banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

19 Mart 2024 Salı

Milli Yol Partisi Beylikdüzü Gümbür Gümbür Geliyor

BU GECEDEN İTİBAREN YASAKLANIYOR

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, bu gece sona erecek balıkçılık av sezonunun, hamsi, mezgit, kalkan, istavrit, sardalya ve çaça avcılığı açısından verimli geçtiğini ifade etti.

14 Nisan 2021 Çarşamba 20:18
BU GECEDEN İTİBAREN YASAKLANIYOR
banner229
BU GECEDEN İTİBAREN YASAKLANIYOR

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, bu gece sona erecek balıkçılık av sezonunun, hamsi, mezgit, kalkan, istavrit, sardalya ve çaça avcılığı açısından verimli geçtiğini ifade etti.
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, 2020-2021 sezonuna ilişkin balıkçılık av yasağı bu gece saat 00.00'dan itibaren devreye girecek.
Yeni av sezonu 1 Eylül 2021 tarihinde başlayacak. Söz konusu tarihe kadar endüstriyel tekneler avcılık yapamayacak. Su ürünlerinin bu dönemde üreyip çoğalması sağlanırken, balıkçı tekneleri de yasak dönemini bakım, onarım ve eksikliklerini tamamlamayla geçirecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bakan Pakdemirli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle 31 Ağustos 2020 gecesi "vira bismillah" denilerek dualarla açılan balıkçılık av sezonunun, tüm dünyayı etkisi altına alan zorlu yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde sıkıntısız şekilde tamamlandığını, su ürünleri sektörünün geçen yıl 1 milyar doların üzerinde ihracat gerçekleştirdiğini bildirdi.

Pakdemirli, sezonun balıkçılar için kazançlı geçtiğine işaret ederek, "Gelecek yılların stokları da düşünülerek Karadeniz'in belirli bir bölgesinde hamsiye getirilen bir aylık av yasağına rağmen hamsi, mezgit, kalkan, istavrit, sardalya ve çaça gibi balıkların avcılığı açısından sezon verimliydi. Ülkemizde bir önceki sezonda 830 bin ton su ürünleri üretimi ile rekora ulaşılmıştı. 2020 yılında da küçük boyda hamsi avlatılmamasına rağmen bu rakam 800 bin ton civarına ulaştı ve tarihimizin ikinci en yüksek rakamını yakaladık." değerlendirmesinde bulundu.

Yasa dışı avcılığın önlenmesi için 176 bin 176 denetim yapıldı

Geçen yıl Su Ürünleri Kanunu'nda değişiklik yapıldığını anımsatan Pakdemirli, şu ifadeleri kullandı: "Kanunda yapılan değişiklikle birlikte yasa dışı avcılığa uygulanan ceza miktarları artırıldı. Ancak ceza miktarlarının ve denetim sayılarının da artmasına rağmen uygulanan toplam ceza miktarında düşüşler var. Bu ise Su Ürünleri Kanunu'nda yapılan değişikliklerin balıkçılarımız tarafından benimsendiği ve kabullendiğinin bir göstergesidir. Yasa dışı avcılığın önlenmesi kapsamında 2020 yılında toplam 176 bin 176 denetim gerçekleştirdik. Sahil Güvenlik Komutanlığımızın da katkı sağladığı denetimlerde, kaçak avcılıkla elde edilen 1132 ton su ürününe el konuldu. Yasa dışı avcılık faaliyetinde bulunan ve satışını yapan 8 bin 180 kişi ve iş yerine 23 milyon 653 bin lira idari para cezası uygulandı. Ayrıca, avlanma ruhsatına sahip olmayan ve kurallara uygun avlanmayan 202 adet gemiye el konularak mülkiyeti kamuya geçirildi."



web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV