banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner326
04 Mayıs 2024 Cumartesi

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Başbakan 3. köprü temel atma töreninde konuştu

Başbakan Erdoğan 3. köprü temel atma töreninde önemli açıklamalar yaptı. Firmalar projeyi 29 Mayıs 2015'te bitirme vaadinde bulundu

29 Mayıs 2013 Çarşamba 13:12
 Başbakan 3. köprü temel atma töreninde konuştu
banner321
 Başbakan 3. köprü temel atma töreninde konuştu
Başbakan Erdoğan 3. köprü temel atma töreninde önemli açıklamalar yaptı. Firmalar projeyi 29 Mayıs 2015'te bitirme vaadinde bulundu.
3. Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nin temel atma töreni Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve bazı bakanların katılımlarıyla yapıldı. 
Başbakan'ın konuşmasının satırbaşları:
Fatih Sultan Mehmet'in bir karanlık çağı kapatıp, bir aydınlık çağı açışının 560. yılında bir aradayız. Fatih Sultan Mehmet Han bize İstanbul başta olmak üzere, muhteşem şehirler bırakmakla kalmamış, fetih ruhunu da kendisinden sonra gelen nesillere miras olarak bırakmıştı."
Gerek Fatih, gerek ondan sonra gelen idareciler, başta İstanbul olmak üzere, çok büyük eserler inşa ettiler.  Biz de tarihimize eserler bırakmaya devam ediyoruz. Bugün İstanbul'un fethinin 560. yıldönümüde sizin huzurunuzda bir kez daha tarih yazıyor, dev bir projeye imza atıyoruz.
Bugün temellerini attığımız köprünün tüm milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Yılda 100 milyon kapasiteli 3. Havalimanıda dünyanın konuşacağı bir havalimanı...
Televizyonlarda dinliyorum şu kadar ağaç kesiliyor bu kadar ağaç kesiliyor. Ama havalimanının nerede yapıldığından haberleri yok oralar eskiden taş ocaklarının yer aldığı ölü bir coğrafya...
Buradan milletimiz olarak siz kazanacaksınız ve devletiniz kazanacak güçlü bir Türkiye bu şekilde ihmal edilecek...
KANAL İSTANBUL PROJESİ
Şimdi önümüzde bir de Kanal İstanbul ihalesi yapılacak bununla ilgili de çok konuşacaklar. ama bizim işimiz var kervan yürüyecek. Boğaz'da yanan gemilerin İstanbul'a ne korkular yaşattığını biz biliyoruz. Karadeniz'i Marmara'ya bağlamak suretiyle bu ağır tonajlı gemilerin geçilmesini sağlayacağız"
Denizin altında raylı sistem olacakmış arabalar geçecekmiş bunlar anlamaz anlasalardı zaten bugüne kadar kendileri yaparlardı. 
Biz de hacmi belki küçük görünüyor ama bir Yaslıada var. assı demiyorum. Yaslı ada... Orada bir ülkenin Başbakanı asıldı. Şimdi biz o adayı ve yanındaki Sivriada'yı ikisini bir bütün olmak suretiyle demokrasi ve özgürlük adası yapıyoruz. Orada müzeler olacak otellewr olacak. Ama orada sit alanlarını koruyarak bunu sağlayacağız. Orada bir taş ocağı var onu biz 1500 kişilik bir kongre merkezi yapacağız.
Haliç var bi de... Burada dayeni bir ihaleye hazırlanıyoruz. Haliç'imizin cami altı tershanesi, taşkızak tershanesi oraları yeni projeyle Haliç'in o nasıl ki içindeki 2 buçuk milyon metreküp çamurunu alıp da Küçükköy'e taşıdağımız o yerin, taş ocağıydı orası, orada bir çevre politikası uyguladık. Çevrecilik konuşması yapanlar o Vialand'ı bir gezip görsünler.
TAKSİM ELEŞTİRİLERİNE CEVAP VERDİ
Birileri geliyor Taksim'de Gezi Parkı şöyle olmuş, böyle olmuş... Biz kararımızı verdik. Biz orada tarihi yeniden ihya edeceğiz. Belli yaş gruplarında Türkiye genelinde diktiğimiz ağaç, fidan miktarı yaklaşık 2 buçuk milyardır. Bu ağaçları bu iktidar dikiyor. Yeter ki ağaç dikme merakı olsun insanların. Onlara da yer tahsis ediyoruz. Bedelsiz... Niye? Çevreciyiz.
Bu köprünün yapımında emek sarf eden herkesi tebrik ediyorum. Bu proje tamamiyle bittiğinde İstanbul'un üzerinden bir yük kalkacak. İstanbul tarihte olduğu gbi bugün de dünyanın en önemli ulaşım hattından birisidir.
Asya ve Avrupa arasındaki karayolu taşımacılığının en önemli yükü burada. Şu anda bu köprülerden 600 bine yakın araç geçiyor günde yani köprüler iki katı daha fazla çalışıyor. Körpülerin zorunlu bakım onarımların da yaşanan araç kuyrukları yıllık 3 milyara yakın yakıt kaybı maliyet kaybına neden oluyor.
Vatan caddesi içinde zamanında ne yapacaksınız bu kadar yolu uçak mı indireceksiniz diyorlardı. Ama biz bunlara kulak tıkayacağız ve yolumuza devam edeceğiz.
2023 HEDEFLERİ
Projenin güzergahını ormanların ve göletlerin korunmasını gözeterek gerçekleştirdik. Bu proje milletimizin gurur tablosu olacak. Proje tamamlandığında dünya da önemli bir rekora imza atmış olacağız. Bu projenin maliyeti 3 milyar dolardır. Bu proje ile birlikte taşımacılık alternatifleri ve ticari faaliyetleri de büyük ölçüde artacak. Dünyanın en önemli finans merkezi olmaya hazırlanan İstanbul bölgeye yapılan yeni yatrımlarla bu hedeflerine yürüyecek. 
Türkiye'nin 2023 hedeflerine bu projeler ulaştıracaktır.  Biz büyük bir milletiz. Biz dünyaya Süleymaniye'den, Topkapı surlarından bakıyoruz. İşte asrın projesi Marmaray bitmek üzere. İnşallah 29 Ekim'de Marmaray'ın açılışını yapacağız.
MÜTEAHHİT FİRMA İLE SÜRE PAZARLIĞI YAPTI
Sayın Cumhurbaşkanım müsade ederse müteahhit firmayla ufak bir pazarlık yapmak istiyorum.
Artık bugün parayla ilgili pazarlık yapmayacağız. Yapacağımız pazarlık başka. (Müteahhit firma temsilcilerini kürsüye çıkardı)...
Süreyle ilgili pazarlık yapmamız gerekiyor. Ben inanıyorum ki firmalar azmederse 29 Mayıs 2015'e bu projeyi yetiştiriler.
Müteahhit firmalar, "Sayın Başbakan'ım siz ne arz ederseniz o olur" diyerek söz verdiler.
3. KÖPRÜ'NÜN ÖZELLİKLERİ
Üçüncü köprü üzerinde 10 şerit olacak, araçlar için 8 şerit, tren için de 2 şerit ayrılacak.
Transit geçişler bu köprüden yapılacak. Özellikle yük taşıyan TIR'lar ve kamyonlar 3. köprüden geçecek.
Köprü, 59 metreyle dünyanın en geniş köprüsü olacak. (Diğer iki köprü ise 40'ar metre genişliğinde). Bir ucu Poyrazköy'de diğer ucu ise Sarıyer Garipçe'de yer alacak köprünün uzunluğu ise 1875 metre.
Geçiş ücreti olarak, otomobiller için 3 dolar yani yaklaşık 5 buçuk lira ödenecek. İlk çıkışlar Avrupa Yakası'nda Uskumruköy'de, Anadolu Yakası'nda ise Riva'da olacak. Maliyetin ise, yaklaşık 2 buçuk milyar dolar olması bekleniyor.
Köprü inşaatıyla birlikte bu köprüden geçişi sağlayacak diğer yollar da yapılacak.
Avrupa Yakası'nda Eyüp-Odayeri, Anadolu Yakası'nda Sancaktepe-Paşaköy arasında yer alacak bu yolun uzunluğu yaklaşık 60 kilometre olacak.
Bütün bu projede 9'u köprülü 19 kavşak, yayalar için 45 alt geçit ve 63 üst geçit yer alacak.
 
3. köprünün adını Abdullah Gül açıkladı
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 3.köprünün adının Yavuz Sultan Selim Köprüsü olacağını açıkladı.

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV