banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner319
03 Mayıs 2024 Cuma

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Arınç'tan Bakanlar Kurulu sonrası açıklamalar

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yaptı.

25 Haziran 2012 Pazartesi 20:33
Arınç'tan Bakanlar Kurulu sonrası açıklamalar
banner299
Arınç'tan Bakanlar Kurulu sonrası açıklamalar

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yaptı. 

Açıklamadan satırbaşları...

Sayın bakanlarımız kendi görev alanlarıyla ilgili bilgiler vermişlerdir. Kamuoyunda Suriye tarafında düşürülen uçağımızla ilgili gelişmeler değerlendirilmiştir. Özel sunumlar yapılmıştır. Yaşanan olayla ilgili teknik ayrıntılar haritalarla saatleriyle birlikte verilmiştir.

Uçağımızın düşürülmüş olmasının bizleri ne kadar üzdüğünü ve halkımızın haber beklediğini biliyorum. 22 Haziran ile ilgili teknik bilgileri vermek istiyorum.

Yarın Başbakanımızın grup toplantısında açıklayacağı bilgileri görüştük. Başbakanımız tüm Türkiye ve dünyaya görüşümüzü açıklayacak. Olay 13 uluslarası havalanında gerçekleşti. Dışişleri Bakanlığı görevliliğimiz ilgililerle temasa geçirmiştir.

Suriye kamuoyunu yanlış bilgilendirme içerisindedir. Uçağımız önceden planlanmış ve eğitim uçuşundadır.

Suriye Türk uçağının kimliğini belirleyemediği iddiaları temelsizdir. Tanımlanamayan uçaklar konusunda alınan tedbirler vardır. Son dönemde Suriye 5 defa hava alanımızı ihlal etmiştir. Türkiye bu durumda askeri yolla değil diplomatik yolla halletmiştir. Uluslararası havasahasını serbestçe kullanma hakkımızdır. Türkiye uluslararası hukuktan kaynaklanan hakkını mafhuz tutmaktadır. Tüm adımlar dikkatle atılacaktır.

Konuya ilişkin notamız Suriye İstanbul Başkonsolosluğu'na teslim edilmiştir.

Uçağımızın görevi bölgedeki radarlarımızın imkan ve kabileyetlerini tespit etmekteydi. Uçağımız görevini tek başına silahsız yapmaktaydı. İddia edildiği gibi gerçekten keşif görevi olsaydı uçağımızın korunması gerekirdi. Doğu Akdeniz havasahasında bölgedeki askeri uçaklar eğitim uçuşlarını gerçekleştirmektedir.

Radar kayıtları uçağın nerede vurulduğu konusunda Türkiye'nin haklılığını kanıtlamaktadır. Uçağımızın enkazının 1000 metreden aşağıda bulunmuştur. Suriye'nin ileri sürdüğü argümanların gerçekle ilgisi yoktur. Yerden havaya bir füzeyle vurulmuştur. Radar güdümlü bir füze kullanılmamıştır. Tabiyatiyle bu hasmane bir tutumdur.

NATO ve BM'ye gerekli bildirimler yapılmıştır. Bu hasmane tavra gerekenler yapılacaktır. Gereken adımlar atılmakta tereddüt edilmeyecektir.

Suriye kendi havasahasında olduğunu ve uçaksavarla vurulduğunu iddia etmektedir. Biz bu iki tezi de çürütüyoruz. 1-2 menzili olan uçaksavar dışında daha güçlü bir şey tarafından vurulduğu bulunmaktadır. Bütün bunların mutlaka bir karşılığı vardır. Öncelikle bunu kendi kamuoyumuza nasıl izah ediyorsak dünya kamuoyuna izah etmeliyiz.

4'üncü ve 5'inci maddeler kapsamında NATO'ya başvuruldu.

Türkiye'nin hukuku ihlal edilmiştir. İki tarafında büyükelçilikleri yoktur. Türkiye belli tedbir uygulamaktadır. Ancak bu olay farklıdır. Bu olayın sonuçları da farklı olaabiilir. Tedbirlerimiz devam etmekle birlikte bir hukuki tespitle bağlanmasının ardından şüphesiz tazminat şüphesiz özür ancak farklı talepler de uygulanabilir.

Yardıma giden CASA uçağımıza taciz ateşi açılmıştır.Uyarılar sonucu tacize son verildi.

Şu anda sınır ötesi tezkere için bir kararımız yok. İhtiyacımız da yok. Lübnan'dakiler için bir tezkere gönderildi. O da Meclis kapanmadan görüşülecek.

Savaş çığırtkanlığı yapmanın doğru olmadığına inanıyoruz. Kimseye savaş ilan etmek niyetinde değiliz. Türk uçağını haksız çıkarma gayretinde olanlar da var. Ne işi vardı? diye soranlar var. Bu nasıl bir düşüncedir. Biz iki taraftada değiliz.

Hiçbir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının kendi uçağının durumunu görmeden suçlaması doğru değildir. Uluslararası hukukun meşruiyeti dışına çıkmayacağız. 

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV