banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

19 Mart 2024 Salı

Milli Yol Partisi Beylikdüzü Gümbür Gümbür Geliyor

CHP’nin müteahhit adayı ve “nitelikli dolandırıcılık”

Sabah Gazetesi Köşe Yazarı Mahmut Övür yıllar önce gündeme taşıdığımız yeşil alan işgalini yeni gördü. 17 Kasım 2015 tarihinde Hakim Beykonakları'nda keşif yaptı! manşetlere taşıdığımız haber gündeme oturdu!

13 Haziran 2019 Perşembe 13:58
CHP’nin müteahhit adayı ve “nitelikli dolandırıcılık”
banner299
CHP’nin müteahhit adayı ve “nitelikli dolandırıcılık”

Sabah Gazetesi Köşe Yazarı Mahmut Övür yıllar önce gündeme taşıdığımız yeşil alan işgalini yeni gördü.
17 Kasım 2015 tarihinde Hakim Beykonakları'nda keşif yaptı! manşetlere taşıdığımız haber gündeme oturdu!

Mahmut Övür yazısında şunları kaleme aldı.

CHP, son yıllarda AK Parti iktidarını ve yerel yönetimleri ısrarla "müteahhitlere" yol vermekle suçladı. Hatta bir adım ileri giderek başta İstanbul olmak üzere büyük şehirlerin müteahhitlerce beton yığınına çevrildiğini söyledi. Rant ekonomisinden şikayet etti. Son dönemlerde bu gerçeği büyük oranda AK Partililer de kabul etti.

Ancak CHP şimdi bunun tam tersi bir yolda. O çok şikayet ettiği betonlaşma sürecinin önde gelen isimlerinden biri olan Ekrem İmamoğlu'nu getirip İstanbul Büyükşehir başkan adayı yaptı.
Ama sorun sadece bu değil, müteahhit Ekrem ve propaganda ekibi hatta siyasi partisi CHP yönetimi bu müteahhit tercihine bir de "yalanı" bir siyaset aracı olarak kullanmayı ekledi.

Önceki akşam NTV televizyonunda İmamoğlu canlı yayın konuğuydu. O programda İmamoğlu, Sabah Ankara Temsilcisi deneyimli gazeteci Okan Müderrisoğlu'nun sorularına bırakın samimi ve tatmin edici cevaplar vermeyi tam tersi "yalan" cevaplar verdi. Biri bizzat mesleği müteahhitlikle ilgiliydi.

Yani İmamoğlu ve babası Hasan İmamoğlu, Beylikdüzü'nde yaptıkları "Beykonakları Projesi"nde kamuya ait malı "işgal" etmek ve hak sahiplerini de "dolandırmak" iddiasıyla yargılandıkları gerçeğini kabullenmek yerine, geçiştirmekle yetindi. Rakamlar da çarpıcı... Değeri 20 milyon TL olan kamuya ait 3 bin metrekarelik yeşil alan usulsüz bir biçimde projeye dahil edilip villa yapmışlardı.

Ortada ciddi bir suçlama vardı ve davanın açıldığı tarih 2013, Yargıtay'ın davanın yeniden görülmesini istediği tarih ise 2018'di. Yani hala baba-oğul İmamoğulları "nitelikli dolandırıcılık" suçlamasıyla yargılanıyorlardı.
İmamoğlu'nun bu yargılamaya verdiği cevaba bakın; "5 yıllık belediye başkanlığı dönemimde hiçbir davam yok. Bahsettiğiniz konu 2003 yılına ait iş hayatımla ilgili bir davadır"

Olay doğru mu, değil mi buna bir cevap yok. İstanbul'un ve tüm şehirlerimizin temel sorunu tam bu müteahhit aklına sahip insanlarca yönetilmesiydi. İstanbul bu zihniyete sahip birine teslim edilir mi?
Küçük bir ilçede 3 bin metrekarelik kamu arsasına el koyan bir müteahhit aklı, koca İstanbul'da neler yapmaz ki... O müteahhit aklıyla siyaset mühendisliği buluşunca ortalık siyasi yalanlardan geçilmez oldu.
O yalanlardan Beylikdüzü'den onlarca örnek var. Seçim sürecinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu'nun sık sık ve hiçbir rahatsızlık duymadan söyledikleri yalanlardan biri de İstanbul'un en büyük yeşil alan projesi "Yaşam Vadisi"ni sahiplenmeleriydi. Oysa bu doğru değildi. Projenin asıl mimarı Beylikdüzü'nün ilk Belediye Başkanı AK Partili Vehbi Orakçı'ydı.
Orakçı o vadinin nasıl zorluklarla oluşturulduğunu şöyle anlattı: "Kimini trampayla, kimini satın alarak ortaya 1 milyon 200 bin metrekarelik bir alan çıkardık. O işin asıl önemli yanı ise altyapısı ve dere ıslah çalışmasıydı. Bunu da 2004 yılında İSKİ Genel Müdürü olan Dursun Ali Çodur yaptırdı. Oraya tam 1 katrilyonu aşkın yatırım yaptı. Geriye sadece 200 milyonluk peyzajı kısmı kaldı. Onun da yüzde 50'si şu ana kadar bitti. Bir kısmını ben, bir kısmını Yusuf Uzun bir kısmını da Ekrem İmamoğlu yaptı. İmamoğlu'nun peyzaj dışında bir katkısı yok."
İşin en vahim tarafı, İstanbul'a yeşil alan vaat eden İmamoğlu'nun o vadinin içine AVM yaptırması. İmara aykırı yapılan o alışveriş merkezinin yüzde 50 ortağı da İmamoğlu. "Beylikdüzü'ne kültür merkezini de ben yaptım" yalanını bir yana bırakıp şu soruyu soralım; Aralarında Gül, Keleş ve Beyaz İnşaatlar olmak üzere Beylikdüzü'nü beton yığınına çeviren kaç müteahhide destek oldunuz? Bunların listesini yayınlayın da İstanbul'u gelecekte neyin beklediği görülsün.

Mahmut Övür

Neler olmuş Neler yaşanmıştı



İmamoğlu yine yalan söylemiş! CHP'nin İstanbul adayı dolandırıcılıktan yargılanıyor
NTV canlı yayınında gazetecilerin sorularını cevaplayan CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu hakkında herhangi bir dava olmadığını iddia etse de CHP adayının Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘Nitelikli dolandırıcılık’ suçundan babası ile yargılandığı ortaya çıktı. Hazırlanan iddianamede, Ekrem İmamoğlu’nun kamuya ait değeri 20 milyon TL olan yaklaşık 3 bin metrekarelik yeşil alanı usulsüz olarak projeye dahil edip villa alan vatandaşları dolandırdığı ileri sürülüyor.


NTV canlı yayınında gazetecilerin sorularını cevaplayan CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, SABAH Ankara Temsilcisi Okan Müderrisoğlu'nun "Önceki müteahhitlik döneminize ilişkin halen Ağır Cezada devam bir davanız var mı?" şeklindeki sorusu üzerine "5 yıllık belediye başkanlığım döneminde hiçbir davam yok. Bahsettiğiniz konu 2003 yılına ait iş hayatımla ilgili bir davadır.

Geçelim" dedi. Soru üzerine suratı düşen ve morali oldukça bozulan İmamoğlu'nun aslında Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Nitelikli dolandırıcılık' suçundan halen yargılandığı ortaya çıktı. Üstelik hazırlanan iddianamede suç tarihinin 2003 olmadığı yer aldı.

"20 MİLYONLUK YEŞİL ALANA USULSÜZ OLARAK..."

Ekrem İmamoğlu ve babası Hasan İmamoğlu'nun birlikte yargılandığı davanın baba-oğlun ortak olduğu İmamoğlu İnşaat Ticaret Ltd. şirketinin Beylikdüzü'nde yaptıkları 'Beykonakları' projesinde kamu malını işgal edip, konut sahiplerinin dolandırdıkları iddiasıyla açıldığı öğrenildi. Kamuya ait değeri 20 milyon TL olan yaklaşık 3 bin metrekarelik yeşil alanı usulsüz olarak projeye dahil edip villa alan vatandaşları dolandırdığı ileri sürülen İmamoğlu hakkında Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 'dolandırıcılık' suçlamasıyla iddianame düzenlendiği anlaşıldı.



Bakırköy 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan yargılama hukuki anlaşmazlık bulunduğu iddia edilerek beraatla sonuçlansa da müştekilet Yargıtay'a başvurdu. Dosya, Yargıtay 15. Ceza Dairesi'ne gitti. Yargıtay, yerel mahkemenin verdiği beraat kararını eksik soruşturma yapılmasın nedeniyle bozarak Ekrem İmamoğlu ve Hasan İmamoğlu'nun yeniden yargılanmaları gerektiğine hükmetti. İmamoğlu Bakırköy 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde babası ile dolandırıcılıktan halen yargılanıyor.



Ekrem İmamoğlu'nun, ortağı olduğu İmamoğlu İnşaat Ticaret ve Limited Şirketi'nin Beylikdüzü'nde inşaa ettiği 'Beykonakları' projesinde 'dolandırıcılık' yaptığı iddiasıyla babası Hasan İmamoğlu ile sanık olduğu belirlendi.
İmamoğlu İnşaat Ticaret ve Limited Şirketi'nin 'Beykonakları' projesinde kamuya ait olan yaklaşık 3 bin metrekarelik yeşil alan, usulsüz olarak proje alanına dahil edildiği iddiasıyla projeden villa satın alan kişilerce yapılan şikayetler sonrasında soruşturma açıldı. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sonucu Ekrem İmamoğlu ve babası Hasan İmamoğlu hakkında 'dolandırıcılık' suçlaması ile iddianame düzenlendi. İddianamede Beykonakları sitesinden villa satın alan 3 kişi müşteki olarak yeraldı. Bir numaralı sanık Ekrem, iki numaralı sanık ise babası Hasan İmamoğlu oldu.

İddianamede şüphelilerin 3 müştekiyi kamusal alan sahayı sanki siteye aitmiş gibi kandırmak suretiyle dolandırdıkları ileri sürüldü. Bakırköy 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan yargılama sonucu anlaşmazlığın hukuk mahkemesinde çözülmesi gerektiği iddiasıyla önce beraat kararı verildi.


Karara; Feray Kılıç, Mehmet Ali Kılıç ve Taceettin Çaylarbaşı isimli müştekiler avukatları aracılığı ile itiraz etti. Hukuk savaşı veren mağdurlar geçtiğimiz aylarda Yargıtay'dan gelen bozma kararı ile sevindi. Yargıtay, İmar planlarında, "Yeşil bant" olarak kayıtlı yeri kendi projesine aitmiş gibi gösteren, daha sonra burayı sitenin otoparkına dönüştüren 'İmamoğlu İnşaat' isimli şirketlerin sahibi Ekrem İmamoğlu ile babası Hasan İmamoğlu "Nitelikli dolandırıcılık" suçlamasıyla yerel mahkemeden alınan beraat kararını bozdu ve yeniden yargılanmalarına karar verdi.



Yargıtay 15'inci Ceza Dairesi, Bakırköy 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nce karara bağlanan dosyanın eksik araştırılarak karar verildiğine, bu nedenle projenin sanıklar tarafından yapılan projenin eski hali, yeşil alan olarak görülen ve projeye dahil olan yerin durumun araştırılması, bilirkişi raporlarının yeniden hazırlanmasına hükmetti.

Yargıtay, ayrıca bu davada yargılanan belediye personelinin durumu hakkında da bilgi alınmasına hükmetti. Dosya, Bakırköy 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne geri gönderildi. Yargılamaya bu mahkemede devam ediliyor.

DOLANDIRICILIKTAN CEZA ALIRSA

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu'nun Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Nitelikli dolandırıcılık' suçundan babası ile yargılandığı ortaya çıkmıştı. Konuyla ilgili SABAH'a değerlendirmelerde bulunan Avukat Mücahit Birinci, İmamoğlu'nun 'Nitelikli dolandırıcılık' suçunu işlediğinin kesinleşmesi durumunda seçilme yeterliliğini de engelleyeceğini belirtti. Birinci, suçun TCK'daki yerini açıklarken aynı zamanda İmamoğlu'nun Belediye Başkanı dahi olsa suçu kesinleştiğinde hukuken görevinin sona erdirilebileceğini kaydetti.

Birinci yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Dolandırıcılık suçu, failin hileli davranışlarla bir kimseyi aldatması, mağdurun veya başkasının zararına olarak kendisine veya başkasına yarar sağlamasıyla oluşur. TCK 158. Maddede tarif edilmiş nitelikli dolandırıcılık suçu ise, suçun belli dini, sosyal, mesleki, teknolojik araçların veya kamu kurumlarının araç olarak kullanılarak işlenmesidir.

"SEÇİLME YETERLİLİĞİNE ENGEL"

Bakırköy 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı da, TCK 158/1-h bendine göre, "nitelikli dolandırıcılık" suçundan yargılanmaktadır. Kamuoyunun da bildiği üzere, nitelikli dolandırıcılık suçundan kesinleşmiş mahkeme kararı ile hüküm tesis edilmesi, seçilme yeterliliğine engel teşkil eder.

2972 sayılı Kanun'un 9. Maddesinin atfı ile; 2839 sayılı Milletvekili Seçimi Kanunu'nun 11. Maddesinin E ve F1. maddesine göre, dolandırıcılık suçu da seçilme yeterliliğine engel teşkil eder. O kadar ki, görev sırasında dahi, bentte sayılmış suçlardan herhangi birinden kesinleşmiş mahkumiyet alanların, sözgelimi o an Belediye Başkanı iseler, seçilme yeterlilikleri sona erer ve görevleri düşer."

17 Kasım 2015 Haberimizde neler demiştik

Hakim Beykonakları'nda keşif yaptı!

Hakim Beykonakları'nda keşif yaptı!

İstanbul Beylikdüzü ilçesi Beykonakları’nda yeşil alan işgalleri ve uygunsuz yapılanmanın kaldırılması için açılan davada keşif yapıldı.

Ekrem İmamoğlu’nun İşgali Tescillendi!

CHP'li Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve eski AKP’li Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun'un sanık sıfatıyla yargılandığı davada hakim keşif yaptı. 

CHP'li Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Kamuya açık yeşil alan üzerine otopark, çocuk parkı, basketbol sahası ve uygunsuz olarak otopark girişi inşa edilerek etrafı duvarlar örülerek kendi yaptığı siteye eklemesi kamuya ati 3 bin metrekarelik araziyi, yaptırdığı siteye eklemesini mahkeme heyeti keşifle gözlemledi. 

Anayasa ve TCK ya aykırı olarak konan güvenlik Kulübeleri, güvenlik kameraları, yeşil alana örülen duvarlar, tespit edilerek işlem yapıldı.2 bilirkişi ile mahkeme hakimi 2 saat keşif yaptı. Yeşil alan işgali tespit edildi.

3 ŞAHİT YEŞİLALAN İŞGALİNİ DOĞRULADI.
B.Çekmece 12. Asliye Ceza Mahkemesi Esas no: 2014/304 sayılı dosya incelemesi sürerken katılma talebinde bulunan 3 şahit keşif yapan Hakime beyanda bulundular.

Kamuya açık olan bu alanı kullanamadıklarını sitenin tamamı ile özel tasarufunda olduğunu beyan eden şahitler zaten özel güvenlikler bu siteye kimseyi sokmamakta yeşil alan gaspı devam etmektedir dediler. 

CHP’li Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ilgili olarak Beykonakları sitesinin 2007 yılından itibaren kamuya ait 3 bin metrekare yüzölçümlü yeşil alan ve parkı işgal etmesine göz yumdukları için görevi kötüye kullanma suçunu işledikleri ve bu gerekçeyle yargılanmaları sürüyor.



Beykonakları kambur olmaya devam ediyor
Beylikdüzü Belediyesi Şubat Ayı 2015 Meclis toplantısında gündeme geldimişti. Ekrem İmamoğlu başkanlığında bir araya gelen mecliste;” Beykonakları sitesinin 3 bin metrekarelik işgali” sürpriz bir şekilde gündeme geldi ve büyük tartışmalara neden olmuştu.

 Beylikdüzü Ak Parti Meclis üyelerinin yazılı şikayeti üzerine; İstanbul Büyükşehir Belediyesi  (İBB) İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün Beylikdüzü Belediye Başkanlığı’na hitaben yazmış olduğu ve gereğinin yapılmasının istediği konu, Beylikdüzü kamuoyunun yakından bildiği Beykonakları sitesinin yeşil bandı işgal edip etrafını duvarla çevirmesi olayı idi.

Büyükşehir Belediyesi teknik ekiplerinin yerinde tespit yapıp, söz konusu işgali saptamasından başta Beykonakları sakinleri rahatsız olmuş ve kendilerince bir savunma yaparak mecliste grubu bulunan CHP ve Ak Parti Grup Başkanlığı’na, genel kurulun başlamasına 1 saat kala yazılı müracatta bulunmuşlar.

Müracatta bulunanlar arasında, aynı sitenin sakini olan Ekrem İmamoğlu’nun olmaması,  dikkat çeken en önemli unsurdu. İmamoğlu’nun, bu hareketiyle, kendi kendine “dilekçe” vermekten imtina ettiği anlaşıldı. Zira; İmamoğlu, aynı zamanda CHP’nin Grup Başkanı sıfatını taşıyordu.

Görev, Mülayim’e düştü…

Beykonakları sakinlerinin dilekçesini/ talebini sözlü önerge olarak vermek CHP’nin Grup Başkanvekili Mülayim demirtaş’a düştü. Mülayim Demirtaş, Beykonakları sakinlerinin talebini, diğer sakin olan sitenin müteahhidi Ekrem İmamoğlu’nave meclise iletmiş oldu.

Kanunsuzluğu şikayet etmek suç oldu!!!

Demirtaş’ın meramını anlatırken, kanunsuzluğu, İBB’ye şikayet dilekçesiyle taşıyan meclis üyelerini hedef göstermesi büyük tartışmalara neden oldu.

Şikayetçiler Ak Parti Grup Başkanvekili Mücahit Birinci ile Ak Parti Meclis Üyesi Ebru Habip, Demirtaş’a bu tutumundan dolayı sert tepki gösterdi. Şikayetin 2 kişi tarafından yapıldığını doğrulayan Birinci ile Habip, bu dilekçenin arkasında tüm Ak Parti Grubu var dediler.

İBB’nin müdahalesi rahatsız etti

Ak Parti Meclis Üyeleri, şikayet dilekçesinde; Beylikdüzü İlçesi, Cumhuriyet mahallesi Atatürk Bulvarı 874 parsel önünde bulunan yeşil alanın, Beykonakları adlı site tarafından duvarla çevrilerek otopark ve spor sahası olarak sadece sitenin kullanımına kapatıldığı” belirtilmiş…

19 Ocak 2015 tarihinde İBB’nin teknik personeli de,  874’nolu ilgili parsel önündeki yeşil alanda; bir adet basketbol sahası, bir adet çocuk oyun parkı ve otopark yapıldığı tespit edilerek, bahse konu alana tek bir giriş çıkış yeri sağlanarak site sakinleri dışında kullanıma kapatıldığını tespit etmiş ve Beylikdüzü Belediyesi’ne 26 Ocak tarihinde bir yazı yazarak gereğinin yapılmasını istemiş.

Bundan haberdar olan mağdur pozisyonundaki  Beykonakları sakinleri de, sitelerine “çifte standart” uygulandığını ileri sürerek yetkili makamlara taleplerini iletmişler.

Böylelikle; mağdur edilenler, sorunlarının çözülmesi için mağdur eden Ekrem İmamoğlu’nun himmetine muhtaç hale getirilmiş oldular.

Atatürk Bulvarı’nın İBB’nin yetki alanı içerisinde olması, Ekrem İmamoğlu’nun işini daha da zorlaştıracağını ileri sürenler çoğunlukta…

Kaş yapayım derken göz çıkardı

CHP Grup Başkanvekili Mülayim Demirtaş’ın Danıştay kararından ve işgale göz yuman eski belediye başkanlarından haberi yokmuşçasına vatandaştan gelen dilekçeyi hemen meclis gündemine taşıması, oldukça manidar karşılandı.

Demirtaş;  bu şekilde yapılar varsa, Beylikdüzü’nün tamamında uygulanabilir hale getirilebilmesi için, önergemizin gündeme alınıp görüşülmesini talep ediyoruz” dedi ve konuyu basit bir olaymış gibi site duvarına bağlaması da ayrıca dikkat çekti.

Söz konusu olan kamu malının işgalidir…

Ak Parti Meclis Üyesi Ebru Habip de, konuyla alakalı şu değerlendirmede bulundu:

Burada kamu alanının hukuksuz kullanımı söz konusudur. İşgal vardır. Biz bu yüzden şikayetçi olduk. Şikayet konusu siyasi değil, yeşil alanın hukuksuz olarak işgalidir. Duvar meselesi değildir.

Konunun gündeme alınması oylandı ve her iki grubun oylarıyla kabul edildi. Meclisin 2.oturumunda, yani Perşembe günü, daha sert tartışmaların yaşanması bekleniyor.

“Herkes yaparken ben de yaptım”

 

Beykonakları sitesini inşa eden ve söz konusu yeşil alan üzerinde çeşitli imalatlar yapıp etrafını duvarla çeviren ve projeye fiilen dahil edip villaları pazarlayan İmamoğlu İnşaat’ın ortaklarından bugünün Beylikdüzü Belediye başkanı Ekrem İmamoğlu, zamanında, “Herkes yaparken ben de yaptım” diyerek bütün etik değerleri yerle bir etmesi ile tanınıyor.

İşgalin hikayesi…

Beykonakları’nın yıllardır gündem oluşturmasının sebebi, kamuya terk edilen 3000 metrekarelik bir alanın işgal edilmesi ve site sakinleri tarafından kullanılması. 2002 yılında yapılan ancak izinleri ancak 2007 yılında alınabilen söz konusu site yeşilbant olarak adlandırılan ve caddeye paralel olarak uzanan kamu alanını işgal etmiş ve bir kısmını konutların bahçe alanına dahil ederken geri kalan kısmını ise otopark olarak konumlandırmıştı. Halkın alana girmemesi içinse 250 metre uzunluğunda bir duvar yapılmıştı. Konut sahiplerine bu alanın daha en baştan kendilerine ait bir alanmış gibi gösterilerek satış yapıldığı site sakinleri tarafından dile getirilirken bu iddia İmamoğlu İnşaat’ın internet sitesinde yer alan Beykonakları vaziyet planında da doğrulanmakta idi.

Danıştay kararı…

Danıştay kararının uygulanmaması nedeniyle sorumlu kişilerin yargılaması halen devam ediyor.

Danıştay  1. Dairesi’nin 5 Haziran 2012’de verdiği karar aynen şöyle idi:

Esas No: 2012/624

Karar No: 2012/977

Karar: Dosyanın incelenmesinden, konutlara verilen yapı kullanma izni ile yeşil alan işgalinin bir ilişkisinin bulunmadığı, yapı kullanma izinlerinin mevzuata uygun olduğu, kamuya ait alanın işgalinin 20.9.2011 tarihi itibariyle son bulduğu, işgal süresi için ecrimisil tahsil edildiği gerekçesiyle yetkili merci tarafından soruşturma izni verilmemiş ise de, dosyadaki belgelerden, 250 metre uzunluğunda taş duvarla çevrili yeşil alanın yalnızca 5-6 metre uzunluğundaki kısmın yıkıldığı, duvarın mevcudiyetini koruması nedeniyle Beykonakları Konutları isimli siteye özgülendirilen yeşil alandan halkın yararlanmasının engellendiği, sitenin güvenlik kulübesinin yeşil alanda muhafaza edildiği, alanın site sakinlerince kapalı otopark girişi ve açık otopark olarak kullanımının devam ettiği, kamuya ait yeşil alanın taş duvarla çevrilerek işgal edilmesinde ve duvarın yıkılmamasında ilgililerin sorumluluklarının bulunduğu anlaşılmıştır.

Bu nedenlerle ilgililere isnat eylemin, haklarında soruşturma yapılmasını gerektirecek nitelikte bulunduğu anlaşıldığından, şikayetçi itirazının kabulüyle İçişleri Bakanın 25.10.2011 tarih ve Mül.Tef.Ku.Bşk.2011/460 sayılı soruşturma izni verilmemesine ilişkin kararın kaldırılmasına, Yusuf Uzun, Vehbi Orakçı, Tahir Sert, M.Zeki Çanakçı, Ali Gençbay, M.Nesim Altınmakas ve Alaattin Selçuk hakkında gereğinin yapılması için dosyanın karar ekli olarak Büyükçekmece Cumhuriyet Savcılığına gönderilmesine oy birliğiyle karar verilmiştir.

Başkan:Osman Alpak, Üye:Ülkü Erbük, Üye:Fethi Aslan, Üye: Galip Tuncay Tutar, Üye: İbrahim Er

“Beykonakları kambur oldu”

31 Aralık 2012 tarihinde “Beykonakları kambur oldu” başlıklı haberimizle kamuoyunu ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin dikkatini çekmeye çalışmıştık. Fakat, CHP Genel Merkezi de her şeye rağmen İmamoğlu’nu aday yaparak gerekli hassasiyeti göstermemişti.

”Müteahhit siyasette çakar”

 Gazetemizin Baş Yazarı Telat Çabuk da, o tarihlerde,  “Müteahhit siyasette çakar” başlıklı bir yazı yazarak İmamoğlu’na son söz olarak şu mesajı vermişti:

 Cumhuriyet’in kurucusu Cumhuriyet Halk Partisi’ni, Atatürk Bulvarı’ndaki Beykonakları kamburundan lütfen kurtarın çok sayın İmamoğlu.. size de bu yakışır!

En zayıf halkasından vurdular…

Ak Parti Meclis Üyeleri’nin, Ekrem İmamoğlu’nun en zayıf halkası olan Beykonakları’nı gündeme taşıması, Beylikdüzü’nün düzünden daha çok suların akacağının işareti olarak gösterilmekte…

Bir diğer manada, Beykonakları, hem Ekrem İmamoğlu’na hem de Cumhuriyet Halk Partisi’ne “kambur” olmaya devam edecek gibi…

CHP'Lİ ADAY İŞGAL ETTİ, AKP'Lİ BAŞKAN GÖZ YUMDU

EKREM İMAMOĞLU YARGILANACAK!

Büyük Haber



web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV