banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

27 Nisan 2024 Cumartesi

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Ankara ve İzmir yine karıştı

Ankara'da Kızılay Meydanı'nda toplanan eylemciler, Başbakanlığa yürümek isteyince polis Adana'da ellerinde Türk bayraklarıyla hükümet aleyhine slogan atan göstericileri polis tazyikli su ile dağıttırken, İzmir'de de polis müdahaleye başladı.

02 Haziran 2013 Pazar 17:57
Ankara ve İzmir yine karıştı
banner321
Ankara ve İzmir yine karıştı
Ankara yine karıştı
Ankara'da Kızılay Meydanı'nda toplanan eylemciler, Başbakanlığa yürümek isteyince polis Adana'da ellerinde Türk bayraklarıyla hükümet aleyhine slogan atan göstericileri polis tazyikli su ile dağıttırken, İzmir'de de polis müdahaleye başladı.
Eylemciler, Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylara destek vermek gerekçesiyle öğle saatlerinde Kızılay'da toplanmaya başladı. Protestocuların araç trafiğini aksatması üzerine polis, meydana çıkan yolları kapattı. Burada bir süre çeşitli sloganlar atan eylemciler, Atatürk Bulvarı ve Milli Mücadele Caddesi'nden Başbakanlığa doğru yürüyüşe geçti. Başbakanlığın çevresinde barikat oluşturan polislere taş ve sopalarla saldıran eylemcilere tazyikli su ve gazla müdahale edildi. Bir eylemcinin elindeki Türk bayrağını toplumsal olaylara müdahale aracına (TOMA) asma isteğini, çevik kuvvet polisleri yerine getirdi. Polisin Türk bayrağını TOMA'ya asması gruptakilerce alkışlandı. Protestocuların Kızılay Meydanı çevresindeki izinsiz gösterileri sürüyor. Bu arada, dünkü olaylarda gözaltına alınanlar arasında olan gazeteci Erhan Karadağ serbest bırakıldı.


ADANA'DA GEZİ PARKI GERGİNLİĞİ

ADANA’nın merkez Çukurova İlçesi’nde toplanan yaklaşık 100 kişi, İstanbul Taksim’deki Gezi Parkı olaylarında polisin sert müdahalesini protesto etti.

Ellerinde Türk bayraklarıyla hükümet aleyhine slogan atan göstericileri polis tazyikli su ile dağıttı. Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, dün akşamki olaylarda 23 polisin yaralandığını, 31 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Bugün saat 12.00 sıralarında Güzelyalı Mahallesi Turgut Özal Bulvarı Gökkuşağı kavşağında bir araya gelen yaklaşık 100 kişi, yolu trafiğe kapatıp, hükümet aleyhine sloganlar attı. Çevredeki apartmanlarda oturanlar da balkonlara çıkıp, tencere ve tavaları birbirine vurarak ve alkışlayarak eyleme destek verdi.

Kent merkezine doğru yürüyüşe geçen grup, İller Bankası kavşağına yaklaştığında, TOMA aracından dağılmaları için anons yapıldı. Bir polis amiri, "Türk Bayraklı gruba müdahale etmek istiyoruz. Aranızdaki provokatörlerin oyununa gelmeyin. Eyleme son verip, dağılın" diye çağrıda bulundu. Bunun üzerine gruptan bazı kişiler, yolun kenarından aldıkları taşları ve turunç ağaçlarından kopardıkları turunçları polislere fırlattı. İki TOMA aracı, grubun üzerine ilerleyip, tazyikli su sıktı. Polisin müdahalesiyle göstericiler ara sokaklara dağıldı. Balkonlardaki vatandaşlar da Türk bayrakları açıp, tencere ve tavaları birbirine çarparak tepkilerini sürdürdü.

İZMİR'DE POLİS MÜDAHALESİ

İzmir’de, Taksim’deki Gezi parkı eylemlerine destek veren yaklaşık 5 bin kişi Alsancak’taki Gündoğdu Meydanı’nda toplandı. Bu gruptan, kentteki spor kulüplerinin taraftarlarının ağırlıkta olduğu yaklaşık bin kişi, Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde yürüyüş yapıp, ’Hükümet istifa’, ’Mustafa Kemal’in askerleriyiz’, ’Her yer Taksim her yer direniş’, ’Tayyip istifa’ sloganları atarak, tekrar meydana döndü. Türkiye Gençlik Birliği üyeleri ile bazı vatandaşların da destek verdiği bu grup, daha sonra tekrar Kıbrıs Şehitleri Caddesi’ne yöneldi. Caddeyi geçen grup, Talatpaşa Bulvarı’ndaki trafiği durdurdu. Bu sırada trafikteki İzmirliler de araçlarından inip alkışlayarak ve kornalara basarak göstericilere destek verdi. Topluluk daha sonra Şair Eşref Bulvarı’nda da kısa süreliğine yoldaki trafiği durdurdu.

İlerleyen grup, Basmane Meydanı’na ulaştığında Ak Parti Konak ilçe binasına birkaç kişi taş atmaya başladı. Çevik Kuvvet polisi bu kesimde gruba biber gazıyla müdahale etti. Basmane Meydanı’nda gerginlik sürerken, göstericilerin büyük bölümü ise Gündoğdu Meydanı’nda eylemlerini sürdürdü.

GÖZALTINDAKİLERE GÖNÜLLÜ AVUKAT DESTEĞİ

İzmir’de yapılan eylemlerde gözaltına alınanlardan 23’ünün yaşının, 18’in altında olduğu belirtildi. Gözaltındakilerin savunma hakkı için İzmir Barosu bünyesinde gönüllü avukatlardan hukuk birimi oluşturuldu. Çoğunluğu CHP’lilerden oluşan gönüllü avukatlardan Cihan Türsen, "Avukatsız savunma olmaz. İfadelerin alınması sırasında avukat şart. İfadelerin alınması uzun sürebilir, aileler de tedirgin bir bekleyiş içinde. Avukatlar destek vermek için gönüllü oldu" dedi.

 

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV