banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner300
04 Mayıs 2024 Cumartesi

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Ankara karıştı!

Cami ve cemevi projesinin temel atma töreninde olaylar çıktı.

08 Eylül 2013 Pazar 19:02
Ankara karıştı!
banner267
Ankara karıştı!
Cami ve cemevi projesinin temel atma töreninde olaylar çıktı.
ANKARA’nın Mamak İlçesi’nde yapımı planlanan Cami- Cemevi ve Kültür Merkezi kompleksinin temeli törenle atıldı. Temel atma töreni öncesinde Tuzluçayır’da yolu trafiğe kapatan gruba polis müdahale etti ve olaylar çıktı.

Mamak Tuzluçayır’da inşa edilecek Cami- Cemevi ve Kültür Merkezi kompleksinin temeli, bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Cem Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan, CHP Milletvekili Sinan Aygün’ün de katıldığı törenle atıldı. Butona birlikte basan Bakan Çelik ve Prof. Dr. Doğan, beyaz güvercinler uçurdu. Temel atma töreninde kalabalık bir davetli grubu da hazır bulundu.
HAREKETLİ ANLARDAN KARELER

3 bin 264 metrekare alan üzerine inşa edilecek Cami- Cemevi ve Kültür Merkezi kompleksinin içinde, cami ve cemevi yan yana olacak. İçinde dede odası, imam odası, 350 kişilik konferans salonu, 350 kişilik aşevi, cenaze hizmetleri için gasilhane ve morg, kurban tığlama alanı, çocuklar için okuma salonu, misafir kabul salonları, çay ve sohbet salonları olacak. Proje, Hacı Bektaş Veli Kültür Eğitim Sağlık ve Araştırma Vakfı ile Cem Vakfı tarafından yürütülecek. Projenin finansmanını ise Alevi ve Sünni iş adamları üstlenecek. Projenin bir yıl içinde bitirilmesi planlanıyor.

YOLU KAPATAN GRUBA POLİS MÜDAHALESİ

Temel atma törenini protesto eden bir grup, Tuzluçayır Meydanı’na barikat kurarak yolu kapattı. Polisin uyarılarına karşın protestosunu sürdüren gruba polis müdahale etti.

TOMA’lardan sıkılan tazyikli su ile dağıtılmak istenen grup, polislere uzun süre direnirken ortalık savaş alanına döndü.

Takviye ekiplerin de gelmesiyle polisin dağıttığı grup sokak aralarına dağıldı. Polislerle göstericiler arasındaki olaylar bu kez sokaklarda devam etti.




beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV