaptığı Mart 2013'ten bu yana KCK silahsızlanma sürecini reddeden sayısız açıklama yapmış ve daha fazla sokak şiddeti ve saldırıları çağrısında bulunmuştur’ ifadesi, ‘PKK'nın hapisteki lideri Abdullah Öcalan'ın PKK'nın silah bırakması için ilk çağrısını yaptığı Mart 2013'ten bu yana KCK silahsızlanma sürecini reddeden sayısız açıklama yapmış ve daha fazla sokak şiddeti ve saldırıları çağrısında bulunmuştur’ şeklinde düzeltilmiştir. Haberimizi düzenleyerek yeniden yayımlıyoruz. Saygılarımızla" ifadeleri kullanıldı.

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV