banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner326
29 Nisan 2024 Pazartesi

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Berkin Elvan son yolculuğuna uğurlandı

Gezi Parkı eylemlerinde yaralanan ve 9 ay süren yaşam mücadelesini dün kaybeden 15 yaşındaki Berkin Elvan, bugün toprağa verildi.

12 Mart 2014 Çarşamba 19:46
Berkin Elvan son yolculuğuna uğurlandı
banner299
Berkin Elvan son yolculuğuna uğurlandı
Gezi Parkı eylemlerinde yaralanan ve 9 ay süren yaşam mücadelesini dün kaybeden 15 yaşındaki Berkin Elvan, bugün toprağa verildi.

Berkin Elvan'ın cenazesi en önde, binlerce kişi arkasında, Şişli'ye doğru yola çıktı. Büyük bir insan seli yolu kapladı. Kortejin Feriköy Mezarlığı'na ulaşması 4 saati buldu. Bu sırda Okmeydanı ve Şişli çevresinde ara sokaklar bile doldu, E-5 trafiğe kapandı.
İŞTE DAKİKA DAKİKA YAŞANANLAR

17:50- Berkin Elvan'ın cenazesine katılan ve Taksim'e yürümek isteyen gruba polis müdahale etti. TOMA'dan tazyikli su ve biber gazı sıkılan kalabalık
ara sokaklara kaçtı. Polis, Taksim Meydanı'nda geniş güvenlik önlemi aldı. Kalabalığı Taksim'e sokmamaya çalışıyor.

17:34- İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da Berkin Elvan için ''Berkin ELVAN toprağa verildi. Büyük bir katılımla gerçekleşen törende şu ana kadar özen gösteren herkese ve emniyete teşekkür ederim'' diye yazdı.

17:20- Berkin Elvan'ın cenazesi helallik alındıktan sonra gözyaşları içinde toprağa verildi.

17:10- Halaskargazi Caddesi’nde on binlerce kişi bekliyor. 5 bin kişilik bir grup mezarlığa gitmek için ayrıldı. Ayrıca Okmeydanı’ndan gelen 10 bin kişilik ayrı bir grup var. Kalabalık arasında üniformaları ve okul çantalarıyla gelen ilköğretim öğrencisi çocuklar bulunuyor. Taksim Platformu Taksim’e gitme çağrısı yapıyor. Polis, Harbiye çıkışı ve Ergenekon Caddesi girişine barikat kurdu.

17:04- Berkin Elvan’ın cenaze törenine katılan binlerce kişi kalabalık nedeniyle Feriköy Mezarlığı’na gidemedi.

Berkin Elvan bugün son yolculuğuna uğurlayan on binler cenazenin ardından Taksim’e gitmeye hazırlanıyor. Polis ise Osmanbey’de göstericilere izin vermemek üzere önlem almış durumda.

16:43- Cenaze kortejinin ucu Feriköy'deki mezarlığa 4 saat sonra ulaştı. Cenaze aracının üstü karanfillerle örtülmüş durumda. Mezarlıktaki grup, "Rahat uyu Berkin, orada ölüm yok" diye slogan attı. Ancak cenaze yaklaşınca bekleyenler de slogan atmayı bıraktı ve sessizce cenazenin gelişini beklemeye başladı. Berkin Elvan için hazırlanan mezarın içine karanfiller ve bilyeleri bırakıldı.

16:25- Feriköy Mezarlığı'ndaki kalabalık her dakika artıyor, ancak yoğun katılım nedeniyle cenaze korteji henüz mezarlığa ulaşamadı.

16:19- Engelli vatandaşlar da Berkin'i son yolculuğuna uğurlamak için cenaze töreninde. Okmeydanı ve Şişli'de toplanan on binler cami çevresinde buluştu, büyük izdiham var. Cenaze mezarlığa ulaştırılmaya çalışılırken, kitle durdu kıpırdayamıyor, sloganlar atılıyor.

16:09- Grupların üst yoldan mezarlığa ulaşmaya çalıştığı görülüyor.

15:52- Okmeydanı Cemevi'nden yola çıkarılan Berkin Elvan'ın cenazesi saatler sonra Şişli Meydanı'na getirildi. Kalabalık arasında yavaş yavaş ilerleyen cenaze aracı, Feriköy Mezarlığı'na götürülüyor.

15.40: Feriköy mezarlığında insanlar ellerinde ekmeklerle Berkin Elvan'ın cenazesini bekliyor. Kalabalık da Şişli'den Feriköy'e yöneldi.

15:35: Şişli'de binlerce insan toplandı. Hala Şişli'ye ulaşmaya çalışanlar vardı. Mezarlıkta ise Berkin Elvan'ın mezar yerine karanfil ve misketler atıldığı görüldü.

15:22- Taksim Dayanışması, Feriköy’deki toprağa verme töreninin ardından Gezi Parkı’na gidip karanfil konması için çağrıda bulundu.

14:55- Okmeydanı'na gidemeyen kalabalık saat 13.30’dan itibaren Şişli’de toplanmaya başladı. Saat 14.45 itibariyle onbinlerce insan var.

14.33- Yürüyüş Feriköy Mezarlığı'na doğru sürüyor. Kalabalık "Berkin Elvan ölümsüzdür", "Hesabı sorulacak", "15'inde bir fidan, Berkin Elvan" sloganları atıyor.

14:24- E5 boyunca Okmeydanı'ndan yürüyen on binler Şişli Meydanı girişini hınca hınç dolduran kalabalıkla buluşmak üzere. Yürüyüşte ön sırada vekiller de var, AK Parti ilçe binası önünde kısa bir gerginlik yaşandı. Bu arada itfaiye aracının şoförünün de bazı katılımcılar tarafından tartaklandığı iddia edildi.

14:15: Berkin Elvan'ın cenaze yürüyüşü Şişli'de sürüyor. E-5 üzerinden Şişli'ye yürüyen on binlerce kişilik grubun bir ucu Çağlayan'da. Vatandaşlar sloganlar atarak ilerliyor.

13:57- Onbinleri bulan kalabalık nedeniyle cenaze korteji çok yavaş ilerliyor. Kortej yaklaşık 1 kilometrelik yolu 1,5 saatte ancak gidebiliyor. Kortej şu anda Darülaceze'nin önünde.

13:44- Okmeydanı çevresi ve Feriköy Mezarlığı'nda dikkat çeken bir polis önlemi yok.

13:39- Berkin Elvan'ın cenazesi Şişli'ye doğru götürülüyor. Şişli'de önlem alan polis, Abide-i Hürriyet Caddesi'nin girişini bariyerle kapattı. Çevik kuvvet polisi de barikatın arkasında bekleyişini sürdürüyor. Ayrıca yürüyüş nedeniyle E-5 karayolunda trafik durdu.

13:30- Berkin'in cenazesi helallik için evinin önüne getirildi. Berkin'in mezar taşını da bir genç taşıyor.

13:15- Okmeydanı'nda kortej, Berkin'in hep oynadığı parka gidiyor.

13:00: Şişli ve Okmeydanı çevresinde bütün ara sokaklar bile dolmuş durumda. Üstgeçitlerde bulunanlar da Berkin için alkışlarla destek veriyor.

12:55- Berkin Elvan'ın cenazesi Cemevi'nden sonra başından vurulduğu yere de götürülerek burada kısa bir tören yapıldı.

12:50- Berkin Elvan'ın cenazesi Cemevi'ndeki törenin ardından son kez helallik alınmak üzere yakında bulunan evine doğru götürülüyor. Cenaze, oradan da büyük bir kortej eşliğinde Şişli üzerinden Feriköy Mezarlığı'na götürülecek.

12:45 -Oğlunun tabutu başındaki babası Sami Elvan "Berkin'i artık sonsuzluğa uğurladık. Berkin'im gitti ama milyonlarca Berkin'im var artık" dedi.

12:40- Cenaze töreninde Cemevi dedesi tarafından "Hakka yürüme erkanında sessiz olun" çağrısı yapılıyor. Dede, Berkin'in cenaze namazını kıldırıyor. "Canlar ölesi değil" diyen dede dualar okuyor.

12:35- Berkin'in yakınları Cemevinde bulunan naaşını son kez görmek için gasilhaneye girdi. Arkalarından sedye ve doktor istendi.

12:30- Berkin Elvan'ın cenazesi yapılan törenin ardından Cemevi'nden çıkarılacak. Tabutun üzeri karanfillerle kaplanmış durumda. Binlerce kişi sık sık "15'inde bir fidan, Berkin Elvan" sloganı atıyor.

12:20- Cemevi önünde toplanan binlerce kişi 'Berkin Elvan Ölümsüzdür' sloganı atıyor. Cemevi'nde tören yapılıyor. Berkin Elvan için helallik istendi.

12:00- Okmeydanı'nda yüzlerce kişi, Berkin Elvan için tören yapılan Okmeydanı Cemevi'ne doğru yürüyor. Metrobüs duraklarında büyük kalabalık var.
TÖREN ÖNCESİ NELER OLDU?

Öğle saatlerinde düzenlenecek törenden saatler önce binlerce insan cenazenin bulunduğu Okmeydanı Cemevi'ne akın etti.

Vurulduğunda 45 olan kilosu 16’ya düşen, 15 yaşındaki Berkin Elvan’ın dün sabah saatlerinde hayatını kaybetmesi üzerine grupların Okmeydanı ve çevresinde bekleyişi sabaha kadar devam etti. Grup üyeleri, Okmeydanı Cemevi’ne çıkan caddelerin girişlerine barikatlar kurup ateş yaktı. Barikatların etrafına da Berkin Elvan’ın fotoğrafları asıldı.

CEMEVİ ÖNÜNDEKİ KALABALIK ARTTIKÇA ARTTI



Berkin Elvan'ın cenazesinin bulunduğu Okmeydanı Cemevi önünde kalabalık her geçen dakika arttı. Sabahın erken saatlerinden itibaren Okmeydanı Cemevi önünde toplanan vatandaşlar, 'Umudun çocuğu Berkin Elvan', 'Katil devlet hesap verecek', '15'inde bir fidan Berkin Elvan' şeklinde sloganlar attı. Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan da taziyeleri kabul ederken, cemevi içinde karanfiller içinde Berkin Elvan köşesi dikkat çekti.

Törenin ardından Şişli’ye yürünecek ve daha sonra cenaze burada oluşturulacak kortejle birlikte Feriköy Mezarlığı'na defnedilecek.

Cenazenin bulunduğu Okmeydanı'nda bölge esnafının sabah kepenk açmadığı görülürken, Okmeydanı Cemevi sabahın erken saatlerinden itibaren dolmaya başladı.

Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan da taziyeleri kabul ederken, cemevi içinde karanfiller içinde Berkin Elvan köşesi dikkat çekti.
AMBULANSLAR DA BEKLİYOR

Şişli Belediyesi'nin iki ambulansı da Okmeydanı Cemevi'nin önünde bekledi.
İLK ÇELENK KILIÇDAROĞLU'NDAN

Cemevine ilk çelenk, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan geldi, alkışlandı.

CHP ve BDP'li VEKİLLER CEMEVİNDE

CHP'li vekiller Mahmut Tanal, Erdoğan Toprak, İhsan Özkes, Süleyman Çelebi, Akif Hamzaçebi, Musa Çam, Sedef Küçük, umut Oran, Süheyl Batum, Müslüm Sarı, Aykut Erdoğdu, HDP ve BDP'den Sırrı Süreyya Önder, Sebahat Tuncel, Levent Tüzel Cemevin'e geldi.
ACILI ANNELER BİRBİRLERİNE SARILIP AĞLADI

Ankara'da Gezi eylemleri sırasında polisin silahından çıkan kurşunla ölen Ethem Sarısülük'ün ailesi geldiğinde alkış ve sloganlarla karşılandı. Ethem'in annesi, Berkin Elvan'ın annesi Gülsüm Elvan'a sarılıp ağladı.
BİR KİŞİ FENALAŞTI

Kalabalık nedeniyle fenalaşan bir kişiye sağlık ekiplerince müdahale edildi.
TUNCAY ÖZKAN DA GELDİ

Ergenekon davası sanıklarından olan ve Pazartesi günü tahliye edilen gazeteci Tuncay Özkan da Okmeydanı'nda.
MUSTAFA SARIGÜL İLK GELEN SİYASİ İSİM

Cenaze için cemevine ilk gelen isim CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül oldu. Sarıgül geldiğinde kalabalık alkışladı.

Öte yandan, KESK ve DİSK, cenaze nedeniyle 1 günlük grev yapacak.
İTÜ'DE BERKİN ELVAN İÇİN 1 DAKİKALIK 'SES ÇIKARMA' EYLEMİ

İstanbul Teknik Üniversitesi( İTÜ) öğrencileri, Berkin Elvan için üniversitenin yemekhanesinde 'ses çıkarma' eylemi gerçekleştirdi.

İTÜ yemekhanesinde bir araya gelen üniversite öğrencileri öğle yemeğinden önce Berkin Elvan için eylem yaptı. Ders yoğunluğundan bazı öğrencileri arkadaşlarının Berkin Elvan'ın bugünkü cenazesine katılamayacakları söyleyen grup sözcüsü bunun için yemekhanede 1 dakikalık 'ses çıkarma' eylemi yapmak istediklerini söyledi. Bunun üzerine yemekhanede bulunan öğrenciler ellerindeki bardak, çatal ve kaşıkları yemekhanedeki masalara 1 dakika vurarak eylemlerini gerçekleştirdi.
İETT GÜZERGAH DEĞİŞTİRDİ

Bu arada, Okmeydanı yönündeki bütün İETT otobüslerinin güzergahları değiştirildi.

Taksim Gezi Parkı'da saat 12.00 itibariyle kapatıldı.

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV