banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner309
04 Mayıs 2024 Cumartesi

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Çelik:Yeni Anayasa Türkiye'nın Kimliği Olacak

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, Adana'da katıldığı "47. Danışma Meclisi Toplantısı"'nda yaptığı konuşmada

03 Ekim 2011 Pazartesi 01:34
Çelik:Yeni Anayasa Türkiye'nın Kimliği Olacak
banner265
Çelik:Yeni Anayasa Türkiye'nın Kimliği Olacak
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, Adana'da katıldığı "47. Danışma Meclisi Toplantısı"'nda yaptığı konuşmada, yeni Anayasa'nın halk tarafından yapılmasını istediklerini belirterek, "Yeni Anayasa büyük Türkiye'nin nüfus cüzdanı, kimliği ve doğum belgesi olacak" dedi.


AK Parti Adana İl Başkanlığı'nca düzenlenen Danışma Meclisi Toplantısı'na katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, yeni Anayasa ilgili yapılan hazırlıkları anlattı. Türkiye'nin 150 yıldır yeni anayasa yapmakla meşgul olduğunu ifade eden Çelik, 1924 yılındaki Anayasa hariç hiçbirinin sivil olmadığını, halk tarafından yapılmadığını söyledi.

'YENİ ANAYASA TÜRKİYE'NİN NÜFUS CÜZDANI OLACAK'
"AK Parti yeni Anayasanın halk tarafından yapılmasını istiyor" diyen Çelik, şunları söyledi:

"Sadece profesyonellerin yapacağı bir anayasanın bir meşruiyetinin olmayacağını düşünüyoruz. Halk kendi anayasasını kendi yapacak. Millet özgür olmakta özgürdür. Artık milletin haklarını bir takım yöntemlerle gasp etmenin dönemi sona ermiştir. Yeni Anayasa büyük Türkiye'nin nüfus cüzdanı, kimlik ve doğum belgesi olacaktır. Anayasa bir takım odakların, milletin hak ve hürriyetlerini yeme konusunda bir vize olmayacaktır. Millet hak ve hürriyetlerini kullanma konusunda statükodan vize almak zorunda kalmayacaktır. Bu ülkenin gerçek sahibinin millet olduğunun tescili olacaktır. Her vatandaşımızın yeni anayasa sürecine katılması için, siyaset kurumuna baskı yapması gerekir. Statükonun defterini tamamen kapatması için, yeni dönemin kapısının açılması, bunun kimlik belgesinin, doğum belgesinin ortaya çıkması için, milletin kendisi yeni bir anayasa yapılması için karar vermiştir. "

"TÜRKİYE'NİN FÜZE ATMASI SÖZ KONUSU DEĞİL"
Çelik, konuşmasında NATO Füze Savunma Sistemiyle ilgili bilgi de verdi. Türkiye'dekinin NATO Füze Sistemi olmadığını, NATO Füze Savunma Sistemi olduğunun altını çizen Çelik, füzelerin bugün artık sadece devletlerin elinde olmadığını, terör örgütlerinin elinde de olduğuna dikkat çekti. Bugün füze savunma sistemine duyulan ihtiyacın Türkiye'nin savunması açısından önemli olduğunu vurgulayan Çelik, " NATO ülkeleri içerisinde herhangi bir füze saldırısı olduğu andan itibaren, radar onu komuta merkezine bildiriyor. Akdeniz'den bir karşı saldırı oluyor. Türkiye'nin herhangi bir şekilde bir yere füze atması söz konusu değil" diye konuştu.

"SURİYE HALKININ YANINDAYIZ"
Suriye'deki çatışmalara da değinen Çelik, Suriye'deki Beşar Esad yönetiminin Türkiye'de hiçbir güvenirliğinin kalmadığını ifade ederek, Türkiye'nin Libya ve Mısır halkının yanında olduğu gibi Suriye halkının yanında olmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.
 

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV