banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner323
27 Nisan 2024 Cumartesi

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Demirtaş'tan FLAŞ açıklamalar

BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, PKK'nın geri çekilmesiyle ilgili önemli açıklamalar yaptı

11 Nisan 2013 Perşembe 09:42
Demirtaş'tan FLAŞ açıklamalar
banner312
Demirtaş'tan FLAŞ açıklamalar
BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, PKK'nın geri çekilmesiyle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Demirtaş: "Bu sürecin başından beri belirtiyoruz. Biz AKP'ye destek verdiğimiz için, barışa inandığımız için bu sürecin içindeyiz. Biz bir muhalefet partisiyiz." dedi.
 BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, CNN Türk canlı yayınında gündemi değerlendirdi.
 
Demirtaş'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle;
 
Geçmiş hükümetler barış şansını değerlendiremediler. Siyaset tek başına güven değildir. Bu sürecin başından beri belirtiyoruz. Biz AKP'ye destek verdiğimiz için, barışa inandığımız için bu sürecin içindeyiz. Biz bir muhalefet partisiyiz.
 
ÖCALAN'LA GÖRÜŞME
 
Öcalan ve Kandil arasında tam bir mutabakat var mı?
 
Bu konuda bir sıkıntı görmedik. Kandil'deki yöneticilerin Öcalan'ın çözüm yöntemlerine dair hiçbir tereddütleri yok. tam olarak arkasındalar.
 
Öcalan'ın kaygıları da var. Ben AKP'ye tam olarak inandığım için bu süreci girdim demiyor Öcalan. Nevruz bildirisini hatırlamakta yarar var. Biz çatışarak başkalarını değirmenine su taşıdık. Biz kürt sorununu silahsız çözüm yöntemini hayata geçirebilmek için kendi gönlümüze uygun bir iktidarın seçilmesini mi bekleyeceğiz. İktidarda kim olursa olsun, bu yöntemde ısrarcı olmak ilkesel bir duruştur.
 
KANDİL TEK SES Mİ?
 
Dağdakilerin hepsi aynı görüşte mi?
 
Farklı gruplardan, birbiriyle çelişen gruplardan bahsedemeyiz. Oradaki bütün yönetim kademeleri sürece ilişkin hemfikirler. Biz silahlı bütün güçlerimizi geri çekecğiz. Ortadoğu genelinde yayılmış bir gücüz. Bütün güçlerimizi de aynı anda ulaşıp, ikna edemeyiz. Yönetim olarak, bizim işimizi en kolaylaştıracak şey, Öcalan'ın hitap etmesidir.
 
SİLAHLI UNSURLARI ÇEKİLMESİ
 
Bu konuda bir mutabakat var mı?
 
Sınırötesine çekilme yüzde yüz tamamlanmıştır diyemiyorum. Önümüzdeki 1 hafta içinde konu tamame netleşmiş olacak. Öcalan, Kandil'e bir mektup yazdı. Öcalan'ın şöyle bir tavrı var. Stratejik bir değişiklikten bahsediyor. Artık çekilmenin yöntemi teferruattır. Süreç buraya takılsın istemiyor. Geri çekilme meselesi çok küçük bir detay. Hükümette buna dikkat etmeli.
 
Geri çekilmenin bir provokasyona zemin hazırlamaması için önerilerini iletiyor Kandil. Yoksa süreci çıkmaza sokmak gibi bir niyetleri yok. Geri çekilme, barışın kendisi  ya da çözüm değildir.
 
KANDİL'DE TOPLANAN SİLAHLI UNSURLER NE OLACAK?
 
Kandil'te toplananlar bir tehdit olarak kalmayacaktır. Burada görev siyasete düşüyor. Siyasate kanalları açıldığında silahlar tam olarak susacaktır. Bu bir aile kavgası değil, bir anda olmayacaktır. Biraz sabırlı olmak lazım. Hak ve özgürlükler konusunda cesur olmak lazım. Aceleci olmamak lazım.
 
 
-Başbakan'ın silahın bırakılması yönündeki çağrısı bir görüştür. Sonuçta bu ülkenin başbakanıdır, bu süreci yöneten kişidir, herkes kendi görüşünü açıklayacaktır. Şu anki süreç silahsız bir sürece nasıl geçileceğinin yönteminin konuşulduğu bir aşamadır.
 
-Süreçte bir pazarlık olmadı. 1993'ten beri süren barış arayışları var. Bu birden bire çıkmış bir süreç değil. Öcalan, Nevruz'da açıkladı; 'siyaset sahnesinde mücadelemizi sürdürmek istiyoruz' diye.
 
-Hükümete güvendiğimiz için değil barış istediğimiz için bu süreç içerisindeyiz. AKP'nin politikalarını beğenseydik şu an orada olurduk ama sırf bu yüzden barışa karşı olmak siyasetsizliktir.
 
-Kandil'deki yöneticilerin Öcalan'ın sözlerine kaygıları yok hükümetten var. Öcalan'ın da kaygıları var AKP'den.


web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV