banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner309
04 Mayıs 2024 Cumartesi

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Anıtkabir de bir ilk

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla Anıtkabir'de tören düzenlendi.

30 Ağustos 2013 Cuma 17:30
Anıtkabir de bir ilk
banner312
Anıtkabir de bir ilk


30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla Anıtkabir'de tören düzenlendi. Törene, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yanı sıra, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı.
GÜL'DEN 'SULH' VURGUSU
30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü'nde Anıtkabir'de düzenlenen törende bir ilk yaşandı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ilk kez 30 Ağustos'ta, Anıtkabir'deki törene 'Başkomutan' sıfatıyla katıldı. Geçen yıl 'Ulusal Bayram Tören ve Kutlamalar Yönetmeliği'nin değişmesinin ardından Gül, ilk kez törene 'başkomutan' sıfatıyla katılacaktı, ancak kulağındaki rahatsızlık nedeniyle bu olmadı. Geçen yıl 30 Ağustos'ta Gül'ü, TBMM Başkanı Cemil Çiçek temsil etti. Yine yönetmelik değişikliğiyle ilk defa geçen yıl Ata'nın huzuruna birlikte çıkan asker ve siyasiler bu yıl da Anıtkabir'de hazır bulundu.
Törende, komutanlar açısından da bir ilk yaşandı. Deniz Kuvvetleri Komutanı Bülent Bostanoğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk, 30 Ağustos itibariyle 'or' rütbesini taktıkları için Anıtkabir'deki tören onlar için 'or' rütbesindeki ilk resmi törenleri oldu.
BDP YİNE YOK
Tören, Gül'ün yanı sıra TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Serruh Kaleli, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, Yargıtay Başkanı Ali Alkan, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Beşir Atalay, Bekir Bozdağ ve Ali Babacan, Bakanlar Kurulunun bazı üyeleri, kuvvet komutanları, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve diğer devlet erkanının Aslanlı Yol'dan yürüyüşüyle başladı. Törende geçen yıl olduğu gibi yine BDP'liler yer almadı.
'TÜRKİYE 'YURTTA SULH CİHANDA SULH' DÜSTURUNUZLA İLERLEMEYE DEVAM EDECEK'
Suriye'ye olası operasyon senaryolarının gündemde olduğu bu günlerde, Gül'ün Anıtkabir defterine yazdıkları dikkat çekti. Atatürk'ün 'Yurtta Sulh Cihanda Sulh' sözüne gönderme yapan Gül, şöyle yazdı: Aziz Atatürk, tarihiminizin en önemli günlerinden büyük zaferin yıl dönümünde bizlere miras bıraktığınız Cumhuriyet'i emin adımlarla geleceğe taşımanın gururu içinde huzurunuzdayız. Vatanı işgal edilen, bağımsızlığına kasdedilen yüce milletimiz, önderliğinizde emsali olmayan bir mücadele vermiş, şanlı ordumuz üstün komutanızla tarihe altın harflerle yazılan bir başarıya imza atmıştır. Büyük Taaruz ve Başkomutan Meydan Muharebesi ile sadece nihai zafere ulaşmadınız, milletimizin hür ve müstakil yaşama kararlılığını, Anadolu'nun sonsuza kadar yurdumuz olduğunu da tüm dünyaya ilan ettiniz. Ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak ve koyduğunuz hedeflere ulaşmak için var gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz.
Türkiye, 'Yurtta sulh cihanda sulh' düsturunuz doğrultusunda kararlı bir şekilde ilerlemeye devam edecek, uluslararası arenada etkin, her alanda gelişmiş, güçlü ve müreffeh bir ülke olarak daima yükselecektir. Sizi, silah ve dava arkadaşlarınızı, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını, Türk Silahlı Kuvvetlerinin tüm mensuplarını, bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi, gazilerimizi saygı, minnet ve şükranla anıyoruz. Ruhunuz şad olsun.
KÖŞK'TE TEBRİKLERİ KABUL ETTİ
Anıtkabir'deki törenin ardından Cumhurbaşkanı Gül, Çankaya Köşkü'nde tebrikleri kabul etti. Buradaki törene Ankara dışındaki programı nedeniyle MHP Genel Başkanı Bahçeli ile BDP'liler katılmadı. Atatürk Kültür Merkezi tören alanında resmi geçit düzenleniyor.
KARA HARP OKULU'NDA TÖREN
Gül, TBMM Başkanı Çiçek ve Başbakan Erdoğan, Kara Harp Okulu Komutanlığındaki 164. Dönem diploma ve sancak devir teslim törenine katılacak. Cumhurbaşkanı Gül, Çankaya Köşkü'nde resepsiyon verecek. Köşk'ün bahçesinde yapılacak resepsiyona muhalefet partilerinin genel başkanları katılmayacak.

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV