banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner319
29 Nisan 2024 Pazartesi

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Avukatlar Taksime Yürüyor!

İstanbul Barosu Avukatları önderliğinde Avukatlar Yolsuzluk için yürüyor...

23 Aralık 2013 Pazartesi 19:30
Avukatlar Taksime Yürüyor!
banner229
Avukatlar Taksime Yürüyor!
İstanbul Barosu Avukatları önderliğinde Avukatlar Yolsuzluk için yürüyor...

19.00 da başlayan yürüyüş "Savunma Yargılanamaz" sloganı ile istanbul barosu avukatları
"heryer Rüşvet, heryer Yolsuzluk" sloganları ile taksime yürüyorlar.
Çok sayıda polis avukatların yolunu keserek yürüyüşü bitirin diyor.

Polisten Dağılın uyarısı

23 Aralık 2013 Pazartesi günü saat 19.00’da

Cübbelerimizle Baro’dan Taksim’e yürüyoruz.

Taksim'de avukatlardan eylem

İstanbul Barosu önünde toplanan baro üyeleri, tutuklu meslektaşları için eylem yaptı.

CHP Milletvekili Mahmut Tanal ve İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal'ın da aralarında bulunduğu 500 kadar avukat, İstiklal Caddesi'ndeki İstanbul Barosu önünde toplanarak buradan Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti.

GALATASARAY MEYDANI'NDA POLİS BARİKATI

"Savunma susmadı susmayacak", "Tutuklu avukatlar serbest bırakılsın", "Her yer rüşvet, her yer yolsuzluk" sloganları ve meşaleler eşliğinde yürüyen avukatlar, Galatasaray Meydanı'na ulaştığında polis barikatı ile karşılaştı.
Burada emniyet amiri ile konuşan İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, yolun açılmasını istedi. Valilikten talimat aldıklarını belirten emniyet amiri yolu açamayacaklarını belirterek, gruptan basın açıklamasını Galatasaray Meydanı önünde yapmasını istedi.

"BÖYLE BİR HAKKINIZ YOK"

Bunun üzerine Ümit Kocasakal, korteje eşlik eden aracın üstüne çıkarak, basın açıklamasını buradan yaptı. Kocasakal, "Hepinizin bildiği gibi gerek Anayasa'ya, gerek 2911 sayılı toplantı ve gösteri yürüyüşü kanununa göre herkes önceden izin almaksızın silahsız, saldırısız toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir. Bize verilen yanıt, bu güzergahın toplantı ve gösteri yürüyüşüne kapatıldığı şeklinde. Böyle bir hakkınız yok. Yarın bir kısmı tutuklu meslektaşlarımızın mesleki faaliyetlerinden ötürü yargılanmalarına başlanacaktır. Bu, demokrasi ve hukuk devleti bakımından kaygı verici bir durumdur ve topluma yönelik bir gözdağıdır. Sabaha karşı basılan avukat bürolarında 11 çelik kapının varlığından bahsedenler şimdi varlığı saptanan çelik para kasalarını ve para sayma makinelerini topluma açıklamak durumundadırlar. İstanbul Barosu olarak meslektaşlarımızın ve yurttaşlarımızın hak ve özgürlüklerine sahip çıkmaya devam edeceğiz" dedi. Kocasakal'ın açıklamasının ardından bir süre daha bekleyen grup, daha sonra olaysız dağıldı.



22 AVUKATI 3 BİN AVUKAT SAVUNACAK
ÇHD GENEL BAŞKANI KOZAĞAÇLI'NIN DA ARALARINDA BULUNDUĞU, 9'U TUTUKLU 22 AVUKATIN YARGILANACAĞI DAVADA, SANIKLARI 3 BİN AVUKAT SAVUNACAK.

ÇAĞDAŞ HUKUKÇULAR DERNEĞİ GENEL BAŞKANI SELÇUK KOZAĞAÇLI'NIN DA ARALARINDA BULUNDUĞU 9'U TUTUKLU 22 AVUKATI SAVUNMAK İÇİN, 3 BİN AVUKAT DAVANIN GÖRÜLECEĞİ MAHKEMEYE VEKALETNAME VERDİ.

ÇAĞLAYAN'DAKİ İSTANBUL ADALET SARAYI ÖNÜNDE TOPLANAN ÇHD ÜYESİ AVUKATLAR, ÇHD GENEL BAŞKANI SELÇUK KOZAĞAÇLI VE İSTANBUL ŞUBE BAŞKANI TAYLAN TANAY'IN DA ARALARINDA BULUNDUĞU AVUKATLARIN YARGILANDIĞI DAVAYA İLİŞKİN BASIN AÇIKLAMASI YAPTI.

GRUP ADINA AÇIKLAMA YAPAN AVUKAT EVRİM DENİZ KARATANA, YAKLAŞIK BİR YIL ÖNCE ÇHD GENEL MERKEZİ İLE ANKARA VE İSTANBUL ŞUBELERİNE OPERASYON DÜZENLENDİĞİNİ BELİRTEREK, "YÖNETİCİLERİMİZİN EV VE OFİSLERİNE DE BU BASKINLAR YAPILDI. GENEL BAŞKANIMIZ AVUKAT SELÇUK KOZAĞAÇLI VE İSTANBUL ŞUBE BAŞKANIMIZ AVUKAT TAYLAN TANAY'IN DA ARALARINDA BULUNDUĞU 9 ÜYE VE YÖNETİCİMİZ TUTUKLANMIŞTI. SONRADAN SORUŞTURMAYA DAHİL EDİLENLERLE BİRLİKTE TOPLAM 22 MESLEKTAŞIMIZ HAKKINDA 'YASA DIŞI ÖRGÜT ÜYESİ VEYA YÖNETİCİSİ OLMAK'SUÇLAMASIYLA DAVA AÇILDI" DEDİ.

AVUKAT KARATANA, TÜRKİYE'NİN DÖRT BİR YANINDAN 3 BİN AVUKATIN, 24-25-26 ARALIK 2013 TARİHLERİNDE İLK DURUŞMASI YAPILACAK DAVADA YARGILANAN, 9'U TUTUKLU 22 AVUKATIN SAVUNMASINI ÜSTLENECEĞİNİ SÖYLEDİ.

ÖTE YANDAN İSTANBUL BAROSU DA BUGÜN, TAKSİM'E YÜRÜYOR. İSTANBUL BAROSU "SAVUNMA YARGILANAMAZ" DEMEK İÇİN BUGÜN SAAT 19.00’DA CÜBBELERLE BARO’DAN TAKSİM’E YÜRÜYECEK.


Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV