banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner296
26 Nisan 2024 Cuma

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Diyarbakır'da Nevruz coşkusu

Diyarbakır’da Nevruz kutlamasına katılanlar sabahın erken saatlerinden itibaren Bağlar İlçesi’ndeki Nevruz Parkı’na gelmeye başladı.

21 Mart 2017 Salı 13:37
Diyarbakır'da Nevruz coşkusu
banner312
Diyarbakır'da Nevruz coşkusu

Beylikdüzü Tabela

Diyarbakır’da Nevruz kutlamasına katılanlar sabahın erken saatlerinden itibaren Bağlar İlçesi’ndeki Nevruz Parkı’na gelmeye başladı. 200 bine yakın kişinin doldurduğu alanda geniş güvenlik önlemleri alınırken, 5 ayrı noktada arama noktası oluşturuldu. Vatandaşlar alanına gelerek Kürtçe müzik eşliğinde halay çekmeye başladı. Öte yandan Nevruz kutlamasının yapıldığı alana sabah elinde bıçakla girmek isteyen ve sırt çantasını aratmayıp kaçmaya başlayan bir genç, polisin açtığı ateşle öldü.
HDP, DBP ve DTK’nın organize ettiği Diyarbakır’daki Nevruz kutlaması nedeniyle hareketlilik başladı. Vatandaşlar, sabah saatlerinden itibaren kutlamanın yapılacağı Bağlar ilçesinde Newroz Park’a gelmeye başladı. Nevruz alanına giden yollarda uzun araç konvoyları oluştu. Tıkanan trafik nedeniyle alana gitmek isteyenler, araçlardan inip yürümek zorunda kaldı. Binlerce vatandaş alanına gelerek Kürtçe müzik eşliğinde halay çekmeye başladı.

Miting alanında geniş güvenlik önlemleri alınırken, 5 ayrı noktada arama noktası oluşturuldu. Nevruz nedeniyle kentte 5 bin polisin görevlendirildiği öğrenildi. Alana sadece üzerinde referandum için hazırlanan farklı renklerde olan ve üzerinde Kürtçe Na (Hayır) yazan flama taşımalarına izin verildi. 

MEYDANA BIÇAKLA GİRMEK İSTEYEN KİŞİ VURULDU 

Çevresi bir gün önceden bariyerlerle çevrilen alana sabah saatlerinde kontrol noktalarından birinden girmek isteyen ve elinde bıçak olduğu belirtilen kimliği belirsiz bir kişi, polisle tartıştı.
Sırt çantasını aratmak istemeyen kişi polisin ’dur’ ihtarına uymayıp kaçmaya başlayınca polis ateş etti. Ağır yaralı olarak ambulansla hastaneye kaldırılan şüphelinin yaşamını yitirdiği belirtildi.
400 GAZETECİ TAKİP EDİYOR

Saat 11.00’da başlaması planlanan kutlamada, HDP'nin grup sözcüsü ve Şanlıurfa milletvekili Osman Baydemir ile görevden alınan Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Türk'ün konuşma yapması bekleniyor. Etkinliği, 400 yerli ve yabancı gazeteci de takip ediyor.

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV